Vasaregionens Utveckling Ab VASEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av kommunerna i Vasaregionen.

Bolagets huvuduppgifter är näringslivsrådgivning, regionutveckling och marknadsföring av regionen.

Nya företagare
Nyföretagscentrum Startias konfidentiella och avgiftsfria service hjälper dig att starta och vidareutveckla egen affärsverksamhet.
Befintliga företag
Har du frågor och funderingar om företagande och ditt företags framtida utveckling? Vi hjälper till - konfidentiellt och kostnadsfritt!
Börja i tid
Tänker du gå i pension eller sälja ditt företag? Någon standardlösning för ägar- och generationsskiften finns tyvärr inte men hjälp kan alltid fås. Bekanta dig också med Börja i tid -guiden.
Det nya företags- och serviceregistret
Företagare, kolla ditt företags uppgifter och berätta mera om dess tjänster och produkter!

Boka tid hos företagsrådgivare
Boka tid

Det händer på VASEK - Aktuellt
  • Alla
  • Nyheter
  • Pressrum
  • Artiklar
Vi är aktiva även i sociala medier - Följ oss!
Storjetari banneri
Satsar man inte stagnerar man
Mitt i Malax centrum ligger grillen Malax Storjetari, som drivs av Bengt Nyqvist. För några veckor sedan hade grillen nyöppning, efter den renovering och förstoring som genomförts under hösten.
Under luppen
Sentra banneri
Sentra sätter företagets kommunikationsstrategi i skick
Sentra grundades för att erbjuda professionell kompetens inom marknadsföring och kommunikation.
Under luppen
Jonas Bygg banneri
Jonas Bygg Ab
Jonas Lundvall hemma från Taklax i Korsnäs, har arbetat inom byggnadsbranschen sedan 2005 – det senaste året som egen företagare. Det är positiva superlativ som används då han ska beskriva sitt första år som företagare. Jobb råder det ingen brist på.
Under luppen
Koirauimala banneri
Vasa hundsim
Vasa hundsims nya ägare Katja Ylinen har både sålt och köpt ett företag med hjälp av VASEK.
Under luppen
Herman banneri
Kvarken Kayak Center
Herman Fogelbergs företag Education & Outdoor Service har i Södra Vallgrund sin fasta punkt under sommaren, då fokus ligger på paddling och guidning. Samtidigt är det den första sommaren som Fogelberg är företagare på heltid.
Under luppen
VVS banneri 970px
VVS & Värmeteknik Vasa Ab
VVS & Värmeteknik Vasa Ab bildades genom en fusion av Mörk Rör och Österblad VVS. Efter fusionen har man hunnit med att köpa upp två andra VVS-företag och växa ur de utrymmen man verkade i.
Under luppen
Momenta1 Banneri
Företagsköp över en dag
Företagaren Elisa Havusela från Laihela har många järn i elden. Förutom två andra företag, som hon sedan tidigare driver, är hon sedan ett år tillbaka även ny ägare till Isännöintipalvelu Momenta Oy på hemorten.
Under luppen
KyroLiving2 banneri
Kyrö Living Oy
Under marknadsföringsnamnet FIINI Naturally tillverkar Essi Rintamäki och Heidi Sivula naturkosmetik, ekologiska hemvårdsprodukter samt naturliga vårdprodukter även för husdjur.
Under luppen
falisa banneri970px
Stall Falisa
Förutom barnklubbar ordnar Stall Falisa även ridläger, terrängridning och grupper för vuxna, beridet bågskytte, kurser och undervisning samt erbjuder konsultation och hovverkning.
Under luppen
Kvarken banneri970px
Kvarken Brewery
Det började med ett bryggarintresse och en vision om ett världsarvsöl. Idag, drygt ett år senare, finns Kvarken Brewerys tre första skärgårdsöl i butik, ett fjärde på restaurang och förhoppningsvis snart även på Alko.
Under luppen
Itspure banneri970px
It's Pure
It's Pure är Julia Häkkinens första företag, och efter en lärorik sommar har hon nu hittat sin roll som franchiseföretagare och trivs utmärkt.
Under luppen
Imagofix banneri
Imagofix
Fokus i Jarno Ahopeltos Imagofix ligger på bilmåleri, reparation av krock- och rostskador samt omtjepning av bilar.
Under luppen
Aminne9 970px
Paviljongvägen 21
Sommarrestaurangen på Paviljongvägen 21 vid Åminne Folkpark har en ny krögare – Mats Sabel. Mats är veteran i branschen och inleder en ny era med ett helt nytt företag.
Under luppen
Matbiten Banneri
Matbiten
Lokalproducerat ligger i tiden – allt fler köper hellre sin mat direkt över disk för att få inhemsk närmat av god kvalitet. Nu har även korsnäsborna den här möjligheten, sedan Ulf Stenlund och Michaela West öppnade Matbiten i centrum av kommunen.
Under luppen

Hittade du inte vad du sökte?
Kontakta oss

Besök VASEK - Vi finns till för företag
Besöksadress: Nedre torget 1 A, 65100 Vasa, 3.vån.
Vi har öppet på vardagar 8.00-16.00.