Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024

pexels tom fisk 18512162

Uusi yhteys nivoutuu myös Merenkurkun laivaliikenteeseen

Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.

Uusi säännöllinen raideliikenneyhteys Uumajan, Haaparannan sekä Göteborgin välillä vahvistaa läntisiä yhteyksiä ja lisää toimitusvarmuutta. VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts-Fransén iloitsee uutisesta:

– Yhteys lisää varmasti Suomen länsirannikon ja pohjoisten yritysten kilpailukykyä. Rahti kulkee sujuvasti Wasalinen Aurora Botnialla eli ympäristöystävällisellä ROPAX-aluksella Vaasasta Uumajan satamaan, missä satamatoiminnoista huolehtii Kvarken Ports eli Vaasan kaupungin ja Uumajan kunnan yhteinen satamayhtiö. Sieltä matka jatkuu vaivattomasti raiteita pitkin Göteborgiin.

– Uusi yhteys vahvistaa asemaamme läntisen Suomen porttina maailmalle ja on konkreettinen osa sitä kehitystä, jossa pyrimme luomaan edellytyksiä entistä ympäristöystävällisemmille kuljetuksille, Kvarken Portsin kehitysjohtaja Tommi Tuominen kommentoi.

Gothenburg Rail service map2

Nurminen Logisticsin mukaan uusi yhteys tarkoittaa enemmän valinnanvaraa ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia valmistusyrityksille, laivaliikenteelle ja kuljetus- ja logistiikkayrityksille. Nurminen Logisticsin tiedotteessa painotetaan merkittävää kuljetusaikojen ja päästöjen vähenemistä sekä suoraa pääsyä maailmanmarkkinoille.

– Tehokas logistiikka lisää merkittävästi suomalaisen teollisuuden ja kaupankäynnin kilpailukykyä sekä mahdollistaa sujuvat toimitukset myös poikkeusolosuhteissa. Polttoaine- ja kuljetuskustannusten edelleen kasvaessa rautatiet tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun sekä mahdollisuudet suurempienkin volyymien liikuttelun. Asiakkaamme hakevat jatkuvasti vähäpäästöisempiä ratkaisuja, joten sähköveturilla operoiminen tuo myös ratkaisun tähän haasteeseen, Marjut Linnajärvi, Vice President, Sales, Nurminen Logisticsilta toteaa.

Göteborgin satama tarjoaa suoran meriyhteyden Amerikkaan, eri kohteisiin Kauko-Idässä sekä tärkeimpiin satamiin Euroopassa. Viikoittaiset aikataulutetut junayhteydet Haaparannasta ja Uumajasta alkavat huhtikuussa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää