FREYR har lämnat in miljökonsekvensbedömningsprogrammet för den planerade battericellsanläggningen

27.01.2022 | Nyheter
FREYR Batterys cellfabriksberedning är Finlands första stora cellprojekt, och vi är mycket glada över att förberedelserna har kommit fram till detta stadium.
Läs mera

Stadslogistik som föremål för studie i Jaakko Hakalas avhandling

27.01.2022 | Nyheter
Ingenjör Jaakko Hakalas avhandling inom examensprogrammet för logistik, Framtiden för stadslogistik och eltrafik i Vasa, slutfördes i slutet av 2021. Hakala, född i Vasa, studerade vid Satakunta yrkeshögskola och fokuserade sin forskning på att utforska de framtida möjligheterna för stadslogistik och eltrafik i Vasa.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

27.01.2022 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Då företaget växer och den första arbetstagaren ska anställas

26.01.2022 | Nyheter
Att anställa den första arbetstagaren är ett nästan lika stort steg för företagaren som att starta själva företaget. Därför känns det ofta skrämmande och anställningsbeslutet övervägs noggrant och ur många synvinklar. Som sig bör!
Läs mera

Små och medelstora företags roll i den framtida globala vätgasekonomins ekosystem

20.01.2022 | Nyheter
Future Cleantech Solutions projektet har genomfört en analys av hur regionens små och medelstora företag kan bli en del av den förväntade vätgasekonomin i framtiden.
Läs mera

Berättelser ur verkliga livet i 30 år - historiens vingslag och nya vindar i Startias kanaler

19.01.2022 | Nyheter
Startia har erbjudit nyföretagstjänster i Vasaregionen redan i 30 år. Större festligheter planeras till tidpunkten kring Startias verkliga födelsedag och den nationella Företagardagen i september, men tanken är att jubileet uppmärksammas under hela 2022 i våra sociala mediekanaler.
Läs mera

En av Europas första anodmaterialfabriker inom batteriindustrin planeras i Vasa

11.01.2022 | Nyheter
Finska Grafintec Oy och indiska Epsilon Advances Materials har gjort en tomtreservering på GigaVasa-området och ingått ett intentionsavtal (Memorandum of Understanding) med Vasa stad om att bygga en batterianodmaterialfabrik i Vasa.
Läs mera

Antalet kunder ökade betydligt före Startias 30-årsjubileumsår

10.01.2022 | Nyheter
Startia firar sitt 30-årsjubileumsår i 2022. Nyföretagscentrumet, som grundades 1992 och blev en del av Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs verksamhet 2008, har träffat över 10 300 blivande företagare och har hjälpt och stött skapandet av mer än 4 500 nya företag i Vasaregionen.
Läs mera

VASEK och Startia betjänar på distans

10.01.2022 | Nyheter
På grund av distansarbetesrekommendationen övergick Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs och Nyföretagscentrum Startias företagsrådgivning till elektronisk betjäning på distans från och med 8.12.
Läs mera

Hitta jobb genom entreprenörskap eller utbildning

27.01.2022 | Seminarier, föreläsningar och möten
Ett avgiftsfritt webbinarium för dig som vill hitta jobb eller utbildning inom företagandeNyföretagscentrum Startia, Österbottens TE-byrå och Yrkesakademin i Österbotten arrangerar avgiftsfritt webbinarium för dig som behöver stöttning och vägledning på vägen till att hitta det jobb eller den utbildning du vill ha inom företagande. Expertpresentationer: •Tommi Virkama, Startias direktör – Att starta eget •Leila Rönn, sakkunnig på Österbottens TE-byrå...
Läs mera

Avgiftsfri företagarbesiktning

17.02.2022 | Händelser
När har du senast besiktat dig själv och ditt företag? Kom och gör en gratis kartläggning för att säkerställa din personliga och ditt företags livskraft!
Läs mera

Webbinarium: Kan man ta mer betalt för en hållbar produkt eller tjänst?

01.02.2022 | Seminarier, föreläsningar och möten
Hållbarhet, prissättning och lönsamhet – och hur de hör ihopProjektet Hållbar turism i Österbotten skall hjälpa till med att utveckla besöksnäringen i Österbotten genom att aktivt arbeta med hållbarhetsfrågor inom turismen. Vår uppgift är att se till att de företagare och organisationer som är aktiva inom besöksnäringen har den utbildning och den verktygsback som krävs för att motsvara den bild...
Läs mera
Startia
Läs mera
Läs mera

Företagsberättelser

Granfors 5

Simon satsar på specialtjänster

Från smått till stort – så kunde man sammanfatta allt som Simon Granfors från Petsmo sysslar med inom ramen för sitt företagande. Hans tjänster omfattar allt från specialkompetens som kranförare på bland annat stora vindkraftsprojekt till skogsarbete och småmaskinsservice – och som när vi träffar honom – skridskovässning.
Läs mera
Sade 3

Julstämning på Säde – Vasas äldsta inredningsaffär

Inredningsbutiken Sädes historia började för 17 år sedan med en butik full av härligheter på Brändö i Vasa. Sedan några år tillbaka finns den i ett gammalt trähus planerat av C.A. Setterberg, alldeles i stadens centrum på Rådhusgatan. Sedan snart två år tillbaka drivs den stämningsfulla affären av Maarit Suhonen.
Läs mera
Vaasa Akvarioliike 3

Finlands nästäldsta smådjursaffär får ny ägare

Från och med årsskiftet är Peppina Mäenpää ny ägare av Vasa Akvarieaffär, som verkar i Minimanis utrymmen på Skeppsgatan i Vasa. Butiken, som namnet till trots också säljer andra smådjur och djurartiklar, är en av de absolut äldsta affärerna i sin bransch och grundades redan 1959.
Läs mera
Johans Service 3

Lantbruksmaskiner och -byggnader är Johans nisch

Det är sen höst och dimman ligger tät över Vörå när vi hälsar på i Johan Asplunds verkstad på Bergbyvägen. Sedan 2007 tillbaka driver han företaget Johans Service med fokus på service och reparationer av i huvudsak lantbruksmaskiner. Största delen av arbetstiden tillbringar han ute på fält, ofta hemma hos kunden, men för två år sedan investerade han i ett ordentligt verkstadsutrymme och nödvändig utrustning för större och tyngre arbeten.
Läs mera