Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024

VahalummukkaNet 0707

EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.

– I år återgick EnergyWeek till en fyra dagar lång evenemangsvecka men trots det ökade såväl antalet besökare som seminarier. Under fyra dagar fanns det gott om tid att delta i 32 olika seminarier och under de tre mässdagarna var stadshusets stundvis till och med sprängfyllt av besökare. Utställarnas feedback har varit väldigt positivt och de som deltagit i seminarierna har tackat för högklassiga talturer, berättar Kristoffer Jansson, EnergyVaasas Communications & Brand Manager.

– Precis som ifjol var seminarierna så populära att salarna fylldes till sista plats och tyvärr blev en del intresserade utan sittplats. Även om stadshuset är ett fantastiskt utrymme finns det utmaningar med dess storlek i och med att evenemangsveckan växer för varje år, medger Jansson.

EnergyWeek är ett bevis på Vasaregionens exceptionella samarbete och gemenskap.

– Evenemanget planerades och utfördes som ett välfungerande samarbete. I planeringen ingick en bred grupp av aktörer medan de praktiska arrangemangen skötts av en lite mindre grupp, säger Jansson och tackar alla medverkande.

Fyra dagar i år innehöll mer än fem dagar ifjol

VahalummukkaNet 0472

  • Över 8 000 deltagare i evenemanget från åtminstone 48 olika länder (år 2023: 7 100 gäster från 44 olika länder).

  • Under tisdagen deltog 13 ambassadörer och representanter från sammanlagt över 19 olika ambassader. Läs mera här.

  • Under fyra dagar fick vi höra över 210 talturer vid 32 olika evenemang eller seminarier. (2023: 160 talturer i 30 olika evenemang).

  • Matchmaking-möten ordnades under tre dagar och antalet möten växte återigen jämfört med tidigare år (2024: 710 möten under tre dagar, 2023: 550 möten under fyra dagar).

  • Antalet internationella gäster var fortsättningsvis på samma nivå som under rekordåret 2023.

Målet med EnergyWeek är att ge experter inom branschen en möjlighet att hitta varandra, få nya kontakter, nätverk och samarbetspartners. I år var veckans teman energi och klimat, vind och förnybar energi, energilagring och gasenergi. Energiteknologins Oscar-statyetter utdelades i Energy & Innovation Awards-tävlingen på onsdagen.

Stadshuset redan bokat för nästa år

VahalummukkaNet 1544

– Det går inte annat än att vara nöjd efter ett lyckat evenemang som det här. Genast efter evenemanget samlar vi in feedback från publiken, arrangörerna och utställarna och efter en kort andningspaus börjar vi planera nästa års EnergyWeek-evenemang, konstaterar Jansson och fortsätter:

– Också i år var seminariernas innehåll helt klart lyckat och flera av seminarierna var fullsatta. Det här positiva problemet hade vi också förra året men tyvärr finns det inget annat utrymme i Vasa som passar för ett sådant här evenemang så nästa år ordnas EnergyWeek igen under kristallkronorna i stadshuset.

  • EnergyWeek 2024 fotogalleri

  • EnergyWeek är en evenemangsvecka inom energibranschen som ordnas i samarbete mellan cirka trettio olika organisationer. Huvudansvarig för koordineringen av arrangemangen är EnergyVaasa / Vasaregionens Utveckling AB VASEK.

  • Nästa EnergyWeek ordnas den 17-20 mars 2025

 ‹ Gå till "Nyheter"

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera

Renergi Kick-off: Mot en hållbarare framtid med hjälp av cirkulär ekonomi

17.05.2024 | Nyheter
Det var stor förväntan i luften när över 30 experter och representanter för intressegrupper samlades för Renergis kick-off -evenemang i fågelbergets nya restaurang HÖK den 14.5. Evenemanget fungerade som en språngbräda till nytt tänkande och befrämjande av cirkulär ekonomi och stort intresse väcktes hos de deltagande företagarna, läroanstalterna och de övriga intressegrupperna.
Läs mera

En mer strategisk hamn

16.05.2024 | Nyheter
För närvarande pågår stora utvecklingsprojekt i Vasa hamn, och samtidigt pågår hela tiden planeringen för de kommande åren. Aktörerna inom projektet Framtidens hållbara och smarta hamn från VASEK och Kvarken Ports ordnade den 14 maj en hamnworkshop för att få största möjliga underlag för utvecklingen från branschens aktörer.
Läs mera

Synergifördelar och samarbetsplaner

15.05.2024 | Nyheter
Projektledarna för Ekosystemavtalsprojekten träffades för informationsutbyte den 14.5. Under tillfället fick ledarna för fjorton olika projekt berätta om projektets mål, framskridande, framgångar och utmaningar samt svara på frågor. Och det blev många frågor. Under förmiddagsträffen föddes såväl synergier som samarbetsplaner.
Läs mera

Företagarkassan är företagarens ekonomiska livlina

14.05.2024 | Nyheter
Hur lovande ditt företags framtid än verkar vara, har det, speciellt de senaste åren, blivit tydligt hur viktigt det är att ha något att falla tillbaka på när det oförutsedda händer. Som företagare är Företagarkassan den enda källan till inkomstrelaterad dagpenning ifall du blir arbetslös på grund av avslutad företagsverksamhet.
Läs mera

Trädgårdsintresset blev deltidssyssla

13.05.2024 | Nyheter
Efter en kylig och försenad vår är nu trädgårdssäsongen äntligen igång i Österbotten – något som Minna Saari i Tervajoki också märker som första årets företagare i just den branschen. Telefonen har gått varm de senaste veckorna och kalendern fylls med allt från beskärnings- till planteringsuppdrag.
Läs mera

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera