Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024
Anna Sand.

Markkinoinnin suunnittelu on yksi tärkeä kohta uusien yrittäjien muistilistalla. Anna Sand auttaa sinua tavoittamaan asiakkaita luomalla kiinnostavaa sisältöä hienossa paketissa.

Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.

Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppanina toimivalla Anna Sandilla on kahdenkymmenen vuoden kokemus media-alalta ja hän pyörittää vuodesta 2001 lähtien yritystään nimeltä by Sand. Yksinyrittäjänä hän tietää miten haasteellista asiakkaiden tavoittaminen voi olla. Sand korostaa siksi, miten tärkeää on aivan yrityksen alkumetreiltä lähtien panostaa siihen, että sen sisältö ja markkinointi on johdonmukaista.

– Jos asiakkailla on kaksi vaihtoehtoa, he valitsevat yleensä sen, johon heillä on yhteys. Jotta asiakas saisi yhteyden juuri sinun yritykseesi, sinun pitää tehdä töitä tavaramerkkisi eteen, Sand kertoo.

Kaikki palvelut yhdeltä markkinointikumppanilta

by Sand auttaa yrityksiä niin sisällön kuin sen paketoinnin ja esittelymateriaalinkin kanssa. Ajatuksena on, että yrittäjällä on mahdollisuus saada kaikki yrityksen eri vaiheissa tarvittavat palvelut samasta paikasta.

– Ehkä sinulla on juuri perustettu yritys, joka tarvitsee oman tavaramerkin taikka vanhempi yritys, jonka visuaalinen identiteetti tai graafinen profiili kaipaa uudistamista. Jotkut yritykset ovat minuun yhteydessä, kun he ovat päättäneet ryhtyä panostamaan sosiaaliseen mediaan, kun taas toiset haluavat apua oman kuvapankin kanssa ja luoda malleja erilaisille postauksille, Sand selventää.

Sand on työskennellyt vuosia toimittajana, ja sisällöntuotanto kuuluu hänen erikoisosaamiseensa. Asiakkaat tilaavat hänet muun muassa kirjoittamaan advertoriaaleja, reportaaseja, tuottamaan asiakaslehtiä, valokuvaamaan tai luomaan sisältöä verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan.

Samalla graafinen suunnittelu ja tavaramerkin rakentaminen eli brändäys ovat saaneet yhä suuremman roolin hänen yrityksensä toiminnassa.

 

Esimerkki by Sandin portfoliosta.

Esimerkki by Sandin luomasta graafisesta profiilista.

 

Sijoitus, joka kannattaa

Brändäyksessä on kyse sellaisen visuaalisen ilmeen luomisesta, joka toimii kaikissa viestintäkanavissa: painetussa materiaalissa, verkossa sekä sosiaalisessa mediassa. Ilme heijastaa yrityksen toimintaa ja antaa voimaa sisällölle. Vahvan brändin rakentaminen edellyttää myös, että yritys laatii selkeän strategian kohderyhmien ja markkinoinnin ympärille.Sand on huomannut vuosien aikana, että brändäys on haastavaa erityisesti aloitteleville ja pienille yrityksille, jotka eivät aina huomaa, miten tärkeää on priorisoida resursseja tähän työhön.

– Monet uskovat, että tavaramerkin rakentaminen on pinnallista ja tarpeetonta, ja yhtä monet uskovat, että logo muuttaa automaattisesti heidän toimintansa tavaramerkiksi. Näin ei kuitenkaan ole. Tavaramerkki tarkoittaa sitä, mitä ihmiset ajattelevat tuotteistasi tai palveluistasi, mitkä assosiaatiot ja tunteet heille herää. Tässä työssä tarvitaan muutakin kuin vain logo, Sand sanoo ja jatkaa:

– Perusteltu brändäys ja selkeä graafinen profiili ovat johdonmukaisuuden perusta kaikissa kanavissa, myös sosiaalisessa mediassa, mikä on tullut yhä tärkeämmäksi, kun digitaalisen markkinoinnin rooli on kasvanut.

Brändäyksellä voit siis ohjata myös sosiaalisen median sisältöjä oikeaan suuntaan. Brändäys on Sandin mukaan pitkän tähtäimen sijoitus, koska vahva tavaramerkki luo luottamusta siihen, mitä tarjoat. Se ei silti tarkoita, että sinun täytyisi laittaa likoon kaikki, mitä sinulla on.

– Voit valita erilaisista brändäyspaketeista, joten sinun ei tarvitse valita sitä kalleinta. Logo parissa eri muodossa ja graafinen profiili yritykselle määrityillä fonteilla ja väreillä sekä selkeästi määritellyllä kohderyhmällä pääset jo hyvin vauhtiin, Sand toteaa.

Esimerkki by Sandin portfoliosta.

Yhtenäisyys kaikkien kanavien sisällöissä luo uskottavuutta.



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää