Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024
LuovienAgenttienToimistoOy 1deaOy TeemuLonnmark HeidiUskaure MathiasHasselblatt

Teemu Lönnmark (1dea Oy), Heidi Uskaure (Luovien Agenttien Toimisto Oy), Mathias Hasselblatt (1dea Oy).

Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.

Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppanin Luovien Agenttien Toimiston kautta saat yritykseesi kokonaisen markkinointitiimin yhden kontaktin kautta. Markkinointitoimisto aloitti toimintansa pienellä porukalla vuonna 2018, mutta asiakkaiden tarpeiden lisääntyessä syntyi idea verkostopohjaisesta konseptista. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu yli 60 markkinoinnin asiantuntijaa ja yli 20 yhteistyökumppania. Verkosto mahdollistaa laajan valikoiman digitaalisen markkinoinnin, sisällöntuotannon ja graafisen suunnittelun palveluja joko projektina tai pitkäaikaisina kumppanuuksina.

– Pitkäaikaiset kumppanuudet tehdään tiiviissä yhteistyössä yrityksen kanssa, ja ne ovat edullisia ja riskittömämpiä vaihtoehtoja rekrytoinnille, kertoo Luovien Agenttien Toimiston projektikoordinaattori ja yrittäjä Heidi Uskaure.

Luova Agentti -palvelun kautta yritys saa siltä puuttuvaa asiantuntemusta ja henkilöresursseja. Voit esimerkiksi saada web-kehittäjän, some-assistentin tai vaikka markkinointipäällikön mukaan tiimiisi ilman aikaa vievää ja mahdollisesti kallistakin rekrytointiprosessia. Rakentamalla tarpeisiisi sopivan tiimin asiantuntijoista ja projektikoordinaattorista saat apua myös kokonaisuuden suunnittelussa etkä ole yksin selvittelemässä tai toteuttamassa markkinointitoimenpiteitä.

Suuntaa digitaaliseen markkinointiin

Uskauren mukaan digitaalinen markkinointi on se alue, jossa yrittäjät tarvitsevat ylivoimaisesti eniten tukea. Asiakkaat ovat saaneet apua esimerkiksi käyttöliittymien, web-analytiikan, Google-mainonnan, saavutettavuuden, verkkokaupan ja sähköpostimarkkinoinnin kehittämisessä.

– Digitaalinen markkinointi on laaja kenttä. Jos osaat yhden asian, on kuitenkin aina monta muuta osaa, joita et ole välttämättä huomioinut ja joita voisit hyödyntää enemmän, Uskaure korostaa.

– Digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet kasvavat koko ajan ja yritykset voivat kohdata haasteita pysyäkseen mukana muutoksissa tai uudistuakseen. Luovien Agenttien Toimisto Oy voi tarjota yritykselle kokonaisen tiimin oman alansa asiantuntijoita ja täsmäosaamista ns. yhden katon alta. (Tarvittaessa) Luovien Agenttien koordinaattori pitää langat käsissä kokonaisvaltaisissa projekteissa säästäen yrittäjän aikaa ja huolehtien projektin tehokkaasta etenemisestä, osakas ja projektikoordinaattori, Katri Vieri jatkaa.

Vieri ja Uskaure ovat huomanneet, että monet tulevat heidän luokseen ilman selkeää ajatusta yrityksen markkinointitarpeista, ja siksi valikoimaan on lisätty myös useita valmiita työpajoja. Esimerkiksi ”Digimarkkinoinnin -tiekartta” -työpaja on suunnattu Pk-yrityksille ja siinä käydään läpi digimarkkinoinnin perusteet, tavoitteet, kanavat ja toimenpiteet.

Kyselyt ovat tehokkaita, kun ne toimivat

Yhteistyökumppaneiden kautta Luovien Agenttien Toimisto Oy voi tarjota myös erityisosaamista, jota ei löydy verkoston asiantuntijoilta. 1dea Oy on erikoistunut yritysten palvelujen analysointiin ja tuotteistamiseen niin, että ne vastaavat asiakkaiden tarpeisiin.

– Yleinen haaste meidän puoleemme kääntyvillä yrityksillä on se, että ne eivät tiedä, ketkä ovat heidän parhaita asiakkaitaan. Autamme yrittäjiä selvittämään, kenelle heidän pitäisi kohdentaa myyntinsä ja markkinointinsa. Seuraava askel on myyntiargumenttien kehittäminen arvo- ja palvelulupauksen pohjalta, 1dean Liiketoiminnan kehittäjä Teemu Lönnmark selittää ja jatkaa:

– Monellakaan yrityksellä ei ole tietoa siitä, miten asiakkaat käyttäytyvät ja mitä he ajattelevat. Asiakastutkimuksemme pohjalta yritykset saavat nämä tarvittavat tiedot käyttöönsä.

Asiakastutkimusten avulla voidaan ohjata yrityksen kehitystä tiedon pohjalta. Tarvittavien muutosten ei tarvitse olla isoja, mutta niillä voi olla suuri merkitys. Kyse voi olla esimerkiksi logistista haasteista, jotka pitää ratkaista, jotta tuote olisi helposti saatavilla kiinnostuneille asiakkaille.

– Me hoidamme markkinoinnin ja viestinnän, ja 1dea astuu kehiin, kun yritys tarvitsee tukea isojen linjojen suunnittelussa eli strategiatyössä, tutkimuksissa ja koulutuksissa, Uskaure tiivistää toimivaa yhteistyötä.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää