Företagsberättelser

Malax Bageri 3

Malax Bageri & Conditori förstorar

03.12.2019 | Nyheter
Ritningarna är klara, stödansökan inlämnad och alldeles strax ska utbyggnadsarbetet påbörjas vid Malax Bageri & Conditori. Ägare Mats Udd hoppas att allt ska vara klart till våren, och ser fram emot att kunna höja produktionen på konditorisidan.
Lue lisää
Tottis 4

Från passion till butik

04.11.2019 | Nyheter
Att en ny affär slår upp dörrarna i centrum av Laihela hör inte till vardagen, men i september hände det. Mia Thel, som i flera år innan redan haft sin hobby som ett deltidsföretag, valde att satsa fullt ut på sin passion – hundar – och erbjuder förutom olika skolningstjänster nu också en fysisk butik med det mesta som rör hundar.
Lue lisää
Arctic Birch 3

I Vörå förädlas ekologisk björksav för export

02.10.2019 |
Världens renaste vatten och luft är två viktiga säljargument för Arctic Birch – Vörå-företaget som är en global pionjär och en av världens största exportföretag då det gäller björksav. Grundarna till företaget – Samuel Granholm och Kim Finne – har under de tre år de arbetat med att bygga upp varumärket, kunnat konstatera att redan det faktum att det handlar om en finländsk produkt skapar ett mervärde på den internationella marknaden.
Lue lisää
Napraway1 768px

Sonja böt bransch och blev företagare

23.09.2019 | Nyheter
Stela axlar och värkande muskler – första tanken för många är att boka tid till massören eller fysioterapeuten, men man kan också få hjälp från en naprapat.
Lue lisää
Sugardaddies 11

Ekologisk honung från Sugar Daddies CO erövrar marknader

02.09.2019 | Nyheter
Ren, finländsk natur på burk – så beskriver företaget Sugar Daddies CO sin ekologiska honung, som efter endast ett års start up-tid redan finns ute i drygt 400 butiker i landet. Men det här är bara början. Målsättningarna är både tydliga och stora – de fyra kollegorna siktar på den internationella marknaden och har redan etablerat samarbete med ett olika aktörer för att lyckas.
Lue lisää
Kansikuva Jonna

Jonna förevigar äkta känslor – blev företagare halvt av misstag

23.08.2019 | Nyheter
I Sockerfabrikens steniga korridorer på Vasklot kan man nuförtiden höra barn tjuta glatt, leksaker skramla och kameraslutaren knäppa. Följer man ljuden, kommer man till ett rum upplyst av höga, välvda fönster. På dörren står det Jonna N. Photography. Välkommen till fotografen!
Lue lisää
Polkuped 3

Polkuped – familjeföretaget som växer hemma på gården

06.08.2019 | Nyheter
Det började med att Eva och Thomas Ramstedt köpte en sparkcykel åt sonen Marius, då två år, och den sommaren gjorde familjen inte annat än cyklade. Sedan dess har mycket hänt – cyklarna blev en företagsidé och både företaget och sortimentet har vuxit. Nu ligger ritningarna för en utbyggnad på bordet hos Polkuped i Molpe.
Lue lisää
hejm4 etusivu

”Välkommen HEJM” – företagarna av den nya restaurangen önskar liva upp fiskestranden i Vasa

30.07.2019 | Nyheter
Allt står färdigt för det officiella öppnandet av Fiskets hus vid Fiskstranden i Vasa på tisdagen den 30 juli. Även på restaurang HEJM, som tillsammans med fisk- och delibutiken Fiskdisken samt Österbottens fiskarförbund inkvarterar Fiskets hus, väntar man med iver att få kicka igång verksamheten på allvar.
Lue lisää
Klas West 600px2

Procons intar ny marknad genom storinvestering

24.06.2019 | Nyheter
Det är inte varje dag man satsar närmare två miljoner euro på en maskin, om någonsin. Men det är precis vad Procons Oy Ab från Malax gjort: en jätteinvestering, som ska tredubbla kapaciteten för profiler tillverkade med rullformningsteknik.
Lue lisää
IMG 5176

KokoKoira uppstod av intresse och passion

11.06.2019 | Nyheter
Pumi Heili makaa rentona koirahieroja Maarit Niemistön jalkojen välissä ja nauttii, kun sen lihakset käydään läpi yksi kerrallaan. Heiliä odottaa Suomen agilitymaajoukkueen karsintakilpailut sekä myöhemmin kesällä agilityn European Open -kilpailut Hollannissa, joten paikkojen on oltava kunnossa kuten kenellä tahansa urheilijalla.
Lue lisää
KM Roofing 5

Tillväxt och tid för investering – KM Roofings plåtslageri växer

04.06.2019 | Nyheter
Det har hunnit gå sju år sedan Kenneth Jåfs och Mikael Holm grundade sitt företag, KM Roofing, våren 2012. De unga företagarna fortsatte då sin tidigare arbetsgivares, Byggtjänst Håkan Enlunds arbete med fokus på plåtslageri. Det senaste året har tillväxten varit hög och förutom flera nyanställningar planerar de nu för byggstart av en egen, mer ändamålsenlig produktionshall i Korsholm.
Lue lisää
Haggvik 1

Tredje generationens transportföretagare tar över Häggviks Transport

16.05.2019 | Nyheter
Under fjolåret påbörjades generationsväxlingen vid Malaxföretaget Häggviks Transport Ab Oy, som även omfattar Malax Avfallservice Ab. Kjell Nydahl, direktör för företagstjänster på Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, har bistått företaget under processen, där Johan Häggvik steg för steg kommer att ta över efter sin far Ulf Häggvik.
Lue lisää

1 2 3 4