Regionkommunikation

OS 9130Regionkommunikation är en av VASEKs tre huvuduppgifter. Vi koordinerar regionkommunikationen och samarbetar med olika aktörer i regionen med målet att hjälpa öka antalet arbetsplatser och därigenom få fler invånare och ge större livskraft till regionen.

Vasaregionen är nummer ett inom energiteknologibranschen i Finland: 30 % av landets energiteknologi exporteras från Vasaregionen. Detta gör att regionkommunikationens främsta målgrupp är den globala energisektorn och dess företag som regionen vill locka hit. Kommunikationen stärker Vasaregionens nationellt starka varumärken energi, passion och hav, höjer invånarnas stolthet över regionen och ökar den globala kännedomen om Vasaregionens energikluster.

Vi ansvarar för EnergyVaasas kommunikation och arrangerar det årligen återkommande branschevenemanget EnergyWeek i samarbete med våra partners.

Statistisk information om Vasaregionen – senaste information för alla

VASEK har publicerat en statistiktjänst där man samlat in den viktigaste statistiken som beskriver Vasaregionens befolkning, sysselsättning, företagsverksamhet och regionalekonomi samt regionens dragningskraft.

Tidigare har vi varit tvungna att samla in statistisk information om Vasaregionen från olika källor, men nu har vi den viktigaste statistiken på ett ställe. Och dessutom är statistiken så aktuell som det överhuvudtaget är möjligt att få och de uppdateras regelbundet.

Bekanta dig med statistiktjänsten

IMG 0110 muokattu 600px

Hav, energi, passion – den perfekta gåvan för samarbetspartner

Vad kan man ge som present för en företagsgäst eller samarbetspartner? Gåvan kan inte vara någonting att dricka eller sådant som annars är svårt att ha med sig i flygplanet. Gåvan borde vara någonting från Vasaregionen och lokalt, men någonting som passar för alla. Den får inte föråldras i lagret, för man måste ju ha dem alltid tillgänglig, även för oväntade gäster.

Vi har en lösning till ditt problem! Den nypublicerade boken Hav, energi, passion är full av berättelser från Vasa och hela regionen, och den är ett ypperligt alternativ till en gåva.

Läs mera