Företagets hemsidor som lokal och kundnära nyckelfärdig tjänst

22.03.2019

Webcore 2Joakim Östman, Ari Mäkinen och Tommy Åkerblom är några av de som betjänar Dig som företagare på Webcore, som finns stationerat i centrum av Solf. De erbjuder i samarbete med Startia nu skräddarsydda startpaket till nyblivna företagare innehållande både hemsida och e-post.

För nyblivna företagare är synlighet A och O. Förutom en professionell grafisk identitet är det viktigt att redan från start ha en sökoptimerad, snygg och användarvänlig hemsida, en säker och synkroniserad e-post samt kanske också köra igång marknadsföringskampanjer på sociala medier. I samarbete med Nyföretagscentrum Startia erbjuder korsholmsföretaget Webcore startpaket i form av nyckel i hand-lösningar till dig som företagare.

Webcore grundades för snart 20 år sedan i Solf som en bifirma till Agrolink. Med Joakim Östman i spetsen sysselsätter företaget idag fem personer och erbjuder sina företagskunder flexibla lösningar i kombination med personlig service. Säkerhet, ansvar och kvalitet genomsyrar tjänsterna, som omfattar det mesta inom IT och kommunikation.

– Vi har lång erfarenhet och driver själva flera webbshopar, vilket gör att vi även har erfarenhet ur kundperspektiv. Vi vet vad som krävs för att driva en webbutik rationellt och effektivt. Det är även vi som driver annonsportalen Findit.fi, och tillsammans med Startia har vi nu sammanställt ett startpaket för att företagare snabbt ska bli synliga på nätet, inleder Östman.

I startpaketet ingår registrering av ett domännamn, uppsättning av en komplett hemsida utgående från kundens eget material samt hosting av sidan. Tillgång till besöksstatistik ingår självfallet.

– Eftersom vi använder oss av Open Source-lösningar och gör hemsidorna i Wordpress, kan kunden själv sköta den löpande uppdateringen av sidan om hen vill. Vid behov kan vi även ta hand om den grafiska designen av hemsidan, tillägger Östman.

Webcore3 970pxWebcore är en lokal leverantör av heltäckande IT-tjänster och kommunikationslösningar. I snart 20 års tid har företaget byggt hemsidor och webbshopar till företag runt om i Österbotten.

Samarbetet med Startia ger även nyblivna företagare möjlighet att skaffa förmånliga och säkra e-post system.

– Vi konfigurerar Office 365 e-post systemet för kundens domän och synkroniserar den till önskade enheter – dator, mobil och surfplatta. Vi prioriterar förstås högsta säkerhet.

Webcore kan även stå till tjänst med system och kommunikationslösningar för hantering av webbshoppar, analys och SEO, marknadsföring, kundtjänst, molntjänster samt ekonomisystem anpassade för små och medelstora företag.

– Vi är återförsäljare och integrationspartner av Briox ekonomisystem som omfattar moduler för både fakturering och bokföring, order och inköp, tidsredovisning, arkiv, CRM med mera. Dessutom kan vi erbjuda hosting-tjänster, det vill säga webbhotell, på våra egna servrar som finns i våra egna lokaler – i ett brandsäkert före detta bankvalv, berättar Östman vidare.

Som den lokala leverantör Webcore utgör, ger man personlig och kundnära support enligt behov.

– I vår support svarar en person – inte en telefonväxel. Vi finns nära på alla sätt, poängterar Östman.

– Startia behöver ett bra nätverk av olika experter inom de områden där nyblivna företagare ofta behöver hjälp. Synligheten är en sådan, anser Tommi Virkama, direktör på Startia.

– Vi är glada över att kunna erbjuda även Webcores tjänster åt våra kunder. En nybliven företagare tänker ofta på sina kostnader speciellt i startskedet och nu finns ett nyckeln i hand-koncept, där kunden vet vad hen får och till vilket pris, tillägger han.

 

Text och bilder: Anna Sand/bySand

 ‹ Gå till "Nyheter"

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera

Renergi Kick-off: Mot en hållbarare framtid med hjälp av cirkulär ekonomi

17.05.2024 | Nyheter
Det var stor förväntan i luften när över 30 experter och representanter för intressegrupper samlades för Renergis kick-off -evenemang i fågelbergets nya restaurang HÖK den 14.5. Evenemanget fungerade som en språngbräda till nytt tänkande och befrämjande av cirkulär ekonomi och stort intresse väcktes hos de deltagande företagarna, läroanstalterna och de övriga intressegrupperna.
Läs mera

En mer strategisk hamn

16.05.2024 | Nyheter
För närvarande pågår stora utvecklingsprojekt i Vasa hamn, och samtidigt pågår hela tiden planeringen för de kommande åren. Aktörerna inom projektet Framtidens hållbara och smarta hamn från VASEK och Kvarken Ports ordnade den 14 maj en hamnworkshop för att få största möjliga underlag för utvecklingen från branschens aktörer.
Läs mera

Synergifördelar och samarbetsplaner

15.05.2024 | Nyheter
Projektledarna för Ekosystemavtalsprojekten träffades för informationsutbyte den 14.5. Under tillfället fick ledarna för fjorton olika projekt berätta om projektets mål, framskridande, framgångar och utmaningar samt svara på frågor. Och det blev många frågor. Under förmiddagsträffen föddes såväl synergier som samarbetsplaner.
Läs mera

Företagarkassan är företagarens ekonomiska livlina

14.05.2024 | Nyheter
Hur lovande ditt företags framtid än verkar vara, har det, speciellt de senaste åren, blivit tydligt hur viktigt det är att ha något att falla tillbaka på när det oförutsedda händer. Som företagare är Företagarkassan den enda källan till inkomstrelaterad dagpenning ifall du blir arbetslös på grund av avslutad företagsverksamhet.
Läs mera

Trädgårdsintresset blev deltidssyssla

13.05.2024 | Nyheter
Efter en kylig och försenad vår är nu trädgårdssäsongen äntligen igång i Österbotten – något som Minna Saari i Tervajoki också märker som första årets företagare i just den branschen. Telefonen har gått varm de senaste veckorna och kalendern fylls med allt från beskärnings- till planteringsuppdrag.
Läs mera

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera