Katarina Hellén VASEKs nya projektchef

31.08.2023

Katarina HellénKatarina Hellén blir VASEKs nya projektchef för att främja tillgången på arbetskraft och attraktionskraft i regionen

Doktor i ekonomi Katarina Hellén, 42, börjar som projektchef på VASEK den 1 september 2023. Hennes huvudsakliga fokus kommer att vara att främja tillgången på arbetskraft i Vasaregionen samt öka attraktionskraften för regionen. Hellén kommer att övergå till VASEK från sin tidigare position som marknadsföringschef på Vilpe Oy, ett företag baserat i Korsholm.

Hellén kommer att ansluta sig till VASEKs nuvarande kommunikations- och supportteam, som består av sex medarbetare. Denna grupp är ansvarig för hanteringen av den dagliga kommunikationen, marknadsföringen och kundservicen samt även regionkommunikationen och EnergyVaasa-kommunikationen.

– Tillgången på kunnig arbetskraft är väldigt viktigt för att främja tillväxten för företag som är verksamma i Vasaregionen. Därför satsar vi nu ytterligare resurser på att locka kunnig arbetskraft till regionen. I samarbete med marknadsföringschef Mari Kattelus kommer Hellén att genomföra ett tvåårigt utvecklingsprojekt, finansierat av Österbottens förbund, som väsentligt kommer att stärka detta viktiga arbete, berättar VD Stefan Råback.

– Vi kommer att samarbeta med arbetsgivare i regionen för att genomföra gemensamma marknadsföringsaktiviteter och evenemang, särskilt inom Finland. Dessutom kommer vi fortsätta aktivt med att introducera högskolestuderanden, som har flyttat till Vasa från andra områden till regionen och de arbetsmöjligheter som finns här. Helléns starka erfarenhet av företagsmarknadsföring samt forskning och utbildning inom marknadsföring kommer att vara av en stor tillgång i genomförandet av projektets åtgärder, fortsätter han.

Hellén själv ser fram emot att ta sig an de nya utmaningarna:

– Det nya uppdraget känns både viktigt och meningsfullt. Det är en glädje och en ära att kunna stödja de stora företagen i regionen samt hela regionen. Vi har mycket livskvalitet att erbjuda, allt från karriärmöjligheter till högkvalitativ fritid, och dessa aspekter behöver uppmärksammas och spridas medvetet, säger hon.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Första steget var det största

04.12.2023 | Nyheter
Trots 23 års erfarenhet av företagande och ett omfattande företagsköp för några år sedan, hade Jukka Hämäläinen inte tidigare använt sig av VASEK: s tjänster. När han nu genom en investeringsstödsansökan fått bättre insikt i organisationens serviceutbud, vill han rekommendera alla företagare att då och då ta sig tid för att stanna upp och fundera på vilken hjälp man skulle...
Läs mera

GigaVaasa-arbetet har varit mer som en ultramaraton än en maraton

30.11.2023 | Nyheter
Marko Kuokkanen, försäljnings- och marknadsföringschef för GigaVaasa, har arbetat med batterifabriksområdet i fem år. Arbetet möjliggörs delvis genom projektet Smart och hållbar batterivärdekedja, som genomförs inom ramen för innovations- och ekosystemavtalet.
Läs mera

EnergyVaasas internationaliseringspris är en gemensam prestation

24.11.2023 | Nyheter
Republikens president Sauli Niinistö har beviljat det årliga internationaliseringspriset till framgångsrika finländska företag. Republikens presidents internationaliseringspris delas ut årligen som ett erkännande för internationellt framgångsrika finländska företag och sammanslutningar.
Läs mera

Vill du ha ett blomstrande företag ännu om 5 år?

20.11.2023 | Nyheter
Den gröna omställningen ställer krav på alla typer av företag, inom alla branscher. Dessa krav kan gälla koldioxidavtryck, spårbarhet och material. Kraven ställs av såväl myndigheter, kunder som leverantörer. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller för just ditt företag, hur du kan gå till väga för att uppfylla de krav och förfrågningar som ställs.
Läs mera

Garnbutiken och studion fick nya lokaler på några dagar

13.11.2023 | Nyheter
Ibland faller pusselbitarna på plats utan extra ansträngning. Detta var vad som hände i höst: Esa Siltaloppi, fotograf som ägde en lokal i hörnet av Långviksgatan och Verkstadsgatan, tog kontakt med VASEKs VD Stefan Råback och bad om tips på företag som kanske skulle vara intresserade av lokalen som blivit ledig.
Läs mera

Färsk företagare förser Österbotten med fiber

07.11.2023 | Nyheter
Det har snart gått två år sedan Joni-Pekka Kangasmäki från Laihela fick frågan av sin dåvarande arbetsgivare om han var intresserad av att köpa och driva företaget vidare. Joni-Pekka, som då jobbat med svetsning av fiberkabel för Kai Myllyniemi Oy i drygt fem år, hade aldrig tänkt tanken på att själv vara företagare.
Läs mera

Hållbarhet och investeringar diskuterades under VASEKs jubileumsturné

31.10.2023 | Nyheter
Under VASEKs 20-årsjubileum besökte Hållbarhetsturnén samtliga av VASEKs ägarkommuner. Turnén startade i mitten av september och avslutades i slutet av oktober. Totalt deltog närmare 200 personer för att nätverka, samt lära sig om företagets hållbarhetsarbete, hållbarhetskommunikation, tillgängliga företagsstöd och förberedelser för stora investeringar planerade för Vasaregionen.
Läs mera

Förbindelsen mellan Vasa och Umeå utvecklas till en grön sjöfartskorridor

25.10.2023 | Nyheter
Vasa stad, Umeå kommun, Umeå Hamn AB, Umeå Kommunföretag AB, Wasaline och Kvarken Ports har ingått ett intentionsavtal om en grön sjöfartskorridor mellan Umeå och Vasa.
Läs mera