Projektet Bothnian Coastal Route gör debut på norra Europas största resemässa

16.01.2024

Hietasaari beach aerial

Bothnian Coastal Route är ett projekt som innefattar 13 destinationer längs kustrutten runt Bottenviken och över Kvarken. Under 2024 kommer projektet att delta i 8-10 mycket viktiga europeiska marknadsföringsevenemang som riktar sig till researrangörer. Det första är Matka Workshop Day i Helsingfors i januari.

Exklusiva visningsresor och mediaresor

Före och i samband med Matka-mässan kommer projektet att ordna en visningsresa för sex researrangörer. På resan bekantar man sig med den norra delen av kustrutten, och då i synnerhet med Luleå, HaparandaTorneå, Kemi och Uleåborg. Efter Matka-mässan arrangerar projektet en media-/pressresa för sju olika resemedier och då visar man upp den södra delen av kustrutten; Kalajoki, Karleby, Vasa, Umeå och Skellefteå.

Innovativt verktyg för planering av B2B-resor

I samband med resemässan i Helsingfors lanserar projektet också ett helt nytt webbaserat verktyg för B2B-reseplanering. Verktyget är designat för att hjälpa europeiska researrangörer att upptäcka och skräddarsy resor med noggrant utvalda destinationer i regionen. Verktyget ger detaljerad information om lokala turisttjänster och tjänsteleverantörer, med resor som också visas på Google Maps.

– Europeiska researrangörer kan bekanta sig med färdiga resor och ändra dem så att de passar deras behov genom att filtrera tjänster och produkter som finns tillgängliga i regionen, säger Erja Back på Visit Umeå.

Tack vare sina innovativa funktioner positionerar det här verktyget Bothnian Coastal Route på en framträdande plats inom turismbranschen och förbättrar kontakten mellan de lokala turismföretagen och researrangörerna.

– På den finska sidan har vi kunnat integrera Visit Finlands DataHub med vår webbplats, vilket förbättrar synligheten för våra leverantörer. Vissa produkter läggs naturligtvis till manuellt, men en stor del hämtas via DataHub, förklarar Sari Kasvi, projektledare på BusinessOulu.

Ökad efterfrågan på nordiska produkter

Bothnian Coastal Route-projektet strävar efter att skapa ett gemensamt resmål på europeiska resenärers “att-göra-lista” i framtiden. Det här gemensamma initiativet kommer vid en läglig tidpunkt och svarar mot den växande efterfrågan på ett nordiskt, hållbart turismutbud året runt.

– Den natursköna kustvägen i norra Finland och Sverige, som också går över Kvarken, erbjuder en brokig blandning av natur- och kulturupplevelser. Med hjälp av ett brett utbud av hållbara produkter som är idealiska för konceptet Fly&Drive, vill vi locka resenärer att utforska dessa kustnära attraktioner, säger Marianne Sjöström, projektledare på Kvarkenrådet. 

Projektet Bothnian Coastal Route, som innefattar destinationer i norra Finland och Sverige, syftar till att göra kustrutten runt Bottenviken och över Kvarken mera känd som en attraktiv resväg för både internationella turister och lokalbefolkningen.  Läs mer om projektet Bothnian Coastal Route.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera

Ökad synlighet med små medel i fokus på den första marknadsföringskliniken

08.03.2024 | Nyheter
Den 7 mars samlades ett gäng egenföretagare hos Startia för att få tips på hur de kan förstärka sin marknadsföring och synas bättre bland potentiella kunder. Kvällens diskussion tog avstamp i företagarnas utmaningar och tog sedan riktning på hur man med små resurser kan få utmärkt synlighet – bara man fokuserar på rätt saker.
Läs mera