”Tervetuloa HEJMiin, kotiin” – uuden ravintolan yrittäjät tuomassa lisävipinää Vaasan kalasatamaan

30.07.2019

hejm3Ravintola HEJMin isossa salissa on 60 istumapaikkaa.

Kaikki on valmiina tiistaina 30.7. koittavia Kalastuksen talon virallisia avajaisia varten. Myös ravintola HEJMissä, joka kala- ja herkkupuoti Fiskdiskenin sekä Österbottens fiskarförbund rf:n toimiston tavoin sijaitsee Kalastuksen talossa, odotetaan innolla toiminnan todellista käynnistymistä.

HEJMin ideana on, että asiakkaat tuntisivat tulevansa kotiin, kuten nimikin jo kertoo (toim. huom. hejm = murteellinen muoto sanasta hem, koti).

– Emme kuitenkaan tahdo houkutella ainoastaan vaasalaisia asiakkaita, vaan kaikkia tämän seudun asukkaista aina koko maassa tai ulkomailla asti asuviin. Tahdomme nostaa esiin Vaasaa ruokakaupunkina, kertoo Simon Selin, yksi ravintolan yrittäjistä.

hejm2Michael Björklund, Simon Selin ja Mattias Åhman.

Kollega Mattias Åhman myötäilee ja paljastaa, miten ravintola aikoo erottautua kilpailijoistaan:

– Tavoitteemme on tarjota vieraillemme kokonaiselämys: henkilökohtaista palvelua, hyvää ruokaa, jonka alkuperä on tiedossa sekä fantastiset tilat, joissa on mahdollista järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Yhdessä kolmannen osakkaan, Michael Björklundin ja ravintolapäällikkö Anna Lundbergin kanssa nelikko muodostaa kokonaisuuden, jossa kaikilla on oma vastuualueensa. Henkilökohtaisen palvelun lisäksi he aikovat tarjota jokaiseen makuun jotain: niin liha-, kala- kuin kasvisruokaa modernilla silauksella. Raaka-aineissa suositaan lähituotettua.

hejm4Simon Selin, ravintolapäällikkö Anna Lundberg, hovimestari Jenny Björklund, Michael Björklund ja Mattias Åhman toivottavat kaikki tervetulleeksi HEJMiin.

– Mitä suurempi lähituotettujen tuotteiden kysyntä on, sitä suuremmaksi tarjonta kasvaa. Tuemme mielellämme lähituotantoa, Åhman toteaa.

HEJMin tilat soveltuvat monenlaiseen, sillä niihin sisältyy ravintolasali, baari, neuvottelutilat ja kattoterassi. Ensi kesänä myös laiturille rakennetaan terassi 70 – 100 hengelle.

Se että rannan tuntumassa on jo muitakin ravintoloita ei tunnu yrittäjistä uhkalta, vaan ennemminkin mahdollisuudelta. Kaikki ravintolat hyötyvät siitä, että alue tulee tunnetuksi useista ruokapaikoistaan.

– Täällä on loputtomasti mahdollisuuksia, Björklund väittää.

Lisävipinä kaupungin kauneimmaksikin kehutulla alueella ei varmasti olekaan pahitteeksi.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Hankkeet ja kaikki muut turhuudet

14.02.2020 | Uutiset
Välillä sekä minä että muut kehittämishankkeiden parissa työskentelevät saamme kuulla kommentteja hankkeiden tyhjänpäiväisyydestä tai siitä, miten rahaa laitetaan turhuuteen erilaisissa projekteissa. Ja usein kritisoija on se, joka ei – kutsuista huolimatta – koskaan osallistu hankkeen rahoituksella järjestettyihin maksuttomiin tapaamisiin, koulutuksiin, seminaareihin tai muuhun toimintaan, joka on suunniteltu juuri hänen toimialansa yrittäjiä varten.
Lue lisää

Kevytyrittäjyyden suosio näkyi myös uusyrityskeskuksissa

14.02.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskukset palvelivat vuonna 2019 noin 14 000 yrittäjyyttä pohtivaa. Aiempien vuosien tapaan puolet heistä päätti perustaa yrityksen. Niin vastakunnallisesti kuin Vaasan seudullakin erottui erityisesti kaksi ilmiötä: kevytyrittäjyyden suosio sekä maahanmuuttajien yrittäjyysinto.
Lue lisää

Ilmastoasiat entistä vahvemmin esillä EnergyWeekillä

12.02.2020 | Uutiset
Vaasa EnergyWeekin järjestelyt ovat kiivaimmassa vaiheessa, sillä maaliskuun 16.–19. päivä Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman rekisteröityminen on auennut vuoden alussa, ja paikalle odotetaan yli 4 600 osallistujaa.
Lue lisää

Asiakirjat, joita ei ehkä tarvitse, mutta jotka on hyvä olla olemassa

12.02.2020 | Uutiset
”Näitä pitää tarkastella kokonaisuutena” ja ”Inventaario omasta tilanteesta on hyvä tehdä” olivat toistuvia muistutuksia VASEKin, Startian ja Vaasan Yrittäjien sekä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä infoillassa 11.2. jossa pureuduttiin sekä yrittäjän oman elämän tärkeisiin asiakirjoihin että yrittäjän edessä piileviin lainopillisiin sudenkuoppiin.
Lue lisää

Meri, energia, intohimo – täydellinen muisto yhteistyökumppanille

07.02.2020 | Uutiset
Mitä antaa yritysvieraalle tai yhteistyökumppanille lahjaksi? Lahja ei voi olla mitään juotavaa tai muuten lentokoneessa vaikeasti kuljetettavaa. Lahjan olisi oltava jotain, joka olisi vaasalaista ja paikallista, mutta kuitenkin ihan kaikille sopivaa. Lahja ei saisi mennä vanhaksi varastossa, sillä niitä pitää olla tietysti aina saatavilla, yllätysvieraillekin.
Lue lisää

Comtec investoi uuteen konekantaan

04.02.2020 | Uutiset
Yrityksen konekannan kehittäminen ja päivittäminen vaatii monella alalla suuria investointeja. Yrittäjä Kaj Wik, joka omistaa muun muassa Comtec SMD Technique Oy Ab:n oli viime vuonna investointiprosessin edessä ja kääntyi VASEKin puoleen saadakseen apua, kun oli aika täyttää investointitukihakemukset.
Lue lisää

Varaudu kaikkeen, laita asiakirjat kuntoon

27.01.2020 | Uutiset
Äkillinen sairaskohtaus, avioero, reklamaatiokiista asiakkaan kanssa, sukset ristissä yhtiökumppanin kanssa. Ikäviä tilanteita kaikki, eikä ikäviä tilanteita aina voi täysin välttää. Mutta niihin voi ja ehdottomasti kannattaa varautua parhaalla mahdollisella tavalla. Asiantuntijan avulla.
Lue lisää

Elisa Havuselasta Isännöintipalvelu Hissan uusi omistaja

24.01.2020 | Uutiset
Vuoden vaihteessa toteutui pitkään suunniteltu ja hyvin valmisteltu omistajanvaihdos vuonna 1983 perustetussa vaasalaisyrityksessä Isännöintipalvelu Hissa Oy:ssä. Omistaja Juha Hissa, joka pyöritti yritystä 20 vuoden ajan, luovutti omistajuuden Elisa Havuselalle ja jatkaa itse osa-aikaisena työntekijänä yrityksessä.
Lue lisää