VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024
IMG20240422112044 02

Sanoista tekoihin! Muutama viikko sitten VASEK julkaisi haasteen somessa, jossa kannustimme kaikkia osallistumaan roskienkeruutalkoihin.

Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.

Roskia löytyi ihan laidasta laitaan, niin karkkipapereita kuin autonosiakin, mutta ylivertaisesti yleisimmät olivat tupakkatumpit ja nuuskapussit. Nämä ovatkin valitettavasti niin tavallinen näky, että niitä ei välttämättä edes huomaa ennen kuin ryhtyy roskienkeruutalkoihin. Jokainen kerätty tupakkatumppi on kotiinpäin, näin voimme vähentää luontoon ja mereen päättyvää myrkyllistä jätettä. Tumpit hajoavat luonnossa mikromuoviksi eivätkä silloin koskaan häviä ympäristöstä.

Kaikki VASEKin tiimit, eli viestintätiimi, aluekehitystiimi ja yritysneuvontatiimi, osallistuivat talkoisiin. Samalla pidettiin kävelykokous, jossa pohdittiin ratkaisua toisen tiimin vastuullisuuteen liittyvään haasteeseen.

– Joka vuosi lumien sulaessa huomaa, miten valtavasti jätteitä lumen alta paljastuu. Paras tietenkin olisi, että roskaa ei päätyisi ympäristöön tällaisia määriä, mutta valitettavasti määrä ei tunnu vähentyvän. Toivoisin ihmisten ottavan vastuun omasta lähiympäristöstään kantamalla jätteensä asianmukaiseen paikkaan. Kannustan myös lämpimästi osallistumaan YLE:n Miljoona Roskapussia –kampanjaan ja keräämään ainakin yhden pussillisen roskaa pois luonnosta, VASEKin vastuullisuustyöryhmän vetäjä Hanna Malkamäki, sanoo.

Earth Day on YK:n yleiskokouksen vuonna 2009 julistama teemapäivä. Päivä toimii muistutuksena siitä, että eläisimme arjessa harmoniassa luonnon kanssa ja toimimme niin että niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme.

VASEK kannustaa kaikkia keräämään kävelyn ohessa niin suuret kuin pienetkin roskat.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Mjöli Bakery on Startian vuoden uusyrittäjä 2024 Vaasan seudulla

13.06.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vaasan seudun vuoden uusyrittäjäksi Mjöli Bakeryn (Bageri Eken Ab Oy). Yrityksen omistaja on määrätietoinen leipuri ja konditoriamestari Eva Marttila, joka on voittanut mitaleja luovilla ja ekologisilla artesaanileivillään. Mjölille yrityksenä on tunnusomaista sen yrittäjän suuri kiinnostus valikoiman ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
Lue lisää

Yrityksen talous – Budjetoinnin merkitystä ei voi liikaa painottaa

11.06.2024 | Uutiset
Yrittäjänä talouden hallinta on avainasemassa yrityksen menestyksen kannalta. Budjetointi on tehokas työkalu, joka auttaa pitämään talouden kurissa ja varmistamaan, että yritys toimii kannattavasti.
Lue lisää

Yritysten varautuminen – miten sinun yrityksesi toimii poikkeusoloissa?

06.06.2024 | Uutiset
Maailman tilanne pandemioineen ja Euroopassa käytävine sotineen on osoittanut, ettei yrityksissä kannata enää ummistaa silmiään pelottavimmiltakaan skenaarioilta.
Lue lisää

Kestävää aluekehitystä pitkällä tähtäimellä 

05.06.2024 | Uutiset
VASEK tekee pitkäjänteistä työtä ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden eteen Vaasan seudulla. Olemme pää- tai osatoteuttajan roolissa tällä hetkellä 13 alueellisessa kehityshankkeessa. Uusia hankkeita ja toimenpiteitä alueen kestävän kehityksen edistämiseksi myös suunnitellaan jatkuvasti.
Lue lisää

Aukioloaikamme kesällä - huomaa myös TE-toimiston starttirahakäsittelyn tauko heinäkuussa

04.06.2024 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 8.–28.7.2024. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätauko 1.7.–31.7.2024.
Lue lisää

Laihian Autotarvikkeen toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta

04.06.2024 | Uutiset
Vakaan työpaikan ja työnjohtajan tehtävien tuoma turvallisuus ei estänyt Jussi Rauhalaa. Viime kesänä hän jätti 17-vuotisen työuransa alueen autoliikkeessä ottaakseen haltuunsa isänsä varaosakaupan Laihialla. Laihian Autotarvike Oy:n toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta.
Lue lisää

EnergyVaasa panostaa nuorten kiinnostukseen matemaattisia aineita ja luonnontieteitä kohtaan

29.05.2024 | Uutiset
EnergyVaasa jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa suuren määrän stipendejä oppilaille, jotka ovat vuoden aikana menestyneet matematiikassa ja luonnontieteissä. Stipendien kautta energiaklusterin yritykset haluavat osaltaan edistää lasten ja nuorten kiinnostusta aineisiin, joilla on merkitystä alueen yrityksille.
Lue lisää

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää