Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024

pexels tom fisk 18512162

Den nya rutten knyter även an till förbindelsen över Kvarken

Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.

Den nya reguljära järnvägsförbindelsen mellan Umeå, Haparanda och Göteborg stärker de västliga förbindelserna och ökar leveranssäkerheten. VASEKs logistikexpert Anna-Måtts Fransén gläder sig över nyheten:

– Förbindelsen kommer säkert att öka konkurrenskraften för Finlands västkust och företag i Norden. Frakten löper smidigt med Wasalines Aurora Botnia, det vill säga det miljövänliga ROPAX-fartyget från Vasa till Umeå hamn. I Umeå skötshamnverksamheten av Kvarken Ports, som är Vasa stads och Umeå kommuns gemensamma hamnbolag. Därifrån fortsätter färden smidigt längs spåren till Göteborg.

– Den nya förbindelsen stärker vår ställning som västra Finlands port till världen och är en konkret del av det utvecklingsarbete som strävar efter att skapa förutsättningar för mer miljövänliga transporter, kommenterar Tommi Tuominen, utvecklingsdirektör för Kvarken Ports.

Gothenburg Rail service map2

Enligt Nurminen Logistics innebär den nya förbindelsen större valmöjligheter och nya affärsmöjligheter för tillverkande företag, sjöfart och transport- samt logistikföretag. I Nurminen Logistics pressmeddelande betonas en betydande minskning av transporttider och utsläpp samt direkt tillgång till världsmarknaden.

– En effektiv logistik ökar avsevärt konkurrenskraften inom den finländska industrin och handeln samt möjliggör smidiga leveranser även under exceptionella förhållanden. När bränsle- och transportkostnaderna fortsätter att växa kan järnvägarna i stället erbjuda en kostnadseffektiv lösning och möjligheter att flytta även större volymer. Våra kunder söker ständigt lösningar med lägre utsläpp, så möjligheten att utnyttja ellok är samtidigt en lösning på den utmaningen, säger Marjut Linnajärvi, Vice President, Sales, Nurminen Logistics.

Göteborgs hamn erbjuder direkt sjöförbindelse till Amerika, olika destinationer i Fjärran Östern och till de viktigaste hamnarna i Europa. De veckovisa tågförbindelserna från Haparanda och Umeå inleds i april.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera

Renergi Kick-off: Mot en hållbarare framtid med hjälp av cirkulär ekonomi

17.05.2024 | Nyheter
Det var stor förväntan i luften när över 30 experter och representanter för intressegrupper samlades för Renergis kick-off -evenemang i fågelbergets nya restaurang HÖK den 14.5. Evenemanget fungerade som en språngbräda till nytt tänkande och befrämjande av cirkulär ekonomi och stort intresse väcktes hos de deltagande företagarna, läroanstalterna och de övriga intressegrupperna.
Läs mera

En mer strategisk hamn

16.05.2024 | Nyheter
För närvarande pågår stora utvecklingsprojekt i Vasa hamn, och samtidigt pågår hela tiden planeringen för de kommande åren. Aktörerna inom projektet Framtidens hållbara och smarta hamn från VASEK och Kvarken Ports ordnade den 14 maj en hamnworkshop för att få största möjliga underlag för utvecklingen från branschens aktörer.
Läs mera

Synergifördelar och samarbetsplaner

15.05.2024 | Nyheter
Projektledarna för Ekosystemavtalsprojekten träffades för informationsutbyte den 14.5. Under tillfället fick ledarna för fjorton olika projekt berätta om projektets mål, framskridande, framgångar och utmaningar samt svara på frågor. Och det blev många frågor. Under förmiddagsträffen föddes såväl synergier som samarbetsplaner.
Läs mera

Företagarkassan är företagarens ekonomiska livlina

14.05.2024 | Nyheter
Hur lovande ditt företags framtid än verkar vara, har det, speciellt de senaste åren, blivit tydligt hur viktigt det är att ha något att falla tillbaka på när det oförutsedda händer. Som företagare är Företagarkassan den enda källan till inkomstrelaterad dagpenning ifall du blir arbetslös på grund av avslutad företagsverksamhet.
Läs mera

Trädgårdsintresset blev deltidssyssla

13.05.2024 | Nyheter
Efter en kylig och försenad vår är nu trädgårdssäsongen äntligen igång i Österbotten – något som Minna Saari i Tervajoki också märker som första årets företagare i just den branschen. Telefonen har gått varm de senaste veckorna och kalendern fylls med allt från beskärnings- till planteringsuppdrag.
Läs mera

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera