Kyrönmaan matkailualan yrittäjät solmivat kontakteja – yhteistyötä ja yritysryhmähankkeita

12.06.2018

Peter yleiso

Kun Tykö-hankkeen projektipäällikkö Antti Alasaari toivoi tilaisuuden alussa ”paljon ja vilkasta keskustelua” ja ilta päättyy juuri siihen vilkkaaseen keskusteluun, voisi sanoa, että Matkailun kehittäminen Kyrönmaalla -info 7.6. oli onnistunut.

Tilaisuuden aluksi Alasaari ja Leader Yhyreksen toiminnanjohtaja Matti Jaskari kertoivat yritysryhmähankkeista ja siitä, mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat yritysten kehittämiseen.

– Yritysryhmähankkeissa voi toteuttaa sekä kaikille tai osalle yrityksistä yhteisiä toimenpiteitä, mutta myös yrityskohtaisia toimenpiteitä. Matkailuyrityksillä on poikkeuksellisesti mahdollisuus toteuttaa myös markkinointia yrityskohtaisena toimenpiteenä, Alasaari kertoo.

– Yritysryhmähankkeiden tukitaso on 75 % ja sillä saa jo aika paljon aikaan. Leader Yhyreksen hallitus päättää tuettavista hankkeista ja varmasti löytyy rahoitus, jos matkailun yritysryhmähankkeita käynnistyy Kyrönmaalle, Jaskari vakuuttaa.

PeterMatkailualan projektipäällikkö Peter Källberg (kuvassa oikealla) kertoi VASEKin hallinnoimasta Archipelago Attractions -yritysryhmähankkeesta, jossa mukana ovat yritykset Kalle’s Inn, AWAY Tourism, Qvarken Boat Charter ja Kvarken Nature and Fishing Tours.

Hankkeen puitteissa on tuotettu agenttimanuaali matkanjärjestäjien käyttöön, järjestetty esittelymatkoja testiryhmille ja jälleenmyyjille, laadittu markkinointimateriaaleja sekä yhteisesti että yrityskohtaisesti sekä tehty messumatkoja.

– Täytyy kuitenkin olla kärsivällinen ja muistaa se, että näkyviä tuloksia hankkeen toimenpiteistä ei tule ihan heti vaan työ on pitkäjänteistä. Liian kärsimätön ei saa olla, vaan esimerkiksi kaikkien hankintojen kilpailutukset on muistettava hoitaa asianmukaisesti, Källberg kertoo.

Hän on tyytyväinen hankkeen menestykseen, sillä yritysten luomat tuotepaketit ovat saaneet hyvän vastaanoton ja ensimmäiset sopimukset matkanjärjestäjien kanssa on jo solmittu:

– Vaikka välillä on vaikea saada yhteisiä kokouksia sopimaan kaikkien osapuolten kiireisiin aikatauluihin, on me-henki ja sitoutuminen yhdessä tekemiseen ollut todella hienoa. Yritysryhmähanke vaatii juuri sitoutumista ja kärsivällisyyttä.

Erkki LaaksoErkki Laakso (kuvassa oikealla) kertoi yrittäjille VisitVaasan toiminnasta ja kannusti yrittäjiä ottamaan aktiivisesti yhteyttä VisitVaasaan, jotta eri palveluiden ja tapahtumien näkyvyys voidaan maksimoida.

– Online-myyntimme pyörii vuorokauden ympäri. Yrittäjän ei tarvitse kuin ilmoittaa meille tarjolla olevasta kapasiteetista ja me välitämme niin majoitukset, mökit kuin ohjelmapalvelutkin. Ja toki yrittäjä voi myös itse myydä suoraan asiakkaalle, ei tarvitse ohjata Online-järjestelmään. Vuosimaksu on 99 euroa ja 13 %:n provision otamme järjestelmässä tehdyistä ostoista, Laakso kertoo ja lupaa samaan hengenvetoon yrittäjille vuoden kokeilun ilman vuosimaksua.

– Hyvät kuvat ja mielenkiintoiset tarinat luovat sitä matkailuinnostusta, eli niihin kannattaa panostaa. Tällä hetkellä kovin kysyntä on koululaisryhmille soveltuvista aktiviteeteistä, joiden sesonki on siinä ennen varsinaisen kesäsesongin käynnistymistä, Laakso muistuttaa lopuksi.

Tilaisuuden päätteeksi mukana olleet yrittäjät esittelivät itsensä ja yrityksensä palvelut sekä tulevaisuuden tarpeensa. Saman tien näistä esittelyistä bongattiin yhteistyömahdollisuuksia ja vilkas keskustelu alkoi. Mikäli yritysryhmähanketta ei synny, syntyi ainakin yhteistyötä seudun matkailuyritysten välillä!

Syrit Rahko TalsoKeskusteluja käytiin vilkkaasti.

 

Lue lisää Tykö-hankkeesta

Leader logo rgb EU ISO

 

lippu ja tunnuslause 300px

 

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää

Federica Polo on nimitetty EU Affairs Manageriksi Teknologiakeskus Merinovaan

17.11.2020 | Uutiset
Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina Teknologiakeskus Merinovan palveluksessa 1.12.2020. Tehtävässään hän edistää yliopistojen ja yritysmaailman sidosryhmien aktiivista yhteistyötä eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä toimimalla yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.
Lue lisää

ACCESS-hanke edistää ympäristöystävällisiä matkaketjuja Vaasan seudulla

16.11.2020 | Uutiset
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKille rahoitusta hankkeeseen, joka edistää paikallisen matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Hankkeen koko nimi, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, kiteyttää tavoitteen: päämääränä on lisätä Vaasan seudun matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan nyt Vaasan seudulla yhtä ahkerasti kuin ennen korona-aikaa

09.11.2020 | Uutiset
Suomen 30 Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-syyskuun aikana kahdeksan prosenttia vähemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa vuosi on kuitenkin tähän mennessä ollut edellisvuoden kaltainen, mitä perustettujen yritysten määrään tulee.
Lue lisää