Nooga strävar efter att förbättra sina kunders vardag

31.03.2020

Bild tagen på Noogas kontor.Nooga erbjuder sina kunder bland annat löneräkning, bokföring, ekonomirådgivning samt system- och konsulttjänster.

Löneräkning, bokföring, ekonomirådgivning, system- och konsulttjänster eller kanske en ekonomichef på deltid – bland annat allt detta kan Nooga erbjuda sina kunder. I slutet av 2019 anslöt sig bolaget i Startias nätverk av sakkunnigorganisationer för att ännu bättre nå ut till företagen i Vasaregionen.

Nooga grundades 2016 i Jakobstad av fem företag, alla med kärnkompetens inom ekonomihantering. I dagens läge är det åtta ägare som är med i företaget. De har sammanlagt 22 anställda i Jakobstad, Vasa och Karleby.

–  Vi strävar efter att förenkla, förändra och förbättra våra kunders vardag. De får fokusera på sin kärnkompetens så sköter vi ekonomiförvaltningen, säger Noogas vd Monika Ahlskog.

Nooga har kunder från riktigt små företag till riktigt stora bolag. Vissa kunder köper enstaka tjänster, andra större helheter. Gemensamt för Noogas tjänster är att de baserar sig på moderna tekniker:

–  Digitalt ska det ju vara nuförtiden, tycker Ahlskog och fortsätter:

–  För företagaren är det viktigt att redan från första början hålla koll på sin ekonomi. Då är det behändigt att ha allt som behövs tillgängligt på telefonen och datorn. Det är också centralt att känna att man kan lita på sin bokföringsbyrå.

Vd Monika Ahlskog.Vd Monika Ahlskog uppmanar företagare att kontakta Nooga i stora som små ärenden som de vill diskutera med en konsult.

För tillfället, när vi lever under exceptionella omständigheter, kan det vara extranyttigt att kunna sköta allt som berör ekonomin digitalt. Det är också värt att fundera ifall något i det egna företagets verksamhet borde göras annorlunda på grund av de rådande förhållandena, och då kan det vara bra att diskutera saken med en expert. Nooga erbjuder företag en timmes avgiftsfri rådgivning för bland annat kassaplanering, finansiering och personalärenden fram till den 30 april, med ett begränsat antal rådgivningstillfällen. Man kan delta på distans.

–  Ta gärna kontakt om ni har små eller stora frågor ni vill diskutera med våra konsulter! uppmanar Ahlskog.

–  Även om situationen just nu ger upphov till ovisshet om framtiden, kan vi bara lita på att livet går vidare. Nu kan det vara bra läge att planera och utveckla sin verksamhet, till exempel med en partner som Nooga, säger Startias direktör Tommi Virkama.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera

Renergi Kick-off: Mot en hållbarare framtid med hjälp av cirkulär ekonomi

17.05.2024 | Nyheter
Det var stor förväntan i luften när över 30 experter och representanter för intressegrupper samlades för Renergis kick-off -evenemang i fågelbergets nya restaurang HÖK den 14.5. Evenemanget fungerade som en språngbräda till nytt tänkande och befrämjande av cirkulär ekonomi och stort intresse väcktes hos de deltagande företagarna, läroanstalterna och de övriga intressegrupperna.
Läs mera

En mer strategisk hamn

16.05.2024 | Nyheter
För närvarande pågår stora utvecklingsprojekt i Vasa hamn, och samtidigt pågår hela tiden planeringen för de kommande åren. Aktörerna inom projektet Framtidens hållbara och smarta hamn från VASEK och Kvarken Ports ordnade den 14 maj en hamnworkshop för att få största möjliga underlag för utvecklingen från branschens aktörer.
Läs mera

Synergifördelar och samarbetsplaner

15.05.2024 | Nyheter
Projektledarna för Ekosystemavtalsprojekten träffades för informationsutbyte den 14.5. Under tillfället fick ledarna för fjorton olika projekt berätta om projektets mål, framskridande, framgångar och utmaningar samt svara på frågor. Och det blev många frågor. Under förmiddagsträffen föddes såväl synergier som samarbetsplaner.
Läs mera

Företagarkassan är företagarens ekonomiska livlina

14.05.2024 | Nyheter
Hur lovande ditt företags framtid än verkar vara, har det, speciellt de senaste åren, blivit tydligt hur viktigt det är att ha något att falla tillbaka på när det oförutsedda händer. Som företagare är Företagarkassan den enda källan till inkomstrelaterad dagpenning ifall du blir arbetslös på grund av avslutad företagsverksamhet.
Läs mera

Trädgårdsintresset blev deltidssyssla

13.05.2024 | Nyheter
Efter en kylig och försenad vår är nu trädgårdssäsongen äntligen igång i Österbotten – något som Minna Saari i Tervajoki också märker som första årets företagare i just den branschen. Telefonen har gått varm de senaste veckorna och kalendern fylls med allt från beskärnings- till planteringsuppdrag.
Läs mera

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera