Uumajassa jo toista kertaa järjestetty Karriärsitz-tapahtuma onnistui hyvin!

05.12.2019

79B2A72C CB27 4F61 92D2 0722921B9147

Karriärsitz-rekrytointitapahtuma järjestettiin toista kertaa Uumajan yliopistolla perjantaina 22.11.2019. Uumajasta tapahtumaan osallistui 35 tekniikan, lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan, talouden sekä median opiskelijaa. Vaasasta paikalla olivat Vaasan keskussairaala, Vaasan kaupunki, Folkhälsan ja KWH-konserni.

Vaasan keskussairaalasta oli mukana rekrytointisuunnittelija Sabina Bäckman, Folkhälsanilta kuntoutusyksikön johtaja Åsa Lindroos-Lönnbäck ja Vaasan kaupungilta rekrytointivastaava Anne Lindell. Prevex Oy Ab:stä osallistui HR Manager Kenneth Holmgård sekä Mirka Ltd:stä HR Specialist Henrik Bergström ja he kertoivat myös KWH Logisticsin toiminnasta. Nämä kolme yritystä kuuluvat KWH-konserniin.

Rekrytoijat olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja he kiittelivät tapahtumaa muun muassa siitä, että opiskelijoihin saa henkilökohtaisen kontaktin. Myös tapahtuman ajankohta sai kiitosta, koska kesätyörekrytointi on juuri alkamassa. Tapahtuman tunnelmaakin kehuttiin ja sitä, että kohderyhmä oli oikea.

Opiskelijat ovat halukkaita palaamaan kotiseudulleen

Pietarsaaresta kotoisin oleva Oskar Kuoppala opiskelee energiatekniikkaa neljättä vuotta. Kuoppala etsii Vaasan seudulta kesätyötä ja lopputyöpaikkaa.

– Mielestäni on hyvä, että yritykset tulevat tänne esittäytymään ja kertomaan mahdollisuuksista. Sainkin paljon tietoa erilaisista yrityksistä ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista, Kuoppala kehuu.

Niin ikään Pietarsaaresta kotoisin oleva Lisa Holm opiskelee logopediaa eli puheterapiaa ensimmäistä vuotta. Hän sai tiedon tapahtumasta Facebookin kautta ja päätti heti osallistua, koska huomasi, että yksi osallistuvista rekrytoijista etsi puheterapeutteja. Holmin mielestä Uumajassa opiskelevan on vaikeaa luoda ensimmäistä kontaktia Vaasan seudun yrityksiin.

– Haluan työskennellä Vaasan seudulla, koska suomenruotsalainen kulttuuri on minulle tärkeää, ja mielelläni työskentelen myös suomeksi. On tärkeää, että suomalaiset opiskelijat palaavat Suomeen opintojensa jälkeen, Holm toteaa.

Elinne Sanchez Oskar Kuoppala Hanna Enlund Lisa Holm Foto Sofia KoivunenKuvassa ylärivissä vasemmalta: Elinne Sanchez ja Oskar Kuoppala. Alarivissä vasemmalta: Hanna Enlund ja Lisa Holm. Kuva: Sofia Koivunen.

Myös logopediaa opiskeleva Hanna Enlund on Närpiöstä ja sanoo palaavansa mielellään Suomeen opintojen jälkeen. Osallistuvista yrityksistä Folkhälsan oli hänelle tuttu jo ennestään.

– Olen työskennellyt uinninopettajana ja ajattelin jo silloin, että voisin työskennellä Folkhälsanilla tulevaisuudessa. Myös Vaasan kaupunki ja Vaasan keskussairaala kiinnostavat, Enlund kertoo.

Sulvalta Mustasaaresta kotoisin oleva Elinne Sanchez opiskelee robotiikkaa. Hänen mielestään on hauskaa, että yritykset tulevat vierailulle, koska silloin voi muodostaa suoran kontaktin Vaasan seudun työnantajiin.

– Olen aikaisemmin opiskellut sähkö- ja automaatioinsinööriksi Norjassa ja nyt opiskelen Uumajassa robotiikkaa. Kuulin Karriärsitzeistä kaverilta, joka on mukana Finlandssvenska Nationenin hallituksessa, kertoo Sanchez.

Konseptin kehittäjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan

Vaasan kaupungin kehittämispäällikkö Nina Hautio ja VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund ovat yhdessä kehittäneet Karriärsitz-konseptin. He olivat erittäin tyytyväisiä nyt Uumajassa pidettyyn tapahtumaan.

– Järjestelyt sujuivat hyvin koska konsepti on jo hyvin sisäänajettu ja alkaa olla tuttu myös opiskelijoille. Tällä kerralla oli edustettuna myös useita suuntautumisvaihtoehtoja, sanoo Hautio.

Nylund kertoo yhteistyön Finlandssvenska Nationenin kanssa sujuneen erinomaisesti ja kehuu näiden tehneen hienoa työtä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Yrittäjillä kuitenkin uskoa tulevaan – vaikeasta tilanteesta huolimatta

26.10.2020 | Uutiset
Keväällä Suomeen iskenyt koronakriisi on vaikuttanut kaikkiin yrityksiin jollain lailla. Monet yritykset ovat joutuneet suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, valtaosa yrityksistä sinnittelee eteenpäin, osa yrityksistä on hyötynyt koronasta, jotkut yritykset kriisi on pakottanut etsimään uusia mahdollisuuksia ja kehittämään toimintaa. Eniten iskua ovat ottaneet palvelualat, erityisesti matkailu- ja ravintola-ala.
Lue lisää

EnergyVaasa Talks -webinaareissa esitellään energiateknologian teemoja koko vuoden 2021

22.10.2020 | Uutiset
Kansainvälisen energia-alan huipputapahtuma EnergyWeekin järjestäjät käynnistävät tammikuussa 2021 uuden energia-alan webinaarisarjan EnergyVaasa Talks. Webinaarisarja ulottuu koko vuoden 2021 ajalle, ja webinaarien teemat liittyvät laajasti energiateknologiaan.
Lue lisää

Tarkkana yrityshakemistojen kanssa – Tiedä mihin sitoudut

20.10.2020 | Uutiset
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

20.10.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne? – Yritysneuvojan 10 neuvoa

15.10.2020 | Uutiset
Erityisesti tämän kevään poikkeusolosuhteet ovat vieneet monen yrityksen vaikeuksiin, mutta vastaavanlainen tilanne voi käydä yritykselle myös niin sanotusti normaaliolosuhteissa. Jos kassan pohja häämöttää ja yrityksellä on likvidiongelmia, mitkä ovat parhaat keinot korjata tilanne?
Lue lisää

Kiinnostus moottoreihin yhdistää – sivubisneksestä perheyritykseksi

12.10.2020 | Uutiset
Se, että Molpen kylästä löytyi jo ennestään neljä muuta autokorjaamoa ei pelottanut Niklas Sjödahlia. Hän otti kaksi vuotta sitten ratkaisevan askeleen ja siirtyi vakituisesta työpaikasta ja sivutoimiyrittäjyydestä täysipäiväiseksi yrittäjäksi mekaanikkona, peltiseppänä ja maalarina. Nykyään NT-Service on perheyritys, joka työllistää Niklaksen itsensä lisäksi myös kolme muuta työntekijää.
Lue lisää

Vaasan ensimmäinen modernin ajan puukerrostalo nousee Melaniemelle

08.10.2020 | Uutiset
Puusta on rakennettu taloja jo vuosisatoja, mutta CLT-tekniikka (cross-laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on muuttanut puurakentamisen pelikenttää pysyvästi. Kestävät ja ympäristöystävälliset puurakennukset tekevät tuloaan myös Vaasan seudulle, ja seudun ensimmäinen puukerrostalo, Vaasan Viherlehto, on parhaillaan nousemassa Melaniemelle. Sen rakennuttamisesta vastaa Lakea.
Lue lisää

Omistajanvaihdosneuvonta ei hiljentynyt täysin edes korona-aikana

07.10.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvonta joutui koronan vuoksi uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettiaan ja keskittyi auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. – Koko kevään ja kesän ajan kuitenkin edistettiin jo käynnissä olevia omistajan- tai sukupolvenvaihdosprosesseja.
Lue lisää