Vasaregionens Utveckling Ab VASEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av kommunerna i Vasaregionen.

Bolagets huvuduppgifter är näringslivsrådgivning, regionutveckling och marknadsföring av regionen.

Nya företagare
Nyföretagscentrum Startias konfidentiella och avgiftsfria service hjälper dig att starta och vidareutveckla egen affärsverksamhet.
Befintliga företag
Har du frågor och funderingar om företagande och ditt företags framtida utveckling? Vi hjälper till - konfidentiellt och kostnadsfritt!
Börja i tid
Tänker du gå i pension eller sälja ditt företag? Någon standardlösning för ägar- och generationsskiften finns tyvärr inte men hjälp kan alltid fås. Bekanta dig också med Börja i tid -guiden.
Sparra med juristen
Vem ska man kontakta? Våra företagsrådgivare deltar i processen och i diskussionen med juristen.

Boka tid hos företagsrådgivare
Boka tid

Det händer på VASEK - Aktuellt
  • Alla
  • Nyheter
  • Pressrum
  • Artiklar
Vi är aktiva även i sociala medier - Följ oss!
Kvarken banneri970px
Kvarken Brewery
Det började med ett bryggarintresse och en vision om ett världsarvsöl. Idag, drygt ett år senare, finns Kvarken Brewerys tre första skärgårdsöl i butik, ett fjärde på restaurang och förhoppningsvis snart även på Alko.
Under luppen
Itspure banneri970px
It's Pure
It's Pure är Julia Häkkinens första företag, och efter en lärorik sommar har hon nu hittat sin roll som franchiseföretagare och trivs utmärkt.
Under luppen
Hanhimaki banneri
Hanhimäki Translation
Samlade erfarenheter från arbetslivet, ett ökat behov av flexibla arbetstider och en insyn i marknadsbehovet, ledde till att översättare och nybliven mamma Pia Hanhimäki grundade eget företag Hanhimäki Translation
Under luppen
Aarrerati banneri970px
Aarrerati
Det finns gott om exempel på företag som skapats utgående från en hobby eller passion. Aarrerati i Laihela är ett av dem.
Under luppen
Imagofix banneri
Imagofix
Fokus i Jarno Ahopeltos Imagofix ligger på bilmåleri, reparation av krock- och rostskador samt omtjepning av bilar.
Under luppen
Aminne9 970px
Paviljongvägen 21
Sommarrestaurangen på Paviljongvägen 21 vid Åminne Folkpark har en ny krögare – Mats Sabel. Mats är veteran i branschen och inleder en ny era med ett helt nytt företag.
Under luppen
Matbiten Banneri
Matbiten
Lokalproducerat ligger i tiden – allt fler köper hellre sin mat direkt över disk för att få inhemsk närmat av god kvalitet. Nu har även korsnäsborna den här möjligheten, sedan Ulf Stenlund och Michaela West öppnade Matbiten i centrum av kommunen.
Under luppen
DP Apartments banneri
Högklassigt och prisvärt boende under Vasavistelsen
Företaget DP Apartments har som mål att vara ditt andra hem.
Under luppen
Superstark banneri 970px
Superstark Gym
I höstas inledde Superstark Gym sin verksamhet i Smedsby, Korsholm. Samboparet Carolina Beijar och Daniel Grimseid valde att göra business av sin egen hobby när de flyttade från Norge tillbaka till Finland.
Under luppen
Temite banneri 970px
Temite servar och utvecklar för industrin
Intill Kyro älv i Merikart ligger företaget Temite som har specialiserat sig på reparation av maskiner och utrustning till industrin i Vasa.
Under luppen
Soutu3 banneri
Soutu Finland Oy
Laihela-företaget Soutu Finland Oy har specialiserat sig på båttillbehör i form av årklykor samt fästen och tillbehör till dessa. Produkterna gjuts i aluminium i egna produktionsutrymmen och har beviljats den finländska nyckelflaggan-symbolen.
Under luppen
Snickars3 600px 2
Snickars Deli
Hos mången Österbottning är Snickars Deli’s goda fisk- och skaldjursröror ett stående inslag på bordet under jul, påsk, midsommar och andra högtider. Rörorna, som tillverkas i Norra Vallgrund, säljs från Oravais i norr till Närpes i söder.
Under luppen

Hittade du inte vad du sökte?
Kontakta oss

Besök VASEK - Vi finns till för företag
Besöksadress: Nedre torget 1 A, 65100 Vasa, 3.vån.
Vi har öppet på vardagar 8.00-16.00.