Yrityskauppa

Yrityksen ostajia kiinnostaa, millaista liiketoimintaa he voisivat yrityksen nykyisen liiketoiminnan avulla tulevaisuudessa tehdä. Ilmoituksia myytävänä olevia yrityksiä on päivä- ja talouslehdissä sekä eri toimialojen omissa lehdissä sekä Yrityspörssissä. Kannattaa kysyä Vaasan seudulla myytävinä olevista yrityksistä myös yritysneuvojiltamme! Osa tilintarkastajista tai tilintarkastusyrityksistä auttaa asiakasyrityksiään myös myyntitilanteissa.

Toimivan yrityksen ostaminen on oiva tapa ryhtyä yrittäjäksi. Luo myyjään hyvä suhde, jotta saat yrityksestä kaiken tarvitsemasi tiedon. Myyjän kannalta kyse ei ole mistä tahansa kaupasta. Kenties kyse on hänen elämäntyöstään, joka on nyt siirtymässä toiselle.

Tutustu ensin perusteellisesti yritykseen ja tutki omia edellytyksiäsi yrityksen toiminnan kannattavaan ja menestyksekkääseen luotsaamiseen. Se on tärkeintä tarjousta jättäessäsi. Hinnan päätätte lopullisesti neuvotteluissa.

Käänny asiantuntevan neuvojan puoleen yrityksen hinnan määritystä varten. Tee talousarvio, jotta tiedät voitko harjoittaa kannattavaa yritystoimintaa ja maksaa ne lainat, jotka sinun on otettava. Talousarviosi osoittaa onko keskustelemanne hinta realistinen.

Kaupat päätetään aina kirjallisilla sopimuksilla!

Varaa aika yritysneuvojalle