Ny flygfrakttjänst från Vasa – Jetpak levererar från dörr till dörr

06.02.2024

Jetpak Oulu

Från och med i höst har Jetpak erbjudit sina tjänster för utgående frakt också från Vasa. Jetpak erbjuder snabba leveranser med flygfrakt från dörr till dörr.

– Genom vår tjänst får företagen ett nytt transportalternativ till eller från Europa. Speciellt leveranser med pressad tidtabell förflyttas snabbt och smidigt med våra tjänster genom att utnyttja redan befintliga kommersiella flygförbindelser från Vasa. Leveransen tar sig från dörr till dörr inom loppet av några timmar, berättar Matti Rainio, kontoansvarig på Jetpak.

Jetpaks leveranser går att följa i realtid och varje leverans sköts individuellt och kopplas inte ihop med andra leveranser.

– En leverans tar sig från sin avsändare i Vasa till mottagaren i Stockholm på under fyra timmar eller till en mottagare i Frankfurt på under nio timmar, för att nämna några exempel. Vårt verksamhetssystem ger en korrekt och transparent kostnadsberäkning och en noggrann tidtabell för varje transport, berättar Rainio och fortsätter:

– Tilläggskostnaderna blir mindre eftersom leveransernas väntetid har minimerats. Företagets kundnöjdhet ligger på en hög nivå eftersom leveranskedjan är smidig och pålitlig, vilket är möjligt tack vare noggranna tidtabeller och uppföljningar. Som följd minskar företagens behov av säkerhetsförråd, vilket i sin tur igen minskar på kostnaderna.

Jetpak svarar på leveransbehov också utanför kontorstid och under semestertider. Leveranstjänsterna erbjuds dygnet runt året om.

Ett bra tillägg till utbudet

Elbil i sne sol

VASEKs logistikexpert Anna Måtts-Fransén har Vasaregionens logistikutveckling på sitt bord med fokus på tillgången till alla olika former av transport i regionen. Måtts-Fransén är glad över den nya tjänsten:

– De internationella företagen som verkar i Vasaregionen har säkert nytta av den snabba flygfrakten och det är fint att Jetpak ser vår region som en strategisk placering och vill erbjuda sitt koncept direkt från Vasa.

 



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera