He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024

Dennis Asplund ja Henrik HagnäsDennis Asplund ja Henrik Hagnäs ovat Bigday Summer Festivalin takana, joka järjestetään tänä vuonna neljännen kerran Vaasassa. He perustivat yhteisen HHD Entertainment -yrityksen syksyllä 2020.

Festivaaliyritys perustettiin keskellä aikakautta, jolloin maailma oli suljettuna

Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.

Kollegat tapasivat yhteisen kiinnostuksensa eli musiikki- ja juhlatapahtumien järjestämisen kautta. Heillä on myös tällä alalla toisiaan täydentävää kokemusta

Dennis Asplund ja Henrik Hagnäs

– Olen työskennellyt alalla 16-vuotiaasta lähtien ja täysipäiväisesti pandemian jälkeen, aloittaa 22-vuotias Henrik, joka on kotoisin Kokkolasta, mutta asuu nykyään Helsingissä muutaman vuoden Vaasassa vietetyn vuoden jälkeen.

– Isäni on toiminut samalla alalla lähes 40 vuotta, ja olen kulkenut hänen jalanjäljissään, mutta olen erikoistunut nuorempaan kohderyhmään, hän lisää.

Henrik perusti alun perin oman HH Agency -yrityksen, mutta tavattuaan Denniksen he perustivat yhdessä Henrikin veljen Hermanin kanssa HHD Entertainmentin syksyllä 2020, kun maailma oli täynnä rajoituksia ja rajat olivat suljettuina.

– Näimme mahdollisuuksia ja uskoimme, että kaikki olisi ohi seuraavaan kesään mennessä, toteaa 27-vuotias Dennis, joka on kotoisin Vaasasta.

Hänellä oli kokemusta opiskelijatapahtumien järjestämisestä ja tiesi, että se oli sitä mitä hän halusi tehdä työkseen.

– Olin järjestänyt vain pieniä tapahtumia, mutta minulla oli sen sijaan hyvä ja laaja verkosto täällä Vaasassa. Yhdessä Henrikin kanssa saimme hyvän yhteistyön aikaan.

Kolmikko marssi Startiaan esittelemään ideansa Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkamalle.

– Se oli ratkaiseva tapaaminen, saimme paljon hyviä neuvoja ja vinkkejä siitä, mistä aloittaa. Olen itse kasvanut yrittäjäperheessä, mutta kaikilla ei sitä kokemusta ole, joten VASEKilla ja Startialla on valtavan tärkeä rooli Pohjanmaan elinkeinoelämässä. Oman ensimmäisen yrityksen perustaminen on jännittävää, eikä yrittäjyys ole myöskään kaikkia varten, Henrik toteaa.

– On aina inspiroivaa tavata nuoria tulevia yrittäjiä, joilla on paljon energiaa ja uskoa ideaansa. Startia auttaa liiketoimintasuunnitelman laatimisessa nähdäkseen, onko idea toteuttamiskelpoinen, ja mitä käytännön toimenpiteitä on tehtävä unelman toteuttamiseksi. On ollut ilo nähdä, miten nämä nuoret aktiiviset yrittäjät ovat käsitelleet kaikkia niitä haasteita, joita on osunut heidän tielleen tällä haasteellisella alalla, Virkama huomauttaa.

HHD Entertainment 8– Myymme kokemuksen, emme pelkästään musiikkia, ja panostamme valtavasti itse festivaalialueeseen – siellä on ruokaa, juomaa ja erilaisia viihdykkeitä – ilman jonotusta, korostaa Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund.

Yhteydet säilyivät, ja kun Henrikin veljen osakkuuden ostaminen tuli ajankohtaiseksi, he saivat apua VASEKilta, kun Kjell Nydahl auttoi käytännön asioissa omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Ensimmäinen Bigday-festivaalin ilmoitus julkaistiin marraskuussa, ja VIP-liput myytiin heti loppuun.

– Olin suorittamassa asepalvelusta siihen aikaan ja olin leirillä, kun NetTicketistä soitettiin. Minun piti pyytää lupaa ylikersantilta, jotta voisin vastaanottaa puhelun, Henrik muistaa.

Vielä seuraavana kesänä, kun oli festivaalin ensi-illan aika, rajat olivat suljettuina, mikä tarkoitti paljon enemmän työtä saada kaikki artistit maahan. Mutta ihmiset olivat innokkaita jälleen lähtemään ulos yli vuoden kestäneen sosiaalisen eristäytymisen jälkeen, ja Dennis ja Henrik uskovat, että silloin itse tapahtuma oli tärkeämpi kuin artistit.

HHD Entertainment 10Useita suuria artisteja on varmistettu saapuvaksi tämän vuoden festivaalille, ja olemme jo myyneet viisi kertaa enemmän lippuja kuin viime vuonna tähän aikaan. Kaikki on valmiina ennätysfestivaalia varten.

Edelliskesän sään aiheuttamasta pahimmasta mahdollisesta epäonnesta huolimatta viime vuoden festivaali oli sitäkin menestyksekkäämpi, ja palaute on ollut erittäin positiivista.

– Myymme kokemuksen, emme pelkästään musiikkia, ja panostamme valtavasti itse festivaalialueeseen. Tänä vuonna aiomme parantaa viihtyvyyttä vieläkin enemmän, ja olemme jo myyneet viisi kertaa enemmän lippuja kuin viime vuonna tähän aikaan, Dennis kertoo.

Ala ei kuitenkaan ole helppo, ja HHD Entertainment on vain sivutoimi molemmille. Dennis pyörittää neljää muuta yritystä sivutoimisesti, ja Henrikin yritys, HH Agency, muutti äskettäin nimensä United Stage Finlandiksi, kun hänestä tuli suomalainen toimitusjohtaja skandinaaviselle musiikki- ja kiertuetuotantoyhtiölle United Stagelle. Yhtiö edustaa yli 300 artistia ja on mukana yli 5 000 konsertissa vuodessa.

 

Teksti: Anna Sand/bySand
Kuvat: Anna Sand ja HHD Entertainment
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Mjöli Bakery on Startian vuoden uusyrittäjä 2024 Vaasan seudulla

13.06.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vaasan seudun vuoden uusyrittäjäksi Mjöli Bakeryn (Bageri Eken Ab Oy). Yrityksen omistaja on määrätietoinen leipuri ja konditoriamestari Eva Marttila, joka on voittanut mitaleja luovilla ja ekologisilla artesaanileivillään. Mjölille yrityksenä on tunnusomaista sen yrittäjän suuri kiinnostus valikoiman ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
Lue lisää

Yrityksen talous – Budjetoinnin merkitystä ei voi liikaa painottaa

11.06.2024 | Uutiset
Yrittäjänä talouden hallinta on avainasemassa yrityksen menestyksen kannalta. Budjetointi on tehokas työkalu, joka auttaa pitämään talouden kurissa ja varmistamaan, että yritys toimii kannattavasti.
Lue lisää

Yritysten varautuminen – miten sinun yrityksesi toimii poikkeusoloissa?

06.06.2024 | Uutiset
Maailman tilanne pandemioineen ja Euroopassa käytävine sotineen on osoittanut, ettei yrityksissä kannata enää ummistaa silmiään pelottavimmiltakaan skenaarioilta.
Lue lisää

Kestävää aluekehitystä pitkällä tähtäimellä 

05.06.2024 | Uutiset
VASEK tekee pitkäjänteistä työtä ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden eteen Vaasan seudulla. Olemme pää- tai osatoteuttajan roolissa tällä hetkellä 13 alueellisessa kehityshankkeessa. Uusia hankkeita ja toimenpiteitä alueen kestävän kehityksen edistämiseksi myös suunnitellaan jatkuvasti.
Lue lisää

Aukioloaikamme kesällä - huomaa myös TE-toimiston starttirahakäsittelyn tauko heinäkuussa

04.06.2024 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 8.–28.7.2024. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätauko 1.7.–31.7.2024.
Lue lisää

Laihian Autotarvikkeen toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta

04.06.2024 | Uutiset
Vakaan työpaikan ja työnjohtajan tehtävien tuoma turvallisuus ei estänyt Jussi Rauhalaa. Viime kesänä hän jätti 17-vuotisen työuransa alueen autoliikkeessä ottaakseen haltuunsa isänsä varaosakaupan Laihialla. Laihian Autotarvike Oy:n toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta.
Lue lisää

EnergyVaasa panostaa nuorten kiinnostukseen matemaattisia aineita ja luonnontieteitä kohtaan

29.05.2024 | Uutiset
EnergyVaasa jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa suuren määrän stipendejä oppilaille, jotka ovat vuoden aikana menestyneet matematiikassa ja luonnontieteissä. Stipendien kautta energiaklusterin yritykset haluavat osaltaan edistää lasten ja nuorten kiinnostusta aineisiin, joilla on merkitystä alueen yrityksille.
Lue lisää

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää