hejm3I restaurang HEJMs stora sal finns det 60 sittplatser.

Allt står färdigt för det officiella öppnandet av Fiskets hus vid Fiskstranden i Vasa på tisdagen den 30 juli. Även på restaurang HEJM, som tillsammans med fisk- och delibutiken Fiskdisken samt Österbottens fiskarförbund inkvarterar Fiskets hus, väntar man med iver att få kicka igång verksamheten på allvar.

Idéen bakom HEJM är att få kunderna att känna som om de kommit hem, precis som namnet säger.

– Men vi vill inte bara locka vasabor, utan precis alla från de som bor i regionen till folk från hela landet och utomlands. Vi vill lyfta fram Vasa som matstad, säger en av företagarna, Simon Selin.

hejm2Michael Björklund, Simon Selin och Mattias Åhman.

Kollegan Mattias Åhman instämmer och avslöjar, hur de ska skilja sig från andra restauranger:

– Vi siktar på att erbjuda våra gäster en helhetsupplevelse, från personlig service, god mat som man vet varifrån den kommer och en fantastik lokal med oändliga möjligheter till olika event och tillställningar.

Tillsammans med den tredje delägaren, Michael Björklund och restaurangchefen Anna Lundberg bildar de en helhet, där alla har sitt eget ansvarsområde. Förutom personlig service, kommer restaurangen att erbjuda något för alla smaker, både kött, fisk och vegetarisk mat med en modern touch. Som råvaror använder de gärna närproducerat.

hejm4

Simon Selin, restaurangchef Anna Lundberg, hovmästare Jenny Björklund, Michael Björklund och Mattias Åhman hälsar alla välkomna HEJM.

– Ju större efterfrågan för närproducerade produkter är, desto större kommer utbudet att bli. Vi tycker om att stödja närproduktionen, konstaterar Åhman.

HEJMs utrymmen lämpar sig för olika ändamål, eftersom de har en restaurangsal, bar, konferensutrymme samt takterrass. Nästa sommar kommer även en uteservering för 70 – 100 personer att byggas ute på kajen.

Att bli en av flera restauranger nere vid stranden ser företagarna inte som ett hot, utan snarare en möjlighet: alla restauranger drar nytta av att området blir känt för att innefatta flera matställen.

– Här finns det oändligt med möjligheter, påstår Björklund.

Att få mera liv och rörelse där staden sägs vara som vackrast kan ju inte bli helt fel.

 

 

‹ Gå till "Nyheter"