Bothnian Coastal Route -hanke debytoi Pohjois-Euroopan suurimmassa matkailualan tapahtumassa

16.01.2024

Hietasaari beach aerial

Bothnian Coastal Route -hanke, joka käsittää 13 matkakohdetta Perämeren rannikolla ja Merenkurkun molemmin puolin, osallistuu 8–10 tärkeään, matkanjärjestäjille suunnattuun eurooppalaiseen markkinointitapahtumaan vuonna 2024. Ensimmäisenä on Matka Workshop Day Helsingissä tammikuussa.

Eksklusiivisia tutustumisia ja lehdistökiertueita

Hanke järjestää ennen matkamessuja ja niiden yhteydessä kuudelle matkanjärjestäjälle tutustumiskiertueen, joka kattaa rannikkoreitin pohjoisosan: Luulajan, Tornio-Haaparannan, Kemin ja Oulun. Matkamessujen jälkeen hanke isännöi lehdistömatkaa, jossa seitsemälle eri matkailumedialle esitellään rannikkoreitin eteläosaa: Kalajokea, Kokkolaa, Vaasaa, Uumajaa ja Skellefteåta.

Innovatiivinen B2B-matkansuunnittelutyökalu

Hanke lanseeraa myös Helsingin matkamessujen yhteydessä täysin uuden verkkopohjaisen ”B2B-matkansuunnittelutyökalun”. Tämän työkalun tarkoituksena on auttaa eurooppalaisia matkanjärjestäjiä löytämään ja räätälöimään huolella valikoituja matkoja alueelle. Työkalu tarjoaa yksityiskohtaista tietoa paikallisen matkailualan palveluista ja palveluntuottajista, minkä lisäksi matkat näkyvät myös Google Mapsissa.

– Eurooppalaiset matkailualan toimijat voivat tutustua valmiiksi suunniteltuihin matkoihin tai räätälöidä ne tarpeidensa mukaan suodattamalla alueella saatavilla olevat palvelut ja tuotteet, kertoo Visit Umeån Erja Back.

Innovatiivisten ominaisuuksiensa ansiosta tämä työkalu parantaa Bothnian Coastal Route -reitin paikallisten matkailualan toimijoiden ja matkanjärjestäjien yhteyksiä.

– Olemme Suomessa pystyneet integroimaan Visit Finlandin DataHub-tietokannan verkkosivustomme kanssa, mikä lisää matkailualan toimijoidemme näkyvyyttä. Jotkin tuotteet täytyy tietenkin lisätä manuaalisesti, mutta merkittävä osa on peräisin DataHubista, selittää BusinessOulun projektipäällikkö Sari Kasvi.

Pohjoismaisten tuotteiden kasvava kysyntä

Bothnian Coastal Route pyrkii luomaan yhteisen matkakohteen, joka pääsee tulevaisuudessa eurooppalaisten matkailijoiden ”bucket listalle”. Tämä yhteishanke osuu otolliseen aikaan, vastaten kestävän matkailun kasvavaan, ympärivuotiseen kysyntään Pohjoismaissa.

– Pohjoisen Suomen ja Ruotsin luonnollinen rannikkoreitti, joka yhdistää kaksi maata Merenkurkun ylitse, tarjoaa rikkaan yhdistelmän luonto- ja kulttuurielämyksiä. Pyrimme houkuttelemaan matkailijoita tutustumaan rannikkonähtävyyksiin tarjoamalla monipuolisen valikoiman kestäviä tuotteita, jotka ovat ihanteellisia Fly&Drive-konsepteille, kertoo Marianne Sjöström, Merenkurkun neuvoston hankejohtaja.

Bothnian Coastal Route -hanke, mukaan lukien pohjoisen Suomen ja Ruotsin matkakohteet, pyrkii lisäämään tunnettuutta Perämeren ympäri ja Merenkurkun poikki kulkevasta rannikkoreitistä houkuttelevana matkareittinä sekä ulkomaisten vierailijoiden että paikallisen väestön keskuudessa. Lue lisää Bothnian Coastal Route -hankkeesta.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024 | Uutiset
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.
Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2024 on julkaistu

15.02.2024 | Uutiset
Uudesta perustamisoppaasta saat apua yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyvää tärkeää tietoa.
Lue lisää

Uusi lentorahtipalvelu Vaasasta – Jetpak kuljettaa ovelta ovelle

06.02.2024 | Uutiset
Kuljetusyritys Jetpak aloitti viime syksynä lähtevän rahdin osalta uudelleen toiminnan myös Vaasasta. Jetpak tarjoaa yrityksille nopeita lentorahtikuljetuksia ovelta ovelle.
Lue lisää

Ostajan vuonna pyritään elinvoimaisten yritysten säilyttämiseen

02.02.2024 | Uutiset
Antti Alasaaren kolumni Pohjankyrö-lehdestä
Lue lisää

Vanhempainvapaalta yrittäjäksi ja esimieheksi

30.01.2024 | Uutiset
Kun vanhempainvapaa päättyi ja oli aika palata työelämään, Caroline Silfver alkoi pohtia vaihtoehtojaan. Työ palvelu- ja ravintola-alalla viikonloppu- ja ilta-aikaan ei enää houkutellut, ja sen sijaan hän päätti toteuttaa idean oman siivousyrityksen perustamisesta.
Lue lisää

GigaVaasan akkuteollisuusalueelle suunniteltujen investointien vaikutukset ulottuvat koko Suomeen

22.01.2024 | Uutiset
Vaikuttavuusmallissa on arvioitu GigaVaasa-alueelle Vaasaan ja Mustasaareen suunniteltujen akkuklusterin investointien hankekokonaisuuden välittömiä ja välillisiä vaikutuksia työllisyyteen, tuotokseen, arvonlisäykseen ja verotuloihin sekä vaikutusten alueellista kohdentumista Vaasan seudulle ja koko maahan.
Lue lisää

Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024 | Uutiset
Stefan Råbackin kolumni Vaasa Insider -verkkojulkaisussa.
Lue lisää

Pilottiryhmästä uutta potkua kestävyystyöhön ja kiertotalousajatteluun

19.01.2024 | Uutiset
Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner -hankkeen pilottiryhmä kokoontui 17.1. ensimmäisen kerran kick-off -tilaisuuden merkeissä yli 30 yrityksen voimin. Iltapäivän ohjelmaan kuului muihin osallistujiin tutustuminen sekä verkostoituminen.
Lue lisää