Äppelgårdens Djurpensionat börjar sakta återhämta sig efter coronakrisen 

06.07.2020

Maj-Lis Isojoki har hållit på med hundar i hela sitt liv. När hon gick i pension efter att jobbat 40 år som lektor på Handelsläroverket hade hon på klart att hon vill fortsätta jobba med något. Detta var hundar och nu har hon drivit djurpensionat i 10 år.  

– Jag är van med mycket arbete och kände inte för att sluta jobba totalt efter min karriär som lektor. Det var naturligt för mej att fortsätta med hundar eftersom de alltid varit en del av mitt liv. Jag har alltid haft flera hundar hemma, för tillfället har vi två egna, berättar Isojoki. 

Isojoki köpte ett hus i Harrström i Korsnäs cirka 5 år förrän hon startade med Äppelgårdens djurpensionat. På gården till huset fanns passligt en uthuslänga som hon renoverade från golv till tak till ett utrymme för sina hundgäster.  

– Allt revs ut i samband med renoveringen och ersattes med nytt. Folk har nuförtiden höga krav på hur hundarna skall ha det och jag vill uppfylla dem kraven så bra jag kan. Folk brukar också undra ifall jag bor i uthuset med hundarna, så fint och hemtrevligt är det, skrattar hon.  

Maj Lis Isojoki

                              Maj-Lis Isojoki med sin cockerspaniel.

I hundpensionatet har Isojoki plats för 8 hundar, men ibland har hon fått fixa plats för dubbla. Detta säger hon att händer oftast på semestertider när folk reser mycket och behöver någon att ta hand om ens hund. Under coronakrisen ändrades allt ändå väldigt snabbt. 

– Sista hunden for 15 mars. Efter det blev det helt tomt eftersom folk slutade resa tvärt och behövde inte mina tjänster då. För mitt företag betydde detta flera tusen euros inkomster som plötsligt föll bort. Som tur fanns ensamföretagarstödet att ansökas. Stödsumman på 2 000 euro hjälpte mig att ta hand om företagets löpande kostnader, konstaterar Isojoki.  

Nu säger hon att telefonen börjat ringa lite igen och hon har fått ta emot några få bokningar. Hon tänker ha öppet likadant som hittills och inte ha någon semester i sommar.  

– Jag har öppet som vanligt och tar emot de bokningar som kommer. Det har ju inte varit så mycket arbete på sistone heller, så det känns att jag inte behöver någon semester just nu. Dessutom så njuter jag av mitt arbete för fullt. När jag först började med hundpensionatet så sa jag att jag ger det 10 år, men ingen slutgräns syns ännu heller. Jag kommer nog att hålla på så länge hälsan håller! 

Har coronaläget påverkat ditt företags verksamhet? Ensamföretagarstödet som Isojoki beviljats finns ännu att ansökas för ensamföretagare som uppfyller kriterierna. Bekanta dig närmare med stödvillkoren och skicka en elektronisk ansökan. 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Webbshopen blev räddningen i krisen

04.08.2020 | Nyheter
Mitt ute i landsbygdsidyllen i Laihela ligger gårdsbutiken Kotopuoti, som Marjo Niemelä nu drivit i två år. Fram tills i våras gjorde hon det på deltid, vid sidan om det ordinariejobbet inom den kommunala barndagvården. Efter en tids alterneringsledighet fattade Marjo beslutet att bli företagare på heltid och därmed också fokusera till 100 procent på sitt drömjobb inom inredning och kundbetjäning.
Läs mera

Utvecklandet av logistik och transportservice kommer upp i full fart igen

03.08.2020 | Nyheter
Idag inleder PM Matias Båsk sitt vikariat som projektchef/logistikexpert på Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, efter att ha tagit tjänstledigt från sitt arbete som Korsholms kommuns näringslivschef. Han valdes till uppgiften redan i våras och kommer att fungera på VASEK som logistikexpert och vikariera för projektchefen i MoveIT-projektet 3.8.2020–31.7.2021.
Läs mera

Kunderna återvände - Julia Peltomäki har fullt upp på barberarsalongen igen

31.07.2020 | Nyheter
Julia Peltomäki är ensamföretagare i Vasa centrum på barberarsalongen Basement Barbers. Hon har jobbat som frisör nu i 2,5 år. – Jag har hyrt en stol på Basement Barbers nu i ungefär ett år, så i princip är jag ensamföretagare. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete! Jag har alltid varit en hantverksmänniska och velat arbeta med något kreativt där...
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

31.07.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

31.07.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

E Nyman Design fick en intensiv jobbsommar efter en lugn period under coronaläget

23.07.2020 | Nyheter
Elin Nyman jobbar som ensamföretagare inom grafisk design. Hennes uppgift som grafiker är att visuellt presentera budskapet bakom sin kunds produkt eller tjänst.
Läs mera

Blombutiken i Kvevlax återhämtar sig efter coronakrisen

16.07.2020 | Nyheter
Ellinor Lundström har drivit egen blombutik Nigellas blommor och presenter sedan hon var 22 år gammal. I sin blombutik i Kvevlax säljer hon bland annat snittblommor, krukväxter och begravningsbuketter. Hon säljer också handgjorda kort och smycken som hon själv tillverkat samt porslinänglar, nallar och andra leksaker och prydnader, som passar att köpas som present till olika tillställningar.
Läs mera

Vasco Borralho blåser nytt liv i Löfmarks köttdisk

07.07.2020 | Nyheter
Vid årsskiftet valde Carita Löfmark av hälsoskäl att lägga ned sin köttdisk i Saluhallen. Verksamheten lades ut till försäljning, och nu är en fortsättning av den omtyckta köttdisken äntligen säkrad. Vasco Borralho, ursprungligen hemma från Portugal men Malaxbo sedan tolv år tillbaka, är ny företagare i Saluhallen.
Läs mera