Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024
Anna Sand.

Marknadsföringsplanering är en av de viktigaste punkterna på checklistan för nya företagare. Anna Sand hjälper dig att nå ut till kunder med relevant innehåll i ett snyggt paket.

För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.

Nyföretagscentrum Startias sakkunnigpartner Anna Sand, som driver företaget by Sand sedan 2001, har tjugo års erfarenhet av mediebranschen och vet som egenföretagare själv hur utmanande det kan vara nå ut till kunderna. Hon poängterar därför vikten av att redan i ett tidigt skede satsa resurser på att skapa den röda tråd som genomsyrar allt innehåll och marknadsföring kring företagets verksamhet.

– Om kunderna har två alternativ att välja mellan så väljer de oftast det alternativ som de har byggt upp någon relation till. För att kunden ska få en relation med just ditt företag så krävs det att du arbetar med ditt varumärke, berättar Sand.

Allt från en och samma marknadsföringspartner

by Sand hjälper företag med såväl innehåll som paketering och presentation. Tanken är att du som företagare ska få allt från samma ställe – i företagets olika skeden.

– Du kan ha ett nystartat företag som behöver ett eget varumärke eller ett äldre företag som behöver förnya sin visuella identitet eller grafiska profil. En del företag kontaktar mig för att de inte tidigare satsat på social media men nu bestämt sig för att ta tag i saken medan andra vill ha hjälp med att bygga upp en bildbank och skapa mallar för inlägg, öppnar Sand upp.

Sand har jobbat många år som redaktör och innehållsproduktion hör därför till hennes spetskompetens. Kunderna anlitar henne bland annat för att skriva advertorialer, reportage, producera kundtidningar, fotografera eller skapa innehåll för webbsidor och sociala medier.

Samtidigt får grafisk design och varumärkesbyggande, det vill säga branding, en allt större roll i hennes verksamhet.

 

Exempel från by Sands portfolio.

Exempel på en grafisk profil som skapats av by Sand.

En lönsam satsning på lång sikt

Branding handlar om att skapa ett visuellt utseende som fungerar i alla kommunikationskanaler – i tryck, på webben och i sociala medier och som återspeglar företagets verksamhet och ger kraft åt innehållet. För att bygga ett starkt varumärke krävs det också att företaget utarbetar en tydlig strategi kring målgrupper och marknadsföring.

Under sina år i branschen har Sand märkt att branding är utmanande speciellt för nystartade och små företag som inte alltid inser vikten av att prioritera resurser för det här arbetet.

– Många tror att varumärkesbyggande är något ytligt och onödigt, och lika många tror att en logo automatiskt kommer att förvandla deras verksamhet till ett varumärke. Så är inte fallet. Ett varumärke är vad folk tycker om dina produkter eller tjänster; de associationer de gör och känslan de får. I det arbetet krävs mer än bara en logo, säger Sand och fortsätter:

– En välgrundad branding och en tydlig grafisk profil är grunden till konsekvens på alla kanaler – även på sociala medier – något som blivit allt viktigare i takt med att den digitala marknadsföringen fått allt större betydelse.

Genom att branda ditt företag blir det lättare att styra innehållet också på sociala medier i rätt riktning. Branding är enligt Sand en långsiktig investering eftersom ett starkt varumärke skapar förtroende för det du erbjuder. Det innebär ändå inte att du behöver satsa allt du har.

– Det finns olika brandingpaket så man behöver inte välja det dyraste. Med logon i några olika format, en grafisk profil med företagstypiska typsnitt och färger samt en tydligt definierad målgrupp kommer man redan en bra bit på vägen, avslutar Sand.

Exempel från by Sands portfolio.

Konsekvent innehåll på alla kanaler skapar trovärdighet.



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera