VASEK-anställda belönades med handelskammarens förtjänsttecken

06.09.2023

1H6A0052Riitta Björkenheim, Peter Källberg, Tommi Virkama, Stefan Råback, Mari Kattelus, Antti Alasaari, Anna Måtts-Fransén, Eivor Koskela, Kjell Nydahl, Johanna Hietikko-Koljonen och Lasse Pohjala

VASEK firade sitt 20-årsjubileum den 5 september och hedrade samtidigt anställda som har tjänstgjort länge i företaget med handelskammarens förtjänsttecken enligt följande:

För 20 års tjänst belönades med ett förtjänsttecken i silver

  • Marknadsföringschef Mari Kattelus

För 15 års tjänst tilldelades ett förtjänsttecken i brons

  • VD Stefan Råback
  • Direktör för företagstjänster Director Kjell Nydahl
  • Utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim
  • Företagsrådgivare Antti Alasaari

För 10 års tjänst belönades med ett förtjänsttecken i brons

  • Kommunikationschef Johanna Hietikko-Koljonen
  • Startias direktör Tommi Virkama
  • Projektchef Peter Källberg
  • Projektchef Anna Måtts-Fransén
  • Senior business advisor Lasse Pohjala
  • Assistent Eivor Koskela

– Nu när VASEK har varit verksamt i 20 år sågs det som ett utmärkt tillfälle att för första gången uppmärksamma personer som har tjänstgjort länge i bolaget. Det är verkligen fantastiskt att kunna säga att mer än hälften av vår personal i praktiken har arbetat i minst 10 år för Vasaregionens företags och regionens framgång, säger VD Stefan Råback och fortsätter:

– Långa arbetskarriärer är ett tecken på intressanta och varierande arbetsuppgifter, samt en god arbetsgemenskap och samhörighet. På detta sätt har vi också uppnått kumulation av expertis genom åren och därigenom kvalitativa tjänster för företag i vår region.

Mari Kattelus, som arbetat på VASEK sedan företagets start, höll ett tacktal tillsammans med Kjell Nydahl och påminde:

– Det har varit en ära att växa med VASEK under dessa 20 år. Jag tror att sådana långa karriärer med en enda arbetsgivare kommer att bli allt mer sällsynta i framtiden. Jag tror inte att det finns ett rätt svar på om det är en bra eller en dålig sak. Att trivas på jobbet och utvecklas i det är förmodligen de faktorer som även idag har stor inverkan på hur medarbetarnas karriärvägar utvecklas.

 



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera