Nyheter

event-no-image

Inga stora förändringar till styrelsen på VASEKs bolagsstämma

15.04.2021 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 15.4.2021 följande personer till bolagets styrelse:
Lue lisää
Svedjehamn NKAviation

Hållbarhet kräver val – projekt stöder turismföretag i hållbarhetsarbetet

14.04.2021 | Nyheter
Närmare 50 olika aktörer inom turismnäringen i Kust-Österbotten samlades för två halvdagars coachingevent under påskveckan för att lära sig mera om hållbar turism och Visit Finlands Sustainable Tourism Finland (STF)-program. De väldigt aktuella evenemangen, som ordnades inom ramarna för projektet Hållbart Österbotten, intresserade både företagare och företagsutvecklare ända från Jakobstad till Kristinestad.
Lue lisää
Koronaseuranta

Senaste information angående coronaläget för företagen

13.04.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Lue lisää
VaasanSatama17 KatjaLosonen 2014

Solen skiner i horisonten för Kvarken Ports – ”Spännande saker händer i vår”

12.04.2021 | Nyheter
Hamnbolaget Kvarken Ports, som ägs av Vasa och Umeå, står inför spännande tider. Färdigställandet av det nya passagerarfartyget, Aurora Botnia, närmar sig och framtiden ser även på andra sätt ljus ut.
Lue lisää
pexels sindre strom 940881

Ägarskifte kan vara överraskande tungt – Förbered dig i tid även mentalt

09.04.2021 | Nyheter
När en företagare är på väg att ge ifrån sig sitt företag eller inleda en ny karriär med ett nyköpt företag eller som efterträdare till familjeföretaget, är det fråga om en stor förändring som medför mycket arbete, men också mycket att bearbeta på den mentala sidan.
Lue lisää
OSV oppaat banneri

Nya guider för alla parter i ägarskiften

08.04.2021 | Nyheter
Ett planerat ägarskifte-projektet, som förverkligas av VASEK, Concordia och Kristinestads näringslivscentral, har publicerat den 8.4 en serie med fyra guider för alla parter i ägarskiften.
Lue lisää
ES Maleri 2

Pandemin gav Emelie en rivstart

07.04.2021 | Nyheter
Uppvuxen i en företagarfamilj, hade målaren och inredaren Emelie Sandelin klart för sig att hon aldrig själv skulle bli egen företagare. Efter sju år som anställd växte sig ändå tankarna på att vara sin egen chef allt starkare och efter uppmuntran från både vänner och arbetsgivare, omvärderade Emelie sitt tidigare uttalande.
Lue lisää
Vaskiluoto 1920x1358

Koldioxidneutral transport kräver ändringar i attityder och vanor

01.04.2021 | Nyheter
I MoveIT-projektet, som avlutas i juni, håller man på att slutföra Vägkartan för koldioxidsnål transportservice i Vasaregionen 2030. I den tredje delen av workshoparna, som fokuserade på vägkartan, den 25 mars presenterades utkastet till vägkartan och samlades kommentarer på den. Härnäst skickas vägkartan på utlåtanderunda och arbetet med vägkartans visualisering och layout börjar. Vägkartan färdigställs i maj.
Lue lisää
hero1

En klar färgfavorit för kollektivtrafiken – De chockrosa bussarna börjar trafikera år 2022

26.03.2021 | Nyheter
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta perustavat uuden alueellisen joukkoliikenteen, Liftin, jota suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa. Asukkaat antoivat kaikkiaan 1862 ääntä, joista pinkki värivaihtoehto sai jopa 703 ääntä.
Lue lisää
T005508 web

Vet detta om startpeng och undvik fallgroparna

24.03.2021 | Nyheter
Syftet med startpeng är att trygga företagarens utkomst tills företagsverksamheten kommer ordentligt igång. Startpengen är ett inkomsttillägg för företagaren, inte företagets pengar. En företagare måste kunna leva och kanske försörja sin familj även när det inte går att betala ut tillräckligt med lön åt sig själv i början av företagsverksamheten.
Lue lisää
pexels james wheeler 1598075

GigaVaasa-området och logistiksystemen väckte diskussion på Speditörforumet

23.03.2021 | Nyheter
Den 19 mars samlade det årliga Speditörforumet, som ordnas av VASEK, nästan 40 inbjudna gäster till ett Teams-evenemang för att ta del av och diskutera aktuella frågor inom logistik och infrastrukturutveckling i Vasaregionen.
Lue lisää
EP kauppakamari hallituksettoihin kuvitukset2

Ett aktivt och väl fungerande styrelsearbete ligger bakom månget företags framgång

23.03.2021 | Nyheter
Styrelsearbetet kan ge ett betydande mervärde också till ett litet företag och betalar sig snabbt. Styrelsen stöder och sparrar företagaren vid planeringen och förverkligandet av företagets framtid. Speciellt viktig är styrelsen när företaget står inför stora omvälvningar, såsom generationsskifte, internationalisering eller lansering av en helt ny verksamhet.
Lue lisää

1 2 3 4 5 85