”Tervetuloa HEJMiin, kotiin” – uuden ravintolan yrittäjät tuomassa lisävipinää Vaasan kalasatamaan

30.07.2019

hejm3Ravintola HEJMin isossa salissa on 60 istumapaikkaa.

Kaikki on valmiina tiistaina 30.7. koittavia Kalastuksen talon virallisia avajaisia varten. Myös ravintola HEJMissä, joka kala- ja herkkupuoti Fiskdiskenin sekä Österbottens fiskarförbund rf:n toimiston tavoin sijaitsee Kalastuksen talossa, odotetaan innolla toiminnan todellista käynnistymistä.

HEJMin ideana on, että asiakkaat tuntisivat tulevansa kotiin, kuten nimikin jo kertoo (toim. huom. hejm = murteellinen muoto sanasta hem, koti).

– Emme kuitenkaan tahdo houkutella ainoastaan vaasalaisia asiakkaita, vaan kaikkia tämän seudun asukkaista aina koko maassa tai ulkomailla asti asuviin. Tahdomme nostaa esiin Vaasaa ruokakaupunkina, kertoo Simon Selin, yksi ravintolan yrittäjistä.

hejm2Michael Björklund, Simon Selin ja Mattias Åhman.

Kollega Mattias Åhman myötäilee ja paljastaa, miten ravintola aikoo erottautua kilpailijoistaan:

– Tavoitteemme on tarjota vieraillemme kokonaiselämys: henkilökohtaista palvelua, hyvää ruokaa, jonka alkuperä on tiedossa sekä fantastiset tilat, joissa on mahdollista järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Yhdessä kolmannen osakkaan, Michael Björklundin ja ravintolapäällikkö Anna Lundbergin kanssa nelikko muodostaa kokonaisuuden, jossa kaikilla on oma vastuualueensa. Henkilökohtaisen palvelun lisäksi he aikovat tarjota jokaiseen makuun jotain: niin liha-, kala- kuin kasvisruokaa modernilla silauksella. Raaka-aineissa suositaan lähituotettua.

hejm4Simon Selin, ravintolapäällikkö Anna Lundberg, hovimestari Jenny Björklund, Michael Björklund ja Mattias Åhman toivottavat kaikki tervetulleeksi HEJMiin.

– Mitä suurempi lähituotettujen tuotteiden kysyntä on, sitä suuremmaksi tarjonta kasvaa. Tuemme mielellämme lähituotantoa, Åhman toteaa.

HEJMin tilat soveltuvat monenlaiseen, sillä niihin sisältyy ravintolasali, baari, neuvottelutilat ja kattoterassi. Ensi kesänä myös laiturille rakennetaan terassi 70 – 100 hengelle.

Se että rannan tuntumassa on jo muitakin ravintoloita ei tunnu yrittäjistä uhkalta, vaan ennemminkin mahdollisuudelta. Kaikki ravintolat hyötyvät siitä, että alue tulee tunnetuksi useista ruokapaikoistaan.

– Täällä on loputtomasti mahdollisuuksia, Björklund väittää.

Lisävipinä kaupungin kauneimmaksikin kehutulla alueella ei varmasti olekaan pahitteeksi.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tuki yksinyrittäjälle

01.10.2020 | Uutiset
HAKU ON PÄÄTTYNYT! Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Uusi alku uusien omistajien johdolla, uusissa tiloissa

30.09.2020 | Uutiset
Lintuvuorella osoitteessa Varastotie 31 sijaitsevassa hallissa on käynnissä L Jokela AB:n eli LJ Doorsin muuttoon liittyvät viimeiset työt. Uudet omistajat ottivat vuosi sitten haltuunsa yrityksen, joka on valmistanut ovia ja ikkunoita jo neljän vuosikymmenen ajan.
Lue lisää

Yrityshotellista yritykselle toimivat tilat – Vaasan seudulta löytyy vaihtoehtoja

28.09.2020 | Uutiset
Uudelle yritykselle yrityshotellissa toimiminen voi tuoda monenlaisia etuja: pääsee pois oman keittiönpöydän äärestä ja voi tavata asiakkaita viihtyisissä ja ammattimaisissa tiloissa. Yrityshotellissa on helppo verkostoitua muiden yrittäjien kanssa, eikä tarvitse toiminnan alkuvaiheessa vielä tietää minkälaiset tilat yritys tarvitsee.
Lue lisää

Vastuullinen Pohjanmaa -seminaarissa kannustettiin yrityksiä edelläkävijöiksi

24.09.2020 | Uutiset
CERM-hankkeen järjestämä seminaari Vastuullista yhteispeliä kunnan ja elinkeinoelämän välillä kokosi Wasa Innovation Centeriin noin 40 kuulijaa ja webinaari-lähetykseen omien koneiden äärelle yli 60 kestävyydestä ja kiertotaloudesta kiinnostunutta.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää