Nyheter

muokattu vetajat2

Digitala färdigheter för turistföretag

23.05.2022 | Nyheter
Turistföretagare samlades i slutet av april, inbjudna av Kyrolandets turismprojekt, vid Ruutin Kartano i Laihela för evenemanget Digitaitoja matkailualan yrityksille under ledning av Mathias Hasselblatt och Teemu Lönnmark från konsultbyrån 1dea. Syftet var att bistå turistföretag i den digitala utvecklingen.
Lue lisää
IMG 2588

Kunden skall inte betala för luft – Creamarketing vill förstå kundens unika särdrag

16.05.2022 | Nyheter
Yrkesstolthet, kompetens, noggrannhet och kundbetjäning. Bland annat dessa termer framkommer när VD Karl-Johan Smeds och projektledare Tina Storsjö beskriver Creamarketing Ab som leverantör av webb baserade marknadsföringslösningar.
Lue lisää
tiski 5 ja Tapio uudestaan3

Företagare, sätt försäkringar i skick!

13.05.2022 | Nyheter
Startias sakkunnigpartner, försäkringsbolaget LokalTapiola hjälper Startias kunder att förbereda sig för framtiden och trygga kontinuiteten i bolaget. Hur skiljer sig en företagares försäkringar från privatpersonens försäkringar? Tapio Mäkelä, affärsområdesdirektör för LokalTapiola Österbotten, svarar:
Lue lisää
VASEK piktogrammi kattely RGB

Med hjälp av Vasas ekosystemavtal främjas grön omställning såväl nationellt som regionalt

13.05.2022 | Nyheter
I Vasaregionen har det redan länge bedrivits omfattande samarbete i överensstämmelse med ekosystemmodellen, men nu upprättades separata avtal med universitetsstäderna i överensstämmelse med Ekosystemavtalet, som sträcker sig över åren 2021–2027.
Lue lisää
DSC 0059

Fråga, fråga och fråga!

11.05.2022 | Nyheter
Bäck & Vilén Företagstjänst Ab är en bokföringsbyrå med full service i Vasa med sidokontor i Pörtom. Bäck & Vilén är också en av Nyföretagscentrum Startias sakkunnigorganisationer. Företagets vd. Johan Hällmark säger att mycket av fokus i bokföringsbyråns arbete idag ligger i att hjälpa kunden att bygga upp bra rutiner för ekonomiförvaltningen.
Lue lisää
romain dancre doplSDELX7E unsplash

Företagets avtal bör skräddarsys efter bransch- och företagsspecifika behov

09.05.2022 | Nyheter
Som företagare undviker du fallgroparna med olika avtal genom att noggrant granska reglerna inom din bransch och skräddarsy avtalen och avtalsvillkor enligt ditt företags behov, påminde advokaten Oskar Sundback och juristen Anna Harkkila i Pappren i skick! -föreläsningsseriens tredje del Företagets egna avtal. Föreläsningsserien organiserades i samarbete av Nyföretagscentrum Startia och Advokatbyrå Näsman & Båsk Ab.
Lue lisää
Koronaseuranta

Senaste information angående coronaläget för företagen

09.05.2022 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Lue lisää
pexels mikhail nilov 6964138

Agera i tid vid betalningssvårigheter

04.05.2022 | Nyheter
Om ditt företag har hamnat i betalningssvårigheter, som inte enbart är tillfälliga, är det hög tid att agera. I denna artikel redogörs kort för vad en företagssanering innebär, och hur den går till i praktiken. Det som är a och o i dessa situationer är att agera i tid, eftersom en lyckad sanering blir svårare och kanske omöjlig att genomföra om verksamheten lidit för länge.
Lue lisää
Aamuisa 2

Närproducerad honung går hem

03.05.2022 | Nyheter
Det började med ren nyfikenhet, gick sedan över till en verklig hobby – och fyra år senare till företag. Familjeföretaget Aamuisa Oy i Laihela grundades 2020 av paret Sami Niemi och Sari Ruotsalainen, efter att deras biodling vuxit för varje år i fyra års tid. En pandemi senare har de utvecklat en hel produktserie med olika typer av honung och även andra produkter som bina producerar råvaror till.
Lue lisää
097A1809

Kriget i Ukraina har minimal inverkan på planer att starta eget

26.04.2022 | Nyheter
Med hjälp av Nyföretagarcentralernas företagsrådgivning bildades 1 718 nya företag under perioden januari-mars, vilket är fem procent mindre än under motsvarande period för ett år sedan. I vissa regioner tystnade tidsbokningen för företagsrådgivning tillfälligt efter krigets början i Ukraina, men minskningen förblev mindre. Även om det på landsomfattande nivå minskade antalet nystartade företag i början av året jämfört med föregående år, var de regionala skillnaderna stora. Vid företagsrådgivningen möter man nu även personer som har flytt från Ukraina till Finland.
Lue lisää
Yrityshakemisto banneri

Fick du ett textmeddelande av oss? Uppdatera ditt företags uppgifter i företags- och serviceregister

14.04.2022 | Nyheter
Vasaregionens avgiftsfria företags- och serviceregister innehåller förutom företagens basuppgifter även vilka produkter och tjänster de erbjuder. Registret baserar sig i huvudsak på Patent- och registerstyrelsens företagsdatasystem. Företagsuppgifterna uppdateras även av VASEK vid sidan av den egna verksamheten, men den viktigaste informationskällan är företagen själva. Därför skickar vi vecka 16 textmeddelanden till företagen och uppmanar att uppdatera uppgifterna.
Lue lisää
097A1522 1920px

VASEKs bolagsstämma valde nya medlemmar till styrelsen

06.04.2022 | Nyheter
Som en ny styrelseledamot (industrins representant) är Antti Hakala-Ranta, Senior Vice President, Distribution Solutions, ABB Oy. Hans suppleant är Paula Erkkilä, verkställande direktör för Österbottens handelskammare. Den andra representanten för sektorn för små och medelstora företag är företagare Björn Helsing, som har tidigare varit suppleant i styrelsen. Hans nya suppleant är företagare Jonna Kovala. VAMKs rektor Kati Komulainen är också ny suppleant i styrelsen.
Lue lisää

1 2 3 4 5 92