osallistujat Varför finns det så få aktiva finska entreprenörer i Umeå? Det var en av frågorna som ställdes då 19 finska företag från byggnadsbranschen besökte fem stora byggbolag i Umeå under en dag som anordnades inom projektet Nordic Gateway. Varför har vi inte samarbetat tidigare?

Mötena, som hölls under dagen var väldigt positiva och präglades av en vilja till att hitta nya samarbeten. Finland, och speciellt Österbotten, ligger väldigt nära och språkkunskaperna finns, ändå har inte företagen i Finland hittat in på marknaden i Umeå. Behovet av att hitta mera entreprenörsresurser finns och kommer att öka. Umeå växer, och under dagen fick företagen även ta del av alla projekt som är på gång i staden och i området runtomkring.

Byggandet av Botniabanan och Västra länken ger också en förvarning om att behovet av fler resurser inom byggnadsbranschen kommer att bli än mer aktuellt inom kort. Men alla samarbeten börjar någonstans, och både företagen i Umeå och de från Finland hoppades att detta var en början på något som ska öka samarbetet över Kvarken.

 

Närmare uppgifter

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektchef
+358 50 306 8419
Future Cleantech Solutions, VTT:s ombud

 

EU EAKR SV vertical 20mm rgbhavkraftEU 2014 2020 rgbliitonlogo kaksikielineni300RGB

‹ Gå till "Nyheter"