Senaste information angående coronaläget för företagen

29.05.2020

 Koronaseuranta

Coronaläget har stor inverkan på företagarna. Vår uppgift är att hjälpa - kontakta oss ifall ditt företag behöver hjälp. Läs mera om våra tjänster.

Nedan hittar du några länkar som kan vara till nytta. Tips: Tryck Ctrl+F och skriv i sökrutan det sökord som du vill hitta på sidan.

 

Ensamföretagare, stöd för ensamföretagare

 

Länkar till NTM-centralens och Business Finlands stödansökningssidor

  • NTM-centralens e-tjänst
  • Business Finlands nätservice
  • OBS: Business Finland informerar så här på nätservice-sidan: Utvecklingsfinansieringen av affärsverksamhet i störningssituationer kommer sannolikt att avslutas i juni. Vi informerar om det exakta datumet på den här webbplatsen när det är bekräftat.

 

NTM-centralen, TE-byrån, FPA, Skatteförvaltningen, jord- och skogsbruksministeriet

  

Företagare - här hittar du fakta om coronaviruset, Företagarna i Finland (12.5.2020)

 

Arbets- och näringsministeriet

 

Österbottens handelskammare

 

Finansiering

 

Kauppalehti: Koronavirus - yrittäjän selviytymispaketti (på finska, 12.5.2020) 

  • Nyheter, aktuellt

 

Från företag till företag, annat nyttigt för företag

 

Permittering, samarbetsförhandlingar, anställningsförhållanden, utkomstsskydd för arbetslösa

 ‹ Gå till "Nyheter"

Senaste information angående coronaläget för företagen

29.05.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

27.05.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Nyheter från MoveIT-projektet

26.05.2020 | Nyheter
En ny chaufför för transportprojektet och Vasa stad fick statsunderstöd för branding av kollektivtrafiken.
Läs mera

Vasa.fi går till final i FM i kommunmarknadsföring

25.05.2020 | Nyheter
Den unika regionala webbtjänsten vasa.fi har valts med till FM-finalen i kommunmarknadsföring. Enligt Kommunförbundet utgår de arbeten som har valts ut till finalen från ett omsorgsfullt varumärkesarbete och de har resulterat i förstärkt livskraft och utveckling.
Läs mera

Nyheter från CERM-projektet

20.05.2020 | Nyheter
Finland har sedan 2016 haft en nationell färdplan för cirkulär ekonomi. Nu skall Österbotten få en egen. Tillsammans med utvecklingsbolagen i Österbotten pågår som bäst arbetet med att ta fram en färdplan för hur Österbotten, med fokus på näringslivet, kan bli en föregångare också när det gäller hållbarhet och cirkulär ekonomi.
Läs mera

Hög tid att söka krisstöd för ensamföretagare

18.05.2020 | Nyheter
Yksinyrittäjien korona-avustus on ollut haettavissa jo jonkin aikaa. VASEKilla, jossa hakemukset käydään läpi ennen kuin ne lähetetään edelleen yrityksen kotikuntaan päätöksentekoa varten, on jo käsitelty yli 280 hakemusta.
Läs mera

Företagarna på Wasa Wellness strävar efter hållbarhet i sin verksamhet

15.05.2020 | Nyheter
Wasa Wellness, ett gemensamt hem för cirka 20 företagare som erbjuder olika välmåendetjänster, tog ett konkret steg mot en ännu mer hållbar verksamhet: centret utförde i början av året en Green Start-självvärdering med godkänd bedömning och får nu använda Green Start-statusen i sin marknadsföring. Inspiration för att utföra just Green Start fick de från ett infotillfälle på ämnet, som ordnades...
Läs mera

Företagssanering – ett klokt alternativ till konkurs

13.05.2020 | Nyheter
Coronaviruset har på några dagar radikalt förändrat förutsättningarna för en stor del av de finländska företagen. Många har meddelat om omfattande permitteringar, och det förefaller oundvikligt att vi snart är i ett läge där oroväckande många företag inte har pengar i kassan för att betala löner, pensionsavgifter, skatter och fakturor.
Läs mera