Köp av företag

Eventuella företagsköpare är intresserade av hurdan verksamhet de kunde driva i framtiden med hjälp av företagets nuvarande verksamhet. Annonser på företag till salu finns i dags- och affärstidningar samt olika branschers egna tidningar och Yrityspörssi. Det lönar sig att fråga våra företagsrådgivare om företag som är till salu i Vasaregionen! En del revisorer och revisionsbolag hjälper sina kundföretag även när de ska säljas.

Att köpa ett befintligt företag är ett utmärkt sätt att bli företagare. Skapa goda relationer med säljaren, så att du får all den information du behöver om företaget. För säljaren är det inte vilken affär som helst – det kan handla om ett livsverk som nu ska överföras till någon annan.

Bekanta dig först grundligt med företaget och granska dina egna förutsättningar att driva företaget lönsamt och framgångsrikt. Det är det som är viktigaste när du lämnar bud. Priset avgör ni i förhandlingarna i ett senare skede.

Anlita en sakkunnig rådgivare för värdering av företagets pris. Gör upp en budget så att du vet ifall du kan driva en lönsam företagsverksamhet och betala de lån du kommer att ta. Utifrån din budget är det enkelt att se om det diskuterade priset på företaget är realistiskt.

Affären slutförs alltid med ett skriftligt avtal!

Boka tid hos företagsrådgivare