EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024

EnergyWeek messut

EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.

– Tänä vuonna EnergyWeek palasi neljän päivän mittaiseksi, mutta kasvatti siitä huolimatta sekä yleisö- että seminaarimääriä. Neljän päivän aikana ehdittiin aivan yhtä hyvin osallistumaan 32 eri seminaariin, ja kolmen messupäivän ajan kaupungintalon käytävät välillä suorastaan pullistelivat. Näytteilleasettajien palaute on ollut erittäin positiivista ja seminaareihin osallistuneet ovat kiitelleet tasokkaita puheenvuoroja, Kristoffer Jansson, EnergyVaasan Communications & Brand Manager kertoo.

– Viime vuoden tapaan seminaarit kiinnostivat ja valitettavasti välillä tuolit täyttyivät viimeistä paikkaa myöten ja kiinnostuneita jäi ilman istumapaikkoja. Niin upeat kuin kaupungintalon puitteet ovatkin, on siinä tapahtumaviikon kasvun kannalta tiettyjä haasteita, Jansson myöntää.

EnergyWeek on vaasalainen todiste seudun poikkeuksellisesta yhteistyöstä ja yhteishengestä.

– Suunnittelua on tehty laajalla joukolla ja käytännön järjestelytöitä hieman pienemmällä miehistöllä, ja kaikki pelasivat hienosti yhteen, Jansson kiittelee.

Neljässä päivässä ehdittiin silti enemmän kuin viime vuonna viidessä

VahalummukkaNet 0472

  • Yli 8 000 tapahtumaosallistujaa ainakin 48 eri maasta (vuonna 2023: 7 100 vierasta 44 eri maasta).
  • Tiistaina tapahtumassa oli 13 suurlähettilästä ja yhteensä 19 eri suurlähetystön edustajaa. Lue lisää täältä.
  • Neljän päivän aikana kuultiin yli 210 puheenvuoroa 32 eri tapahtumassa tai seminaarissa. (2023: 160 puheenvuoroa 30 tapahtumassa)
  • Matchmaking-tapaamisia järjestettiin kolmena päivänä ja ennalta sovittujen tapaamisten määrä kasvoi edelleen (2024: 710 tapaamista kolmena päivänä, 2023: 550 tapaamista neljän päivän aikana)
  • Myös ulkomaalaisten vieraiden määrä pysyi 2023 vuoden ennätystasolla

EnergyWeekin tarkoituksena on saattaa alan ammattilaiset yhteen, tarjota heille uusia kontakteja, verkostoja ja yhteistyökumppaneita. Tämän vuoden teemoina olivat energia ja ilmasto, tuuli ja uusiutuva energia, energian varastointi sekä kaasuenergia. Energiateknologian Oscar-palkinnot jaettiin keskiviikkona Energy & Innovation Awards -kilpailussa.

Kaupungintalolla myös ensi vuonna

VahalummukkaNet 1544

– Kyllähän onnistuminen ilahduttaa aina. Keräämme heti tuoreeltaan yleisöltä, järjestäjiltä ja näytteilleasettajilta tulleen palautteen ja ryhdymme pienen hengähdystauon jälkeen suunnittelemaan ensi vuoden EnergyWeek-tapahtumaa, Jansson toteaa ja jatkaa:

– Tänäkin vuonna seminaarien ohjelmat olivat selvästi erittäin onnistuneet, ja useampi seminaari oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Tämä positiivinen ongelma oli myös viime vuonna, mutta valitettavasti Vaasasta ei löydy toista tällaiseen tapahtumaan soveltuvaa tilaa, joten myös ensi vuonna EnergyWeekiä vietetään kaupungintalon kristallikruunujen alla.

  • EnergyWeek 2024 kuvagalleria 
  • EnergyWeek on noin kolmenkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
  • Seuraava EnergyWeek järjestetään 17.–20. maaliskuuta 2025

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää