”Tervetuloa HEJMiin, kotiin” – uuden ravintolan yrittäjät tuomassa lisävipinää Vaasan kalasatamaan

30.07.2019

hejm3Ravintola HEJMin isossa salissa on 60 istumapaikkaa.

Kaikki on valmiina tiistaina 30.7. koittavia Kalastuksen talon virallisia avajaisia varten. Myös ravintola HEJMissä, joka kala- ja herkkupuoti Fiskdiskenin sekä Österbottens fiskarförbund rf:n toimiston tavoin sijaitsee Kalastuksen talossa, odotetaan innolla toiminnan todellista käynnistymistä.

HEJMin ideana on, että asiakkaat tuntisivat tulevansa kotiin, kuten nimikin jo kertoo (toim. huom. hejm = murteellinen muoto sanasta hem, koti).

– Emme kuitenkaan tahdo houkutella ainoastaan vaasalaisia asiakkaita, vaan kaikkia tämän seudun asukkaista aina koko maassa tai ulkomailla asti asuviin. Tahdomme nostaa esiin Vaasaa ruokakaupunkina, kertoo Simon Selin, yksi ravintolan yrittäjistä.

hejm2Michael Björklund, Simon Selin ja Mattias Åhman.

Kollega Mattias Åhman myötäilee ja paljastaa, miten ravintola aikoo erottautua kilpailijoistaan:

– Tavoitteemme on tarjota vieraillemme kokonaiselämys: henkilökohtaista palvelua, hyvää ruokaa, jonka alkuperä on tiedossa sekä fantastiset tilat, joissa on mahdollista järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Yhdessä kolmannen osakkaan, Michael Björklundin ja ravintolapäällikkö Anna Lundbergin kanssa nelikko muodostaa kokonaisuuden, jossa kaikilla on oma vastuualueensa. Henkilökohtaisen palvelun lisäksi he aikovat tarjota jokaiseen makuun jotain: niin liha-, kala- kuin kasvisruokaa modernilla silauksella. Raaka-aineissa suositaan lähituotettua.

hejm4Simon Selin, ravintolapäällikkö Anna Lundberg, hovimestari Jenny Björklund, Michael Björklund ja Mattias Åhman toivottavat kaikki tervetulleeksi HEJMiin.

– Mitä suurempi lähituotettujen tuotteiden kysyntä on, sitä suuremmaksi tarjonta kasvaa. Tuemme mielellämme lähituotantoa, Åhman toteaa.

HEJMin tilat soveltuvat monenlaiseen, sillä niihin sisältyy ravintolasali, baari, neuvottelutilat ja kattoterassi. Ensi kesänä myös laiturille rakennetaan terassi 70 – 100 hengelle.

Se että rannan tuntumassa on jo muitakin ravintoloita ei tunnu yrittäjistä uhkalta, vaan ennemminkin mahdollisuudelta. Kaikki ravintolat hyötyvät siitä, että alue tulee tunnetuksi useista ruokapaikoistaan.

– Täällä on loputtomasti mahdollisuuksia, Björklund väittää.

Lisävipinä kaupungin kauneimmaksikin kehutulla alueella ei varmasti olekaan pahitteeksi.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019 | Uutiset
Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.
Lue lisää

Oma auto kotiin ja sovelluksesta kimppakyytiä kysymään

13.11.2019 | Uutiset
Mitä jos voisitkin jättää oman auton pihaan ja kurkata puhelimen sovelluksesta kenen lähistöllä asuvan kyytiin mahtuisi tai onko jonkun tilaamassa taksissa tilaa vielä yhdelle. Tai valita sen oman auton ja kurkata ennen lähtöä sovelluksesta olisiko joku menossa samalle suunnalle ja kyytiä vailla.
Lue lisää

Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019 | Uutiset
Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.
Lue lisää

Asukas on paras paikan markkinoija

07.11.2019 | Uutiset
Olet varmasti huomannut Vaasan ja koko seudun tuoreen markkinointikampanjan ”Elämän kuuluukin olla helppoa.” Vaasalaisaloite keräsi alle viikossa 2 000 nimeä, ja Joonaksen videot Vaasankadulta ovat saaneet hienosti huomiota. Minulla on ollut ilo olla tekemässä tätä tunteitakin herättävää kampanjaa, ja olen seurannut siitä kirvonnutta keskustelua, niin positiivista kuin kriittistäkin.
Lue lisää

Kjell Nydahl on Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntija

06.11.2019 | Uutiset
Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista palkittiin Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntijana. Palkinto jaettiin Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingissä.
Lue lisää

Koiraharrastuksesta syntyi kivijalkakauppa

04.11.2019 | Uutiset
Ei ole aivan jokapäiväistä, että uusi liike avaa ovensa Laihian keskustassa, mutta syyskuussa sellainen tapahtui. Mia Thel, jonka harrastus on jo monen vuoden ajan ollut myös osa-aikayrittämistä, päätti panostaa täysillä intohimoonsa eli koiriin ja tarjoaa nyt erilaisten koulutuspalveluiden lisäksi kivijalkakaupassaan kaikkea eri koiraharrastuslajeissa tarvittavaa välineistöä.
Lue lisää

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.
Lue lisää

Yrityskummi kulkee yrittäjän vierellä henkisenä tukena

30.10.2019 | Uutiset
Yksinyrittämisen ei nimestään huolimatta tarvitse tuntua yksinäiseltä, vaan yrittäjäpolun varrella saa ja kannattaa hakea tukea itseään kokeneemmista yritysmaailman asiantuntijoista. Yrityskummi on varteenotettava vaihtoehto pienyrittäjälle, joka kaipaa tuekseen kokenutta ja asiantuntevaa mentoria. Yrityskummin tehtävä on tarjota ”kummitettavalleen” sparrausta esimerkiksi päätöksenteon tueksi. Yrittäjä tekee itse päätöksensä ja vastaa niiden toteutuksesta, mutta yrityskummi kulkee hänen rinnallaan henkisenä tukena.
Lue lisää