Ny flygfrakttjänst från Vasa – Jetpak levererar från dörr till dörr

06.02.2024

Jetpak Oulu

Från och med i höst har Jetpak erbjudit sina tjänster för utgående frakt också från Vasa. Jetpak erbjuder snabba leveranser med flygfrakt från dörr till dörr.

– Genom vår tjänst får företagen ett nytt transportalternativ till eller från Europa. Speciellt leveranser med pressad tidtabell förflyttas snabbt och smidigt med våra tjänster genom att utnyttja redan befintliga kommersiella flygförbindelser från Vasa. Leveransen tar sig från dörr till dörr inom loppet av några timmar, berättar Matti Rainio, kontoansvarig på Jetpak.

Jetpaks leveranser går att följa i realtid och varje leverans sköts individuellt och kopplas inte ihop med andra leveranser.

– En leverans tar sig från sin avsändare i Vasa till mottagaren i Stockholm på under fyra timmar eller till en mottagare i Frankfurt på under nio timmar, för att nämna några exempel. Vårt verksamhetssystem ger en korrekt och transparent kostnadsberäkning och en noggrann tidtabell för varje transport, berättar Rainio och fortsätter:

– Tilläggskostnaderna blir mindre eftersom leveransernas väntetid har minimerats. Företagets kundnöjdhet ligger på en hög nivå eftersom leveranskedjan är smidig och pålitlig, vilket är möjligt tack vare noggranna tidtabeller och uppföljningar. Som följd minskar företagens behov av säkerhetsförråd, vilket i sin tur igen minskar på kostnaderna.

Jetpak svarar på leveransbehov också utanför kontorstid och under semestertider. Leveranstjänsterna erbjuds dygnet runt året om.

Ett bra tillägg till utbudet

Elbil i sne sol

VASEKs logistikexpert Anna Måtts-Fransén har Vasaregionens logistikutveckling på sitt bord med fokus på tillgången till alla olika former av transport i regionen. Måtts-Fransén är glad över den nya tjänsten:

– De internationella företagen som verkar i Vasaregionen har säkert nytta av den snabba flygfrakten och det är fint att Jetpak ser vår region som en strategisk placering och vill erbjuda sitt koncept direkt från Vasa.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera

Ökad synlighet med små medel i fokus på den första marknadsföringskliniken

08.03.2024 | Nyheter
Den 7 mars samlades ett gäng egenföretagare hos Startia för att få tips på hur de kan förstärka sin marknadsföring och synas bättre bland potentiella kunder. Kvällens diskussion tog avstamp i företagarnas utmaningar och tog sedan riktning på hur man med små resurser kan få utmärkt synlighet – bara man fokuserar på rätt saker.
Läs mera