vtt kuvituskuvaTeknologiska forskningscentralen VTT Ab och VASEK har ingått ett regionalt ombudsmannaavtal om att VASEKs projektchef Mauritz Knuts fungerar som VTT:s ombudsman i Österbotten från och med augusti 2017. VTT har 17 regionala ombudsmän i Finland. Ombudsmän är opartiska aktörer, som känner till både regionens företagsklimat såväl som VTT:s tjänster.

– En egen ombudsman förbättrar tillgången till VTT:s tjänster och även regionens företag och samfund har möjlighet att utnyttja VTT:s forsknings- och utvecklingstjänster mer effektivt. Genom dessa tjänster kan företag öka sin egen kunskap och effektivisera produktutveckling, affärsmodeller och konkurrenskraft, konstateras i VTT:s pressmeddelande.

– Det är fint att fungera som en kontakt mellan företag och VTT. Jag rör mig en hel del i regionens företag, vilket ger en bra möjlighet att följa exempelvis vilken typ av forsknings- och utvecklingsbehov små- och medelstora företag har och vilka av VTT:s servicepaket skulle motsvara dessa behov, berättar Mauritz Knuts.

– Ifall det finns flera företag, som är intresserade av tjänsterna, kommer VTT:s experter gärna hit på plats för att träffa företag och berätta mer. En del av tjänsterna är mycket specifika och är inte tillgängliga på något annat håll, det vill säga genom VTT växer också VASEKs expertnätverk och verktygslåda – till förmån för företagare, fortsätter Knuts.

Läs mer om VTT:s tjänster

 

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektchef
+358 50 306 8419
Energieffektivt byggande, VTT:s ombudsman

‹ Gå till "Nyheter"