Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020

Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansa vielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  

– Olen tottunut tekemään paljon töitä, enkä kerta kaikkiaan halunnut jäädä toimettomaksi lehtorin urani jälkeen. Minulle oli luonnollista jatkaa työskentelyä koirien parissa, sillä ne ovat aina kuuluneet elämääni. Minulla on aina ollut useita koiria, tällä hetkellä meillä on kaksi omaa, Isojoki kertoo.  

Isojoki osti talon Harrstömistä, Korsnäsistä noin 5 vuotta ennen, kun hän perusti Omenapihan eläinhoitolan. Talon pihassa komeili vanha ulkorakennus, joka kunnostettiin lattiasta kattoon uutta yritystoimintaa varten. 

– Ulkorakennus remontoitiin kauttaaltaan koiravieraita varten. Ihmisillä on nykyään korkeat vaatimukset koiriensa oltavien suhteen ja minä haluan täyttää ne vaatimukset niin hyvin kuin pystyn. Ihmiset tapaavatkin kysellä, että asunko minä ulkorakennuksessa koirien kanssa, niin kotoisat puitteet hoitolassa on, hän nauraa.  

Maj-Lis Isojoki cockerspanielinsa kanssa.

                           Maj-Lis Isojoki cockerspanielinsa kanssa.

Isojoella on kahdeksalle koiralle paikka hoitolassaan, mutta monesti hän on järjestänyt tilaa jopa tuplamäärälle koira-asiakkaita. Koiria on usein paljon lomakausien aikana, kun ihmiset matkustelevat paljon ja tarvitsevat hoitajaa lemmikilleen. Koronakriisin aikana tilanne muuttui kuitenkin nopeasti. 

– Viimeinen koira lähti 15. maaliskuuta. Sen jälkeen minulla ei ollut asiakkaita, sillä ihmiset lopettivat matkustamisen kuin seinään, eivätkä he siksi tarvinneet palveluitani. Tuhansien eurojen tulot jäivät silloin yritykseltäni saamatta. Onneksi minun oli mahdollista hakea yksinyrittäjätukea. 2 000 euron tukisumma auttoi minua kattamaan osan yrityksen juoksevista kustannuksista, Isojoki kommentoi.  

Nyt hänen puhelimensa on taas alkanut pikkuhiljaa taas soida, ja hän on jopa vastaanottanut muutamia varauksia. Hän ei aio lomailla kesällä, vaan pitää ovet avoinna mahdollisia asiakkaita varten. 

– Otan vastaan kaikki varaukset mitä tulee. En koe, että olisin loman tarpeessa, sillä kevät on ollut kaikkea muuta kuin työntäyteinen. Sitä paitsi nautin työstäni. Kun aloitin eläinhoitolatoiminnan, sanoin että jatkan toimintaa kymmenisen vuotta, mutta loppua ei vieläkään näy. Tulen varmasti jatkamaan niin kauan kuin terveys sallii!

Onko koronan aikaansaama poikkeustila vaikuttanut sinun yrityksesi toimintaan? Isojoen saama tukisumma on vielä haettavissa tuen kriteerit täyttäville yksinyrittäjille. Tutustu tarkemmin tukiehtoihin ja lähetä sähköinen hakemus. 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää