Kunden trycker på print och Movaco sköter resten

10.06.2020

Mårten Snellman, Alexandra Nivukoski, Outi Barysheva.Movacos företagare Mårten Snellman och kundansvariga Alexandra Nivukoski och Outi Barysheva vill underlätta kundens vardag genom att hitta lösningar som är effektiva och verkligen uppfyller kundens behov.

Movaco, specialist inom utskrift och dokumenthantering, betjänar företagen i Vasaregionen som auktoriserad Canon Business Center-återförsäljare. Företagets mål är att effektivera kundens verksamhet genom att erbjuda mångsidiga lösningar inom dokumenthantering, med allt från utskrift eller skanning till dokumentets datasäkra överföring och lagring.

I början av 2020 anslöt sig Movaco till Nyföretagscentrum Startias nätverk av sakkunnigpartners för att allt bättre kunna nå ut till småföretagen i Vasaregionen redan i deras startskede.

– Vår uppgift är att erbjuda kunden lösningar till utskrift och dokumenthantering. Kunden behöver bara trycka på print och vi ser till att allt annat fungerar. Det är också väldigt viktigt för oss att användarna faktiskt kan använda anordningsegenskaperna som gör deras arbete mera effektivt. Man behöver alltså inte kämpa på ensam, utan kunden får koncentrera sig på sin kärnkompetens, berättar Outi Barysheva, kundansvarig på Movaco.

Alexandra Nivukoski och Outi Barysheva.

Alexandra Nivukoski och Outi Barysheva arbetar som kundansvariga på Movaco.

– Vi vill vara företagens partner. Vi värnar om goda kundrelationer, som uppstår ur förtroende. Vi vill gärna vara vid företagens sida till och med direkt från start, fortsätter hon.

Allt från små printrar till storformatskrivare

Hos Movaco kan företag alltså skaffa utskrivare enligt behov, allt från en liten printer till storformatskrivare och dessutom allt papper, alla färgkasetter och service som behövs. Var och en av kunderna betjänas alltid av en egen kontaktperson, som kan bekanta sig med företagets verksamhet och hjälpa kunden välja lösningar och tjänster som genuint underlättar dennes vardag.

Kundkretsen består huvudsakligen av sm-företag och aktörer inom den offentliga sektorn. Tjänsterna passar ändå oavsett organisationens storlek och form alla som behöver skriva ut och spara dokument.

Även för småföretagens dokumenthantering

Ibland kan flaskhalsen i kontorsarbetet vara just en utskrift: till exempel en svårtolkad blankett som är arbetsam och tidskrävande att handlägga. Då kan Movaco hjälpa till genom att ändra om datainsamlingen i elektronisk format.

Movaco9Movacos kontor ligger på Bangatan i Vasa.

– Vi vill förstå kundens affärsverksamhet och därigenom hitta lösningar som är effektiva och verkligen uppfyller kundens behov. Helhetsbetonad service är av största vikt för oss, konstaterar Barysheva.

– Fungerande maskiner gör det möjligt för företagaren att koncentrera sig på sitt eget kunnande. Movaco har en gedigen expertis inom allt som har med utskrift att göra och som en lokal aktör har de färdigheten att väldigt flexibelt betjäna företagen i vår region, säger Startias direktör Tommi Virkama.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Styrelsegården i Vasa – ett modernt exempel på en hållbar renovering

29.05.2023 | Nyheter
Vacker stuckatur från en svunnen tid blandas med modern färgsättning i ljusa toner, akustikdämpande fotoväggar och sofistikerade mattor i imponerande längder. Den energisnåla belysningen tänds automatiskt och steglöst vartefter vi äntrar mötesrummen, och i de som används mindre ofta noterar vi direkt en lägre temperatur. Vasa styrelsegård är ett helt nytt hus efter den omfattande renoveringen under 2020-2022.
Läs mera

Företag bör vara hållbara eftersom det är rätt sak att göra – men hur går man egentligen till väga?

17.05.2023 | Nyheter
Varför ska företag arbeta på ett ansvarsfullt sätt, samt tänka på hållbarhet och cirkulär ekonomi? Är det på grund av pengar? Eftersom det är bra för varumärket och ryktet? Eftersom det gör det lättare att rekrytera ny arbetskraft? Eller endast av den anledningen att det är den nya vägen att gå?
Läs mera

I vinnarföretaget är personalens mångfald en styrka

11.05.2023 | Nyheter
Österbottens jämställdhetsföretag 2023 är Bigro Ab från Närpes. Växthusföretaget Bigro sysselsätter cirka 70 personer, som representerar sex olika nationaliteter. Juryn motiverar sitt val med det mångsidiga arbete som gjorts i företaget för att bygga upp arbetsgemenskapens välmående och mångfald.
Läs mera

VASEK20-tidningen delas ut till varje hushåll

10.05.2023 | Nyheter
VASEK20-jubileumstidningen delades 10.5 som ett offentligt meddelande till alla hushåll i Vasaregionen. Tidningen är ett rejält paket om Vasaregionen och förstås om VASEK som firar jubileumsår.
Läs mera

Stubbtech – mer än namnet avslöjar

09.05.2023 | Nyheter
Den har varit segare än på mycket länge – våren – och tiden då högsäsongen inleds för Stubbtech och företagarna Jens Rodas och Thomas Söderlund. Men nu är den här och verksamheten, som fokuserar dels på stubbfräsning och gårdsarbeten, dels på utomhusmålning samt tak- och fasadtvätt, växer år för år. Planen är nu att omorganisera den tudelade verksamheten under separata marknadsföringsnamn.
Läs mera

”Förvänta dig inte resultat vid det första klicket” – E-handel är en gren som kräver flitighet

04.05.2023 | Nyheter
Den 26 april anordnade Viexpo och VASEK ett informationstillfälle om lanseringen av Österbottens e-handelsklubbverksamhet. På evenemanget höll Leevi Parsama, en expert inom digital handel, ett inspirerande tal om de tio viktigaste framgångspunkterna för e-handel.
Läs mera

Miljövänligt, energieffektivt och förmånligt

02.05.2023 | Nyheter
GreenStar är Finlands första koldioxidneutrala hotellkedja och allt fler väljer idag hotell utgående från hållbarhets- och miljöpolicy. Joensuubördige Kristian Ikonen var före sin tid då han grundade kedjan 2008 och skapade ett koncept som nu ligger helt rätt i tiden. Kedjans femte hotell öppnade i Vasa i november 2019, ett projekt som förverkligades av WasaGroup.
Läs mera

I generationsskiften finns alltid även känslorna på spel

20.04.2023 | Nyheter
Ett generationsskifte är ofta en process som involverar många olika tankar och känslor som kan påverka skiftets framgång. Osäkerhet, oro, sorg och längtan, lättnad, förtroende.
Läs mera