Inomhuslekparken togs emot med glädje

26.02.2014

Inomhuslekparken Swingeling fylldes av nyfikna kunder direkt från morgonen, då parken öppnade sina dörrar vid Karperövägen i Korsholm den 26.2.2014. Glada tjut hörs här och där när barn i olika åldrar provar lekparkens klätterställningar och studsmöjligheter. Företagarna och barndomsvännerna Jaana Jantunen och Sabina Ribacka, samt Andrée Eriksson har haft mycket jobb sedan förra hösten då de började planera parken. Nu när dörrarna öppnats kommer mängden arbete inte att minska, men Jantunens ögon glittrar av iver.
- Alla vi tre tror stenhårt på vår företagsidé. Vi har kört runt Finland och besökt olika lekplatser för att undersöka vad som fungerar, bestämma vad vi vill erbjuda våra kunder, men också för att se hur vi inte ska göra, berättar Jantunen.


Andrée Eriksson, Jaana Jantunen, parkens maskot lemuren Lemmi,
Sabina Ribacka och Sari Saarikoski gläds över parkens öppning.

I den djungellike Swingeling-parken finns ett område för barn 0–3 år, mycket klätterutmaningar för större barn, några hoppslott och ett café där besökarna kan köpa bakelser Jantunen bakat. Jantunen har studerat till kock i storhushåll och så har hon jobbat på bageri.

Det går också att ordna barnkalas på Swingeling.
- Vi fick kalasbokningar innan vi ens hunnit öppna, skrattar Jantunen och fortsätter:
- Till en början har vi öppet varje dag och vuxna har fritt inträde.

Förväntningarna uppfylldes

Juha-Matti Lehtimäki och två-åriga dottern Elle, som kommit till Swingeling direkt på morgonen, är nöjda över det som parken erbjuder. Lehtimäki hörde via vänner ett par månader sedan att en inomhuslekpark skulle öppna och han försökte besöka parken redan dagen innan öppningen för att kontrollera när parken egentligen skulle öppnas.
- Vi har verkligen väntat på detta, för en sådan här plats har saknats från området. Lekparken är finare än jag väntade mig. Utrymmet är passlig storlek och klätterställningarna verkar trygga.

Elle och Juha-Matti Lehtimäki prövar Swingelings rutschkana.

VASEK stödde från början

Då företagsidén föddes tog de blivande företagarna genast kontakt med VASEKs företagsrådgivare Sari Saarikoski för att få bekräftelse åt företagsidén. Efter det har VASEK hjälpt företagarna med exempelvis affärsverksamhetsplanen, ansökan om startbidrag och sökandet av lämpliga lokaler.
- Tack vare företagarnas omsorgsfullt gjorda förarbete trodde även Finnvera på idén, så de kom med i processen. Det är ett tydligt tecken på att de tycker att företagsidén är lönsam och genomförbar, vet Saarikoski.

VASEK stöder företagarna gärna även i fortsättningen, då nya frågor uppstår.



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera