Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024

pexels artempodrez 6779716
Uudet järjestelmät mahdollistavat entistä paremmin yrittäjien ja kirjanpitäjien yhteistyön

Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille.

Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:

– Esimerkiksi Netvisor, Fivaldi ja Fennoa -ohjelmat mahdollistavat sekä asiakkaiden että kirjanpitäjien yhteisen työskentelyn samassa järjestelmässä. Tämä tarkoittaa sujuvampaa ja tehokkaampaa yhteistyötä, mikä puolestaan mahdollistaa tarkemman ja ajantasaisemman raportoinnin yrityksen taloustilanteesta.

– Tosin käytännössä yrityksen olisi oltava hieman suurempi, ehkä yli 500 000 euron vuotuisella liikevaihdolla, jotta käyttöönotto on kannattavaa. Tämän kokoluokan yritykset hyötyvät erityisesti ohjelmien tarjoamasta kattavasta raportointimahdollisuudesta, oli sitten kyse kuukausi-, neljännesvuosi- tai omasta raportointiaikataulusta.

Myös pienemmillä yrityksillä on nykyään enemmän kiinnostusta käyttää järjestelmää, josta näkee liiketoiminnan ja laskutuksen, ja tässä uudet talousohjelmat voivatkin tarjota erinomaisen työkalun.

– Yrittäjän on kuitenkin oltava tarkkana varmistaakseen luotettavien raporttien saamisen, ja tämä edellyttää esimerkiksi tarkkaa laskutusta oikeana ajankohtana sekä huolellista ostojen ja varastojen hallintaa, Ahläng muistuttaa.

Taloushallintoasiat kuntoon – ota yhteyttä niin selvitetään tilanne!

Yrityksen perustamisen yhteydessä on aina myös huomioitava tilikauden pituus ja muita käytännön seikkoja. Ahläng ehdottaa yritystä perustavia välttämään "kaikki laillinen liiketoiminta" -ilmaisua määritellessä rekisteröimisvaiheessa yrityksen toimialoja. Tämä ilmaisu saattaa aiheuttaa ylimääräistä valvontaa yrityksen nimen osalta.

– Muistakaa te yritysneuvojat myös patistella asiakkaitanne laittamaan sosiaaliturva heti alusta lähtien järkevälle tasolle. YEL-tulorajan nostaminen sitten joskus myöhemmin toimii harvoin, vaan se usein unohdetaan kokonaan, Ahläng painottaa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää