Kunden trycker på print och Movaco sköter resten

10.06.2020

Mårten Snellman, Alexandra Nivukoski, Outi Barysheva.Movacos företagare Mårten Snellman och kundansvariga Alexandra Nivukoski och Outi Barysheva vill underlätta kundens vardag genom att hitta lösningar som är effektiva och verkligen uppfyller kundens behov.

Movaco, specialist inom utskrift och dokumenthantering, betjänar företagen i Vasaregionen som auktoriserad Canon Business Center-återförsäljare. Företagets mål är att effektivera kundens verksamhet genom att erbjuda mångsidiga lösningar inom dokumenthantering, med allt från utskrift eller skanning till dokumentets datasäkra överföring och lagring.

I början av 2020 anslöt sig Movaco till Nyföretagscentrum Startias nätverk av sakkunnigpartners för att allt bättre kunna nå ut till småföretagen i Vasaregionen redan i deras startskede.

– Vår uppgift är att erbjuda kunden lösningar till utskrift och dokumenthantering. Kunden behöver bara trycka på print och vi ser till att allt annat fungerar. Det är också väldigt viktigt för oss att användarna faktiskt kan använda anordningsegenskaperna som gör deras arbete mera effektivt. Man behöver alltså inte kämpa på ensam, utan kunden får koncentrera sig på sin kärnkompetens, berättar Outi Barysheva, kundansvarig på Movaco.

Alexandra Nivukoski och Outi Barysheva.

Alexandra Nivukoski och Outi Barysheva arbetar som kundansvariga på Movaco.

– Vi vill vara företagens partner. Vi värnar om goda kundrelationer, som uppstår ur förtroende. Vi vill gärna vara vid företagens sida till och med direkt från start, fortsätter hon.

Allt från små printrar till storformatskrivare

Hos Movaco kan företag alltså skaffa utskrivare enligt behov, allt från en liten printer till storformatskrivare och dessutom allt papper, alla färgkasetter och service som behövs. Var och en av kunderna betjänas alltid av en egen kontaktperson, som kan bekanta sig med företagets verksamhet och hjälpa kunden välja lösningar och tjänster som genuint underlättar dennes vardag.

Kundkretsen består huvudsakligen av sm-företag och aktörer inom den offentliga sektorn. Tjänsterna passar ändå oavsett organisationens storlek och form alla som behöver skriva ut och spara dokument.

Även för småföretagens dokumenthantering

Ibland kan flaskhalsen i kontorsarbetet vara just en utskrift: till exempel en svårtolkad blankett som är arbetsam och tidskrävande att handlägga. Då kan Movaco hjälpa till genom att ändra om datainsamlingen i elektronisk format.

Movaco9Movacos kontor ligger på Bangatan i Vasa.

– Vi vill förstå kundens affärsverksamhet och därigenom hitta lösningar som är effektiva och verkligen uppfyller kundens behov. Helhetsbetonad service är av största vikt för oss, konstaterar Barysheva.

– Fungerande maskiner gör det möjligt för företagaren att koncentrera sig på sitt eget kunnande. Movaco har en gedigen expertis inom allt som har med utskrift att göra och som en lokal aktör har de färdigheten att väldigt flexibelt betjäna företagen i vår region, säger Startias direktör Tommi Virkama.

 ‹ Gå till "Nyheter"

VASEKs företagsrådgivare nu del av det nationella nätverket för Företagarens ekonomihjälp

26.02.2024 | Nyheter
Fakturorna hopar sig, kassan ser tom ut, försäljningen går trögt, och det är svårt att hitta kunder. Företagarens vardag kan ibland vara utmanande. Genom Företagarens ekonomihjälp får företagaren förtroligt, kostnadsfritt och sakkunnigt stöd och rådgivning.
Läs mera

Starta eget-guide för blivande företagare 2024 har publicerats

15.02.2024 | Nyheter
I den nya Starta eget-guiden hittar du aktuell information som hjälper dig när du grundar ditt företag.
Läs mera

Ny flygfrakttjänst från Vasa – Jetpak levererar från dörr till dörr

06.02.2024 | Nyheter
Från och med i höst har Jetpak erbjudit sina tjänster för utgående frakt också från Vasa. Jetpak erbjuder snabba leveranser med flygfrakt från dörr till dörr.
Läs mera

Från föräldraledig till företagare och chef

30.01.2024 | Nyheter
När föräldraledigheten var slut och det var dags att återgå till arbetet, började Caroline Silfver fundera på alternativ. Helg- och kvällsarbetet inom service- och restaurangbranschen där hon jobbat som restonom lockade inte längre, och istället valde hon att förverkliga idén om att grunda eget städföretag.
Läs mera

Verkningarna av de investeringar som planerats inom GigaVaasa sträcker sig över hela Finland

22.01.2024 | Nyheter
I modellen för verkningsfullheten har de direkta och indirekta verkningarna på sysselsättningen, produktionen, värdeökningen och skatteinkomsterna av projekthelheten av de investeringar i batteriklustret som planerats i GigaVaasa-området i Vasa och Korsholm bedömts liksom också den regionala inriktningen av verkningarna på Vasaregionen och hela landet.
Läs mera

Pilotgrupp ger nystart till hållbarhetsarbete och cirkulärt tänkande

19.01.2024 | Nyheter
Pilotgruppen för projektet Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner samlades för första gången den 17 januari. Över 30 företag var på plats vid kick-off-evenemanget för att nätverka och lära känna varandra.
Läs mera

Kundantalet både sjunker och stiger

16.01.2024 | Nyheter
Statistiken för verksamhetsåret 2023 visar tillväxt inom startrådgivningen på Nyföretagscentrum Startia, medan befintliga företag inte sökte sig lika ofta till rådgivningstjänsterna. Under året nådde verksamheten hos VASEK och Startia sammanlagt 874 företag (2022: 1 193) och 639 personer som planerade att starta företag (2022: 524).
Läs mera

Projektet Bothnian Coastal Route gör debut på norra Europas största resemässa

16.01.2024 | Nyheter
Bothnian Coastal Route är ett projekt som innefattar 13 destinationer längs kustrutten runt Bottenviken och över Kvarken. Under 2024 kommer projektet att delta i 8-10 mycket viktiga europeiska marknadsföringsevenemang som riktar sig till researrangörer. Det första är Matka Workshop Day i Helsingfors i januari.
Läs mera