VASEK-anställda belönades med handelskammarens förtjänsttecken

06.09.2023

1H6A0052Riitta Björkenheim, Peter Källberg, Tommi Virkama, Stefan Råback, Mari Kattelus, Antti Alasaari, Anna Måtts-Fransén, Eivor Koskela, Kjell Nydahl, Johanna Hietikko-Koljonen och Lasse Pohjala

VASEK firade sitt 20-årsjubileum den 5 september och hedrade samtidigt anställda som har tjänstgjort länge i företaget med handelskammarens förtjänsttecken enligt följande:

För 20 års tjänst belönades med ett förtjänsttecken i silver

 • Marknadsföringschef Mari Kattelus

För 15 års tjänst tilldelades ett förtjänsttecken i brons

 • VD Stefan Råback
 • Direktör för företagstjänster Director Kjell Nydahl
 • Utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim
 • Företagsrådgivare Antti Alasaari

För 10 års tjänst belönades med ett förtjänsttecken i brons

 • Kommunikationschef Johanna Hietikko-Koljonen
 • Startias direktör Tommi Virkama
 • Projektchef Peter Källberg
 • Projektchef Anna Måtts-Fransén
 • Senior business advisor Lasse Pohjala
 • Assistent Eivor Koskela

– Nu när VASEK har varit verksamt i 20 år sågs det som ett utmärkt tillfälle att för första gången uppmärksamma personer som har tjänstgjort länge i bolaget. Det är verkligen fantastiskt att kunna säga att mer än hälften av vår personal i praktiken har arbetat i minst 10 år för Vasaregionens företags och regionens framgång, säger VD Stefan Råback och fortsätter:

– Långa arbetskarriärer är ett tecken på intressanta och varierande arbetsuppgifter, samt en god arbetsgemenskap och samhörighet. På detta sätt har vi också uppnått kumulation av expertis genom åren och därigenom kvalitativa tjänster för företag i vår region.

Mari Kattelus, som arbetat på VASEK sedan företagets start, höll ett tacktal tillsammans med Kjell Nydahl och påminde:

– Det har varit en ära att växa med VASEK under dessa 20 år. Jag tror att sådana långa karriärer med en enda arbetsgivare kommer att bli allt mer sällsynta i framtiden. Jag tror inte att det finns ett rätt svar på om det är en bra eller en dålig sak. Att trivas på jobbet och utvecklas i det är förmodligen de faktorer som även idag har stor inverkan på hur medarbetarnas karriärvägar utvecklas.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Framtidens hållbara samhälle kräver fördomsfrihet

28.09.2023 | Nyheter
Under Hållbarhetsveckan som pågick från den 25 till den 28 september, hölls i Vasa även Green Skills Week. Under denna vecka fick studerande från Vasa universitet, Vamia och Novia höra experter föreläsa om den gröna övergången, välfärdsteknologi, hållbarhet, cirkulär ekonomi och arbetslivet i framtiden.
Läs mera

Familjeföretaget Wellmedic från Korsholm till finalen i den nationella årets nyföretagare-tävlingen

26.09.2023 | Nyheter
Finlands nyföretagarcentrum delar årligen ut pris i årets nationella nyföretagare. Förutom priset i årets nyföretagare som väljs ut av en panel, kommer även ett pris i publikens favorit att delas ut genom en öppen omröstning. Du kan rösta på din favorit online från 26 september till 9 oktober 2023.
Läs mera

SOF-projektet vill lyfta fram Österbotten som ett nav för hållbarhet och cirkularitet

20.09.2023 | Nyheter
Den gröna omställningen är i full gång och vi vill hjälpa Österbottniska företag att ställa om och vara rustade för de krav som ställs.
Läs mera

Finnair lägger till en ny tur på måndagsmorgnar

14.09.2023 | Nyheter
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Läs mera

Jordbrukare - men framförallt entreprenör med stor E

11.09.2023 | Nyheter
Spannmålsdammet ligger i luften och torken går för fullt hos Aulis Nuuja i Tuurala i Storkyro. Även om Nuuja själv också är jordbrukare utgör den egna odlingsarealen endast en liten del av hans verksamhet, som omfattar allt från maskinförsäljning till fastighetsuthyrning, entreprenadarbeten och egen produkttillverkning.
Läs mera

VASEK-anställda belönades med handelskammarens förtjänsttecken

06.09.2023 | Nyheter
VASEK firade sitt 20-årsjubileum den 5 september och hedrade samtidigt anställda som har tjänstgjort i företaget med handelskammarens förtjänsttecken enligt följande:
Läs mera

VASEK 20 år – betydande resultat genom samarbete

05.09.2023 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, ett utvecklingsbolag som ägs av sju kommuner i Vasaregionen, firar 20-årsjubileum den 5 september på företagardagen. Vasaregionens kommuner grundade VASEK år 2003.
Läs mera

Vasaregionen i utveckling -jubileumsboken erbjuder flera synvinklar på VASEKs verksamhet

05.09.2023 | Nyheter
I jubileumsboken Vasaregionen i utveckling, som gavs ut på Företagardagen den 5 september, presenteras de viktigaste händelserna under VASEKs första 20 verksamhetsår. Boken beskriver hur vi jobbar som utvecklingsbolag och den kopplar också verksamheten till större skeenden i samhället och näringslivet.
Läs mera