Karriärsitz-evenemanget som ordnades i Umeå redan för andra gången lyckades bra!

05.12.2019

79B2A72C CB27 4F61 92D2 0722921B9147

Rekryteringsevenemanget Karriärsitz ordnades för andra gången vid Umeå universitet fredag 22.11.2019. I evenemanget deltog från Umeå 35 studerande från följande branscher: teknik, medicin, social- och hälsosektorn, ekonomi samt media. På plats från Vasa fanns Vasa centralsjukhus, Vasa stad, Folkhälsan och KWH-koncernen.

Från Vasa centralsjukhus deltog rekryteringsplanerare Sabina Bäckman, Folkhälsans rehabiliteringsenhetschef  Åsa Lindroos-Lönnbäck och rekryteringsansvariga Anne Lindell från Vasa stad. Från Prevex Oy Ab deltog HR Manager Kenneth Holmgård samt från Mirka Ltd HR Specialist Henrik Bergström och de berättade också om KWH-Logistics verksamhet. De här tre företagen hör till KWH-koncernen.

Rekryterarna var nöjda med evenemangsarrangemangen och berömde evenemanget bl.a. för att de på det här sättet har möjlighet att träffa studerandena personligen. Även för evenemangstidpunkten framfördes tack, eftersom sommarrekryteringen inleds just nu. Också stämningen på evenemanget fick beröm samt att det var rätt målgrupp.

Studerandena är intresserade av att flytta tillbaka till sin hembygd

Jakobstadsbon Oskar Kuoppala studerar energiteknik för fjärde året. Kuoppala söker sommarjobb och slutarbetsplats i Vasaregionen.

– Jag tycker att det är bra att företagen kommer hit och presenterar sig och berättar om de möjligheter som finns. Jag fick också mycket information om olika företag och om Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, berömmer Kuoppala.

Lisa Holm som också är från Jakobstad studerar logopedi, dvs. talterapi första året. Hon fick veta om evenemanget via Facebook och beslöt genast att delta, då hon märkte att en av rekryterarna som deltog sökte en talterapeut. Holm tyckte att det är svårt för en studerande i Umeå att skapa den första kontakten med företag i Vasaregionen.

– Jag vill jobba i Vasaregionen, eftersom den finlandssvenska kulturen är viktig för mig och jag vill gärna också jobba på finska. Det är viktigt att finländska studerande flyttar tillbaka till Finland efter sina studier, konstaterar Holm.

Elinne Sanchez Oskar Kuoppala Hanna Enlund Lisa Holm Foto Sofia KoivunenPå fotot uppe från vänster: Elinne Sanchez och Oskar Kuoppala. Nere från vänster: Hanna Enlund och Lisa Holm. Fotograf: Sofia Koivunen.

Hanna Enlund från Närpes, som också studerar logopedi, säger att hon också gärna flyttar tillbaka till Finland efter sina studier. Av de företag som deltog var Folkhälsan bekant för henne sedan tidigare.

– Jag har jobbat som simlärare och funderade redan då att jag kunde tänka mig att jobba vid Folkhälsan i framtiden. Vasa stad och Vasa centralsjukhus intresserar också, berättar Enlund.

Elinne Sanchez från Solf i Korsholm studerar robotteknik. Hon tycker att det är roligt att företag kommer på besök, för då kan man skapa en direkt kontakt med arbetsgivare i Vasaregionen.

– Jag har tidigare studerat till el- och automatiseringsingenjör i Norge och nu studerar jag robotteknik i Umeå. Jag hörde om Karriärszitsen av en kompis som är med i Finlandssvenska nationens styrelse, berättar Sanchez.

De som har utvecklat konceptet är nöjda med evenemanget

Vasa stads utvecklingschef Nina Hautio och VASEK:s företagsrådgivare Olav Nylund har tillsammans utvecklat Karriärssitz-konceptet. De är mycket nöjda med evenemanget som nu arrangerades i Umeå.

– Arrangemangen löpte bra eftersom konceptet redan har körts in och börjar vara bekant även för studerandena. Den här gången var också flera inriktningsalternativ representerade, säger Hautio.

Nylund berättar att samarbetet med Finlandssvenska nationen har varit utmärkt och ger beröm för ett väl utfört arbete.

 



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera