osallistujatMiksi Uumajassa toimii niin vähän aktiivisia urakoitsijoita Suomesta? Tämä oli yksi kysymys, joka esitettiin, kun 19 rakennusalan yritystä vieraili Uumajassa. Vierailupäivä järjestettiin Nordic Gateway -hankkeen puitteissa. Miksi emme ole tehneet yhteistyötä aiemmin?

Päivän kuluessa pidetyt tapaamiset olivat erittäin positiivisia ja niissä heijastui halu löytää uusia yhteistyökumppaneita. Suomi ja erityisesti Pohjanmaa sijaitsee lähellä, ja kielitaitoa löytyy, kuitenkaan suomalaiset yritykset eivät ole löytäneet tietään Uumajan markkinoille. Uumajassa on tarve löytää lisää urakoitsijoita ja tämä tarve tulee myös kasvamaan, sillä Uumaja kasvaa nopeasti. Vierailupäivän aikana yritykset saivat tutustua kaikkiin kaupungissa ja sitä ympäröivällä alueella käynnissä oleviin rakennusprojekteihin.

Botniabanan-radan ja Västra länken -tieyhteyden rakentaminen ennakoi myös sitä, että rakennusalan tarve lisäresursseille on pian entistäkin ajankohtaisempaa. Mutta kaiken yhteistyön tulee alkaa jostain, ja sekä Uumajan yritykset että Suomesta vierailulle tulleet yritykset toivoivat tämän olevan alku lisääntyneelle rakennusalan yhteistyölle Merenkurkun yli.

 

Lisätietoja

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektipäällikkö
+358 50 306 8419
Future Cleantech Solutions, VTT:n asiamies

 

EU EAKR FI vertical 20mm rgbVipuvoimaaEU 2014 2020 rgbliitonlogo kaksikielineni300RGB

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle