FBbanneri OSV

Ägarskifteskväll 31.10

Ägar- eller generationsskifte i planerna? Tänker du köpa ett företag?

Läs mera och anmäl dig

Vasaregionens Utveckling Ab VASEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av kommunerna i Vasaregionen.

Bolagets huvuduppgifter är näringslivsrådgivning, regionutveckling och marknadsföring av regionen.

Nya företagare
Nyföretagscentrum Startias konfidentiella och avgiftsfria service hjälper dig att starta och vidareutveckla egen affärsverksamhet.
Befintliga företag
Har du frågor och funderingar om företagande och ditt företags framtida utveckling? Vi hjälper till - konfidentiellt och kostnadsfritt!
Börja i tid
Tänker du gå i pension eller sälja ditt företag? Någon standardlösning för ägar- och generationsskiften finns tyvärr inte men hjälp kan alltid fås. Bekanta dig också med Börja i tid -guiden.
Ägarskifteskväll 31.10
Bli företagare via ett företagsköp? Tänker du överlåta ditt företag till en ny ägare?

Boka tid hos företagsrådgivare
Boka tid

Det händer på VASEK - Aktuellt
  • Alla
  • Nyheter
  • Pressrum
  • Artiklar
Vi är aktiva även i sociala medier - Följ oss!
Hanhimaki banneri
Hanhimäki Translation
Samlade erfarenheter från arbetslivet, ett ökat behov av flexibla arbetstider och en insyn i marknadsbehovet, ledde till att översättare och nybliven mamma Pia Hanhimäki grundade eget företag Hanhimäki Translation
Under luppen
Aarrerati banneri970px
Aarrerati
Det finns gott om exempel på företag som skapats utgående från en hobby eller passion. Aarrerati i Laihela är ett av dem.
Under luppen
Imagofix banneri
Imagofix
Fokus i Jarno Ahopeltos Imagofix ligger på bilmåleri, reparation av krock- och rostskador samt omtjepning av bilar.
Under luppen
Aminne9 970px
Paviljongvägen 21
Sommarrestaurangen på Paviljongvägen 21 vid Åminne Folkpark har en ny krögare – Mats Sabel. Mats är veteran i branschen och inleder en ny era med ett helt nytt företag.
Under luppen
Matbiten Banneri
Matbiten
Lokalproducerat ligger i tiden – allt fler köper hellre sin mat direkt över disk för att få inhemsk närmat av god kvalitet. Nu har även korsnäsborna den här möjligheten, sedan Ulf Stenlund och Michaela West öppnade Matbiten i centrum av kommunen.
Under luppen
DP Apartments banneri
Högklassigt och prisvärt boende under Vasavistelsen
Företaget DP Apartments har som mål att vara ditt andra hem.
Under luppen
Superstark banneri 970px
Superstark Gym
I höstas inledde Superstark Gym sin verksamhet i Smedsby, Korsholm. Samboparet Carolina Beijar och Daniel Grimseid valde att göra business av sin egen hobby när de flyttade från Norge tillbaka till Finland.
Under luppen
Chili banneri 970px
Chili – passion och specialitet
Följer man Jeppovägen i Pensala hittar man en för våra trakter unik och – kan man säga – riktigt ”het” form av växthusodling. Här berättar Yvonne Björkholm historien bakom sin passion och företagsidé med en egen chiliodling.
Under luppen
Temite banneri 970px
Temite servar och utvecklar för industrin
Intill Kyro älv i Merikart ligger företaget Temite som har specialiserat sig på reparation av maskiner och utrustning till industrin i Vasa.
Under luppen
Rinta banneri 970px
Rinta Rottingilla
Det är aldrig för sent att förverkliga sina drömmar. Det är Tarja Rinta, 56, från Storkyro ett bevis på. I september grundade hon företaget Rinta Rottingilla, med en verksamhetsidé som förenar all hennes yrkeserfarenhet under ett och samma koncept.
Under luppen
Soutu3 banneri
Soutu Finland Oy
Laihela-företaget Soutu Finland Oy har specialiserat sig på båttillbehör i form av årklykor samt fästen och tillbehör till dessa. Produkterna gjuts i aluminium i egna produktionsutrymmen och har beviljats den finländska nyckelflaggan-symbolen.
Under luppen
AL Consulting banneri
AL Consulting
Mitt i Molpe öppnade Annette Östman och Linda Backgren-Holm i dagarna egen bokföringsbyrå. När de fick höra att det råder brist på bokförare i trakten såg de nya möjligheter öppna sig.
Under luppen
PAV 3 banneri 2
Petalax Elbyrå - PAV Oy Ab
Med snart 50 verksamhetsår bakom sig har Petalax Elbyrå, numera PAV Oy Ab, skaffat sig många ben att stå på. Arbetsfältet omfattar hela landet, men även marknaderna utomlands.
Under luppen
Susankirppis banneri 970px
Susan kirppis
Att gå på loppis har alltid varit ett stort intresse för Susanna ”Susa” Jokinen från Tervajoki. När ett ”eget” loppis på orten skulle säljas, stod Susa inför ett vägskäl. Skulle hon ta över och bli egen företagare?
Under luppen
Snickars3 600px 2
Snickars Deli
Hos mången Österbottning är Snickars Deli’s goda fisk- och skaldjursröror ett stående inslag på bordet under jul, påsk, midsommar och andra högtider. Rörorna, som tillverkas i Norra Vallgrund, säljs från Oravais i norr till Närpes i söder.
Under luppen

Hittade du inte vad du sökte?
Kontakta oss

Besök VASEK - Vi finns till för företag
Besöksadress: Nedre torget 1 A, 65100 Vasa, 3.vån.