Vasaregionens nyföretagare 2013 kommer från Bergfolk Car Service

31.05.2013

Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia har valt bilverkstaden Kb Bergfolk Car Service Ky:s företagare Christian Bergfolk till årets nyföretagare 2013. Startias direktör Tommi Virkama berättar att valet gjordes efter en diskussion där alla VASEKs företagsrådgivare presenterat sina kandidater.

Motiveringarna bakom beslutet var många. Bergfolks bilverkstad är en viktig sysselsättare på en mindre ort, och ägaren har moderniserat verksamheten efter generationsskiftet genom att investera i maskiner, verktyg, utrymmen och personalens kunnande.
- Bergfolks bilverkstad är ett företag som andra företagare gott kan ta modell av. Ägaren Christian Bergfolk har jobbat hårt, och det märks både i företagets växande omsättning samt antalet nya som anställts, konstaterar Virkama.
Tommi Virkama (till vänster) och Kjell Nydahl
har räckt blommor och Årets Nyföretagare 2013
- diplom åt Christian Bergfolk.

Christian Bergfolk, som är verkstadsägare i tredje generationen, driver den välryktade bilverkstaden i Molpe i Korsnäs. Han är positivt överraskad över uppmärksamheten.
- Jag är väldigt tagen över att en bilverkstad får detta pris och förstås glad över att det är vi, ler Bergfolk.

Att bli företagare var inget självklart beslut för Bergfolk, som tidigare jobbat i andra bilverkstäder i Vasa.
- Att bli företagare var ett stort steg. Vi har ett bra arbetsteam här, och jag har alltid tyckt att det är viktigt att alla anställda trivs, funderar han.

Bergfolk har varit mån om att de äldre ska lära upp de yngre, och arbetsteamet har kontinuerlig utbildning via Bosch både i Sverige och Finland. Bergfolks Car Service fixar bilar av alla märken, och företaget betjänar kunderna även på finska. Hos Bergfolk är kunden viktigare än bilen, eftersom kunden kan någon dag byta bil men vara fortsättningsvis kund hos Bergfolks.

Bergfolk är tacksam över all hjälp han fått från STARTIA/VASEK och speciellt Kjell Nydahl, direktör för företagstjänster:

- Kommunen har gjort rätt då de har satsat på STARTIAs/VASEKs verksamhet. Den kostnadsfria hjälpen från VASEK har varit viktig.  Det är bra att det finns ett ställe jag vågar ringa och fråga vad som helst. Jag har fått värdefull information från Kjell i bland annat stöd- och ekonomiska frågor.

På Bergfolk Car Service Kb är bilen i dessa pålitliga händer. Från vänster: Christian Bergfolk, Robin Mylläri, Lucas Häggblom, Robert Nordlund, Roger Bergfolk och Joakim Råholm. 

Nydahl anser att årets nyföretagardiplom gick till helt rätt adress:
- Christian har själv haft stor vilja att satsa på sitt företag. Han har gått kurser i både ledarskap och special utbildningar inom branschen sedan han tog över efter sin far år 2008. Det tyder på att han tar sin roll som företagare på allvar och han har lyckats väl med det, menar Nydahl.

För mera information:
Startias direktör
Tommi Virkama
+358 400 919 361

Direktör för företagstjänster
Kjell Nydahl
+358 50 368 2686



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera