Företagsmentorerna hjälper företagaren att nå sina egna mål

07.03.2023

pexels alexander suhorucov 6457544

Företagsmentorstjänsten är avsedd för alla företagare som behöver en extern mentor och rådgivare för att stödja sitt företagande och nå sina egna mål. 

Företagsmentorsverksamheten är kostnadsfri och bygger på konfidentialitet som betyder att vi inte delar innehållet i våra samtal med externa parter eller någon identifierbar information om våra kunder. Det är därför möjligt att du kanske inte har hört talas om vår tjänst. 

Varför kontaktar man oss?

Ofta har våra kunder redan funderat eller sökt efter en lösning på någon fråga eller problem i sin verksamhet innan de kontaktar oss. Våra kunder berättar att de hoppas få stöd i beslutsfattandet och åsikter när de inleder eller planerar förändringar i sin verksamhet genom våra samtal. 

Vem använder vår tjänst då?

70 % av Österbottens företagsmentors kunder är ensamföretagare och 30 % är företagare som sysselsätter andra. Förra året sökte man mest stöd och rådgivning i ämnen som ekonomi, marknadsföring och försäljning, organisation och planering av verksamheten, samt ämnen relaterade till företagstillväxt och internationell expansion. Längden på samarbetet och samtalsämnen baserar sig alltid på företagarens behov och därför arbetar vi för att hitta den mest lämpade företagsmentorn för företagaren. 

En företagsmentor hjälper dig att gå vidare

  • Vår tjänst kan sökas av alla företagare som verkar inom VASEKs verksamhetsområde i vilket ämne som helst som rör företagande.
  • Företagsmentor kan sökas via formuläret på yrityskummi.fi -webbplatsen https://www.yrityskummit.fi/fi/pa-svenska/
  • eller genom direktkontakt med Hannele Yliaho, tel. 0407342668 eller hannele.yliaho@yrityskummit.fi
  • Tjänsten finns tillgänglig på finska, svenska och engelska. 

Vilka är vi?

Företagsmentorerna är företagare och experter som antingen är aktiva eller har lämnat arbetslivet. Bakom företagsmentorerna finns kompetens inom olika områden inom näringslivet och vi har en önskan att dela vår kunskap och hjälpa företagare. På grund av våra olika bakgrunder kan vi erbjuda en mångfald av praktisk erfarenhet och perspektiv på företagande samt stödja företagarens styrkor i att driva sitt företag framåt. ‹ Gå till "Nyheter"

Mjöli Bakery är Startias årets nyföretagare 2024 i Vasaregionen

13.06.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startia har valt Mjöli Bakery (Bageri Eken Ab Oy) till årets nyföretagare i Vasaregionen. Företaget ägs och drivs av Eva Marttila, en målmedveten bagare och konditorimästare som vunnit medaljer för sina kreativa och ekologiska hantverksbröd. Mjöli kännetecknas av företagarens intresse att hela tiden utveckla utbudet och verksamheten.
Läs mera

Företagets ekonomi – Vikten av budgetering kan inte överskattas

11.06.2024 | Nyheter
Som företagare är ekonomiförvaltning avgörande för företagets framgång. Budgetering är ett effektivt verktyg som hjälper till att hålla ekonomin i skick och säkerställa att företaget fungerar lönsamt.
Läs mera

Företagens beredskap – hur fungerar ditt företag i undantagsförhållanden?

06.06.2024 | Nyheter
Det rådande världsläget med pandemier och krig i Europa har visat att företagare måste vara förberedda också för de mest skrämmande scenarierna.
Läs mera

Långsiktiga åtgärder för en hållbar region  

05.06.2024 | Nyheter
VASEK jobbar långsiktigt för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i Vasaregionen. För tillfället pågår tretton olika regionutvecklingsprojekt där VASEK är huvud- eller medpart. Nya projekt och åtgärder för hållbar utveckling i regionen planeras dessutom kontinuerligt.
Läs mera

VASEKs öppethållningstider på sommaren - observera pausen i TE-byråns startpengsbehandling i juli

04.06.2024 | Nyheter
VASEK har stängt i juli 8.–28.7.2022. Österbottens TE-byrå har sommaruppehåll i startpengsbehandlingen 1.7.–31.7.2024.
Läs mera

Laihian Autotarvikes verksamhet fortsätter tack vare generationsskiftet

04.06.2024 | Nyheter
Tryggheten i en fast tjänst som verkstadschef med allt vad det innebär hindrade inte Jussi Rauhala. I somras lämnade han efter 17 år livet som anställd på en av nejdens bilaffärer för att överta sin fars reservdelsbutik i Laihela. Laihian Autotarvike Oy:s verksamhet fortsätter tack vare generationsskiftet.
Läs mera

EnergyVaasa satsar på ungas intresse för matematik och naturvetenskaper 

29.05.2024 | Nyheter
EnergyVaasa delar i år för första gången ut ett stort antal stipendier som öronmärkts till elever med god framgång inom matematik och naturvetenskaper. Med stipendiet vill energiklustrets företag aktivt vara med och främja barn och ungdomars intresse för kunskap som har stor betydelse för företagen i regionen.
Läs mera

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera