Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024

IMG 1646
Huhtikuun tapaamisessa opittiin lisää vastuullisuudesta ja jatkettiin keskusteluja

Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.

Jokainen mentorointiohjelmaan osallistuva opiskelija on saanut itselleen oman, tarkasti valitun mentorin. Mentorointiparien muodostamisessa on otettu huomioon kummankin osapuolen toiveet ja tavoitteet, kiinnostuksenkohteet ja opintosuuntaus.

Kahdenvälisten mentorointitapaamisten lisäksi Energy Academyn toimintaan kuuluu myös yhteisiä verkostoitumistapahtumia. Huhtikuussa Danfossin Vaasan toimipisteellä pidetyn verkostoitumistapahtuman aiheena oli vastuullisuus.

Vastuullisuustyö alkaa nykytilan analysoinnilla

IMG 1667

Rabea Feistauer, Continuous Improvement Manager Danfossilta esitteli polkua, jota pitkin tavoitteista päästään toimintaan ja toteuttamiseen:

– Nykytilaa ja toimintaa on analysoitava sekä sisäisesti että ulkoisesti, asiakkaiden vaatimuksista aina sisäisiin valmiuksiin. Tästä voidaan johtaa tavoitteita, jotka muutetaan vuosittaisiksi etenemissuunnitelmiksi, sitten neljännesvuosittaisiksi välitavoitteiksi, lopulta hyvin konkreettisiksi toteutettaviksi toimiksi. Esimerkiksi Danfossissa tarkastelimme monia näkökohtia: energiankäyttöämme ja sen lähteitä, tuotteissamme käyttämiämme materiaaleja, sitä, miten pakkaamme ja kuljetamme ne, sekä sitä, miten tallennamme ja raportoimme tietoja kaikista näistä. Nyt meillä on konkreettisia toimia hiilestä irtautumiseksi sekä jatkuva pyrkimys tehdä tuotteistamme energiatehokkaampia ja kiertotalouden periaatteiden mukaisia.

– On tärkeää miettiä uudelleen toimintatapamme ja hyödyntää resurssejamme, jotta voimme saavuttaa enemmän käyttämällä vähemmän.

Tavoitteista ja saavutuksista viestittävä

IMG 1688

Mainostoimisto Morgan Digitalin sisältöjohtaja Anna Jeanne Söderlund muistutti vastuullisuusviestinnän tärkeydestä ja painotti, ettei hyvälläkään vastuullisuusviestinnällä pystytä ratkomaan ongelmia, jos toiminta itsessään ei oikeasti ole vastuullista.

– Sudenkuoppia vastuullisuusviestinnässä voi olla liian tylsä viestintätapa, itsestäänselvyyksien toistaminen ilman syvempää tarkoitusta, Saatetaan myös keskittyä liikaa teknisiin yksityiskohtiin tai yksinkertaistetaan asioita liikaa, Söderlund listasi.

– Tärkeää on löytää omasta yrityksestä ne seikat, joilla nousta esiin kaikkien niiden muiden yritysten joukosta, jotka myös ovat vastuullisia ja harjoittavat kestävää liiketoimintaa. Kannattaa myös miettiä, miten visuaalisesti voisi erottua muista esimerkiksi onnistuneilla kuvavalinnoilla ja visualisoinneilla.

Söderlund painotti myös ajoituksen tärkeyttä ja muistutti, ettei vastuullisuusviestinnän kanssa kannata odottaa siihen, että kaikki on valmista, vaan kertoa käynnissä olevasta työstä, tunnustaa asiat, joissa yrityksellä on vielä tekemistä sekä viestiä selkeästi asetetuista tavoitteista ja saavutuksista.

IMG 1698

Alustusten jälkeen Danfossin kokoustilan täytti vilkas puheensorina: mentorit ja mentoroitavat kävivät keskusteluja päivän teemasta tai jatkoivat aiempien tapaamisten keskustelunaiheista. Selvää oli, että mentorointiohjelman välitavoite saavutettiin iltapäivän aikana: opittiin uutta ja tutustuttiin uusiin ihmisiin, energiaklusterin nykyisiin ja tulevaisuuden osaajiin.

  • Lue lisää Energy Academyn toiminnasta EnergyVaasan sivuilta
  • Ota seurantaan Energy Academy Vaasa LinkedIn-sivusto
  • Seuraava haku mentorointiohjelmaan on syksyllä 2024.
  • Energy Academyn kumppanit: Vaasan Yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK , Novia University of Applied Sciences, Hanken School of Economics, Helsingin yliopisto, Åbo Akademi University, ABB, Danfoss Drives, Etha Oy, Hitachi Energy, Merinova, Vaasan kaupunki, Vaasan Sähkö Oy, VASEK, Wärtsilä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää