Företagsmentorerna hjälper företagaren att nå sina egna mål

07.03.2023

pexels alexander suhorucov 6457544

Företagsmentorstjänsten är avsedd för alla företagare som behöver en extern mentor och rådgivare för att stödja sitt företagande och nå sina egna mål. 

Företagsmentorsverksamheten är kostnadsfri och bygger på konfidentialitet som betyder att vi inte delar innehållet i våra samtal med externa parter eller någon identifierbar information om våra kunder. Det är därför möjligt att du kanske inte har hört talas om vår tjänst. 

Varför kontaktar man oss?

Ofta har våra kunder redan funderat eller sökt efter en lösning på någon fråga eller problem i sin verksamhet innan de kontaktar oss. Våra kunder berättar att de hoppas få stöd i beslutsfattandet och åsikter när de inleder eller planerar förändringar i sin verksamhet genom våra samtal. 

Vem använder vår tjänst då?

70 % av Österbottens företagsmentors kunder är ensamföretagare och 30 % är företagare som sysselsätter andra. Förra året sökte man mest stöd och rådgivning i ämnen som ekonomi, marknadsföring och försäljning, organisation och planering av verksamheten, samt ämnen relaterade till företagstillväxt och internationell expansion. Längden på samarbetet och samtalsämnen baserar sig alltid på företagarens behov och därför arbetar vi för att hitta den mest lämpade företagsmentorn för företagaren. 

En företagsmentor hjälper dig att gå vidare

  • Vår tjänst kan sökas av alla företagare som verkar inom VASEKs verksamhetsområde i vilket ämne som helst som rör företagande.
  • Företagsmentor kan sökas via formuläret på yrityskummi.fi -webbplatsen https://www.yrityskummit.fi/fi/pa-svenska/
  • eller genom direktkontakt med Hannele Yliaho, tel. 0407342668 eller hannele.yliaho@yrityskummit.fi
  • Tjänsten finns tillgänglig på finska, svenska och engelska. 

Vilka är vi?

Företagsmentorerna är företagare och experter som antingen är aktiva eller har lämnat arbetslivet. Bakom företagsmentorerna finns kompetens inom olika områden inom näringslivet och vi har en önskan att dela vår kunskap och hjälpa företagare. På grund av våra olika bakgrunder kan vi erbjuda en mångfald av praktisk erfarenhet och perspektiv på företagande samt stödja företagarens styrkor i att driva sitt företag framåt. ‹ Gå till "Nyheter"

EnergyWeek 2023 större än någonsin – seminarierna fyllde salarna

28.03.2023 | Nyheter
Förra veckan lockade EnergyWeek 2023 ett rekordstort antal besökare till seminarierna och utställningarna i Vasa. – Också i år varade EnergyWeek hela veckan och blev mer omfattande än tidigare; vi fick fler besökare än någonsin. Vi märkte detta redan före evenemangsveckan, då det fanns 30% fler anmälda redan på måndag än tidigare år, säger Kristoffer Jansson, EnergyVaasas Communications & Brand Manager.
Läs mera

Ett företag kan säljas via flera olika kanaler

28.03.2023 | Nyheter
Webbinariet Försäljningskanaler för att sälja ett företag lockade lyssnare som antingen redan tänkte sälja sitt företag eller som hade tänkt på det. Som alltid när det gäller ägarskiften är det viktigt att börja förbereda sig i god tid, och denna gång diskuterades under webbinaret olika sätt att sälja företaget.
Läs mera

EnergyWeek arrangeras redan för elfte gången nästa vecka

13.03.2023 | Nyheter
Energibranschens toppevenemang EnergyWeek arrangeras i Vasa stadshus nästa vecka 20-24.3. Registreringen öppnades 15.1 och det ser väldigt bra ut med anmälningar. Tusentals deltagare från tiotals olika länder väntas återigen närvara på EnergyWeek och utställarna har gjort många reserveringar under alla fyra mässdagar.
Läs mera

Kvevlax Sparbank hjälper till att sätta företagarens bankärenden i ordning

09.03.2023 | Nyheter
Kvevlax Sparbank hör till Sparbanksgruppen som har varit verksam i redan 200 år. Banken är en av de lokala sparbanker som finns runtom i Finland. Här i Vasaregionen kan man sköta ärenden på kontoret i Vasa eller Kvevlax.
Läs mera

Ett utmanande år för företagen påverkade företagsrådgivningen på VASEK

09.03.2023 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs årsberättelse har publicerats, och enligt verkställande direktör Stefan Råback var året 2022 lyckat trots olika utmaningar i verksamhetsomgivningen:
Läs mera

Årets första ansökningsomgång för Vasa ekosystemavtal kommer att fokusera på hållbar stadsutveckling

08.03.2023 | Nyheter
Vid ansökningsomgången för hållbar stadsutveckling/Vasas ekosystemavtal efterlyses projekt som är förenliga med målen i ekosystemavtalet mellan Vasa stadsregion och staten. Projekten ska främja målen för åtgärdshelheterna som definierats i ekosystemavtalet.
Läs mera

Företagsmentorerna hjälper företagaren att nå sina egna mål

07.03.2023 | Nyheter
Företagsmentorstjänsten är avsedd för alla företagare som behöver en extern mentor och rådgivare för att stödja sitt företagande och nå sina egna mål.
Läs mera

Utmaningarna med pandemin ledde till utveckling och tillväxt vid Jukajan Ristikko

03.03.2023 | Nyheter
Det har gått 25 år sedan Laihela-företaget Jukajan Ristikko grundades, och 2023 är jubileumsår i företaget som sysselsätter knappt 30 anställda. När sex personer gick samman för att starta verksamheten 1998 var huvudprodukten, såsom namnet även säger, takstolar.
Läs mera