Startias sakkunnig- och stödorganisationer

Startias nyföretagskunder kan förutom företagsrådgivarens råd även få remisser till sakkunniga. I remissen listas organisationer och kontaktpersoner som kan ge nyttiga råd till nyföretagare i början av deras företagarkarriär.

Startia kan också, med kundens samtycke, skicka nyföretagares kontaktuppgifter till sakkunnigorganisationen. Sakkunnigorganisationen kan sedan kontakta nyföretagaren och erbjuda denne sina tjänster och sin expertis.

Bekanta dig med Startias sakkunnigorganisationer via menyn i slutet av denna sida!

Vill du bli Startias stöd- eller sakkunnigorganisation?

  • Som Startias stödorganisation finns namnet på Er firma samt länken till hemsidan med på denna webbsida.
  • Sakkunnigorganisationer finns också med på Startias webbsida och deras broschyrer tas med i infopärmen som ges till alla nyföretagare. Sakkunnigorganisationerna presenteras även på Startias och VASEKs some-kanaler samt i nyhetsbreven.
Stödorganisationer

Österbottens handelskammare www.ostro.chamber.fi  

Vasa www.vaasa.fi
Storkyro www.isokyro.fi
Laihela www.laihia.fi
Malax www.malax.fi
Korsholm www.korsholm.fi
Vörå www.vora.fi
Korsnäs www.korsnas.fi
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK www.vasek.fi

 

Läs mera om sakkunniga

Nasman Bask

Mångsidig advokatbyrå ger råd även på sociala medier

Startias långvarige expertpartner Näsman & Båsk är en mångkunnig advokatbyrå. Byrån administrerar inte bara civilrättsliga och straffrättsliga frågor, men också administrativa frågor och har både företags- och privatkunder.
Läs mera
IMG 2588

Kunden skall inte betala för luft – Creamarketing vill förstå kundens unika särdrag

Yrkesstolthet, kompetens, noggrannhet och kundbetjäning. Bland annat dessa termer framkommer när VD Karl-Johan Smeds och projektledare Tina Storsjö beskriver Creamarketing Ab som leverantör av webb baserade marknadsföringslösningar.
Läs mera
tiski 5 ja Tapio uudestaan3

Företagare, sätt försäkringar i skick!

Startias sakkunnigpartner, försäkringsbolaget LokalTapiola hjälper Startias kunder att förbereda sig för framtiden och trygga kontinuiteten i bolaget. Hur skiljer sig en företagares försäkringar från privatpersonens försäkringar? Tapio Mäkelä, affärsområdesdirektör för LokalTapiola Österbotten, svarar:
Läs mera
DSC 0059

Fråga, fråga och fråga!

Bäck & Vilén Företagstjänst Ab är en bokföringsbyrå med full service i Vasa med sidokontor i Pörtom. Bäck & Vilén är också en av Nyföretagscentrum Startias sakkunnigorganisationer. Företagets vd. Johan Hällmark säger att mycket av fokus i bokföringsbyråns arbete idag ligger i att hjälpa kunden att bygga upp bra rutiner för ekonomiförvaltningen.
Läs mera
pexels mikhail nilov 6964138

Agera i tid vid betalningssvårigheter

Om ditt företag har hamnat i betalningssvårigheter, som inte enbart är tillfälliga, är det hög tid att agera. I denna artikel redogörs kort för vad en företagssanering innebär, och hur den går till i praktiken. Det som är a och o i dessa situationer är att agera i tid, eftersom en lyckad sanering blir svårare och kanske omöjlig att genomföra om verksamheten lidit för länge.
Läs mera
Hannele

Bokföringsbyrån är nyföretagarens vän

Vasaregionens Nyföretagscentrum Startias nya sakkunnigpartner bokföringsbyrå Pukinkulman tilitiimi firade sin treårsdag i februari. Hannele Knaapila, företagets ägare, skötte verksamheten själv under en lång tid, men idag har företaget två anställda samt deltidshjälp. De har kunder både i Vasa och i Seinäjoki.
Läs mera
pexels negative space 34088

En IT-partner säkrar företagets verksamhet

I början av 2022 ingick Kensoft Consulting ett sakkunnigpartnerskapsavtal med Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia. Kensoft Consulting, med Korsholm som hemort, erbjuder tjänster och rådgivning inom IT-sektorn till företag av alla storlekar.
Läs mera
pexels eric anada 1495580

Även ett litet företag bör ta reda på patent- och skyddsfrågor

Vad borde man göra när man plötsligt kommer att tänka på en ny innovation? Hur får man veta om någon annan har redan tänkt på det? Hur mycket kostar ett patent eller ett mönsterskydd? Startias och VASEKS sakkunnigorganisation Kolster Oy Ab ger kostnadsfri rådgivning i frågor om patent och andra immateriella skydd första tisdagen i varje månad.
Läs mera
Rainer Lilian Solrosor 1200x800

Språk-, kommunikations- och webbtjänster – allt under samma tak hos Lingvafix Communications

Rainer Ahlvik startade Lingvafix Communications 1992 som bisyssla, och 2011 var det dags att prova på om företagsverksamheten håller även på heltid – vilket den gjorde. År 2019 kom även frun Lilian Åstrand-Ahlvik med i företaget, med en examen i översättning samt 30 års erfarenhet av bl.a. projektadministration och förändringskommunikation i bakfickan. Idag erbjuder företaget översättnings-, kommunikations-, och webbtjänster för kunder runtom i landet och till och med hela världen.
Läs mera
Movaco kansi

Kunden trycker på print och Movaco sköter resten

Movaco, specialist inom utskrift och dokumenthantering, betjänar företagen i Vasaregionen som auktoriserad Canon Business Center-återförsäljare. Företagets mål är att effektivera kundens verksamhet genom att erbjuda mångsidiga lösningar inom dokumenthantering, med allt från utskrift eller skanning till dokumentets datasäkra överföring och lagring.
Läs mera
Nooga1 600px

Nooga strävar efter att förbättra sina kunders vardag

Löneräkning, bokföring, ekonomirådgivning, system- och konsulttjänster eller kanske en ekonomichef på deltid – bland annat allt detta kan Nooga erbjuda sina kunder. I slutet av 2019 anslöt sig bolaget i Startias nätverk av sakkunnigorganisationer för att ännu bättre nå ut till företagen i Vasaregionen.
Läs mera
IMG 1

Kreativa reklambyrån IMG Media vill hjälpa företagare att ge ett gott första intryck

Benny Fors grundade reklambyrån IMG Media 1996 och har sett nästan allt som det bara finns att se inom marknadsförings- och mediebranschen. Ändå kan man alltid hitta på något nytt, och för IMG Media betydde det att gå med i Startias sakkunnignätverk i slutet av 2019.
Läs mera