Företagshotell erbjuder fungerande utrymmen för företag – i Vasaregionen finns flera alternativ

28.09.2020

tim van der kuip CPs2X8JYmS8 unsplashFör ett nytt företag kan arbete på ett företagshotell medföra många fördelar: kommer bort från sitt eget köksbord och kan möta kunder i bekväma och professionella utrymmen. På ett företagshotell är det enkelt att nätverka med andra företagare, och man behöver inte i de tidiga stadierna av verksamheten veta vilka slags utrymmen företaget behöver. Företagshotellens avtal är ofta flexibla, så det är lätt att sedan flytta till egna utrymmen som lämpar sig för företagets behov.

Företagshotell är inte bara för nystartade företag, utan också för företag som arbetar med kombinationen dator och anställd känner sig ofta bekväma på ett företagshotell med skrivbord, mötesrum och sociala utrymmen. Att hyra eget kontor är ofta onödigt om företagets arbete är mobilt och ett kontor sällan behövs. I det fallet är företagshotellet ett utmärkt alternativ.

Nya Circle’s Edge

För närvarande finns fyra verksamma företagshotell i Vasaregionen där mindre företag kan hyra in sig i kontorsutrymmen. Det första företagshotellet som öppnades i Vasa var Wasa Business Center på Storalånggatan i Vasa centrum, där företagen, förutom kontorsutrymme, har tillgång till gemensamt kök och sociala utrymmen. Kenneth Krooks från Kvadraten annonserar också om nybygget Circle's Edge på Fågelberget i Korsholm som blir klart om cirka ett år.

– Vårt företagshotell är avsett för mikroentreprenörer och enmansföretag, oavsett bransch. Även om det är små teknologiföretag, designers eller bokförare, vill vi att alla skall passa in och vara till nytta för varandra. Ingen skall behöva känna sig utanför, och i kafferummet förs säkert många goda diskussioner som leder till att man får nyttiga tips, säger Krooks.

Månadsavgiften för företagshotellet hos Kvadraten är 175 euro.

Gratis provperiod vid Företagshotellet.fi

Företagshotellet.fi å sin sida erbjuder faciliteter för både stora och mindre företag, även i Vasa centrum. Utrymmena lämpar sig för alla typer av företag som behöver kontorsutrymme för en månad eller längre. För en månadsavgift får företagaren på Kyrkoesplanaden ett arbetsutrymme som passar dennes behov och möjlighet att använda mötesrum, lounge och kök.

– När olika aktörer från olika branscher verkar i lokalen skapas lätt nätverk och man kan till exempel använda sig av de tjänster som grannföretagaren erbjuder. Månadshyran för de moderna och konvertibla kontorslokalerna börjar från 200 euro, beroende på valt kontorsutrymme. Dessutom har vi ett erbjudande för nya företagare, att de endast betalar en administrationsavgift på 50 euro per månad för en arbetsstation i det öppna kontorslandskapet på Olympiagatan för de tre första månaderna. Denna betalning återbetalas om entreprenören tecknar ett tidsbundet hyreskontrakt efter denna provperiod, säger Stefan Pellfolk.

drew beamer Se7vVKzYxTI unsplash

Hållbar verksamhet i Wasa Innovation Center

Wasa Innovation Center erbjuder olika slags arbetsutrymmen för företag i Bockska hörnet. Där erbjuds kontor- eller arbetsutrymme samt faciliteter för att organisera evenemang. Även catering- och bastutjänster finns att tillgå.

–  I våra lokaler verkar ingenjörer, jurister, ekonomer och kulturfolk, och vi är mest attraktiva för innovatörer, utvecklare och för de som genomför nya lösningar. Vi skapar affärsverksamhet för våra entreprenörer både nationellt och internationellt. I våra lokaler kan man också delta i olika arbetsgrupper och forum, säger Sture Udd från Wasa Innovation Center och tillägger:

– Wasa Innovation Center är den enda byggnaden i Europa som är byggd av koldioxidneutrala byggmaterial och som endast använder förnybar energi – inte bara för elens och uppvärmningens del, utan omfattar också maten och drycken som serveras där. En entreprenör kan i sin marknadsföring använda det faktum att hen själv arbetar hållbart.

Vid HelloHub får man också stöd från gemenskapen

Den nyaste tillskottet till företagshotellen i Vasa är HelloHub som är verksamt i Teräsgränd. Man kan välja mellan ett månadsavgiftsavtal med tillgång till en arbetsstation inklusive HelloHubs övriga utrymmen, till exempel bokningsbara mötesrum. Den första månaden erbjuds till halva priset. Det finns också möjlighet att använda ett seriekort för sporadisk användning och dessa tider skall bokas i förväg. Seriekortet kan också användas för att boka mötesrum.

I HelloHubs kontor finns separata utrymmen för fysiska och online-möten, och det är möjligt att hyra dessa utrymmen också bara för en dag eller en kväll.

– Vi vill skapa det trevligaste stället att arbeta på i Vasa och satsar på gemenskapen, vilket vi också tror att våra hyresgäster önskar. Vår målgrupp är småföretagare som behöver ett representativt utrymme för kundmöten och som samtidigt vill vara med i vår gemenskap, säger Julia Olin.

Olin och Elin Nyman på HelloHub tror att olikheterna för rikedom till arbetsgemenskapen:

–  Därför hoppas vi att våra hyresgäster representerar olika branscher, åldersgrupper, kön och modersmål. I detta kontor gör vi vad vi älskar och gör det tillsammans med världens bästa kollegor. Det är viktigt för oss att det är roligt och att man hälsa på varandra när man kommer in genom dörren. HelloHub Communityn är också öppen för andra än hyresgäster. Med en årlig avgift på 50 euro kan man delta i olika föreläsningar och workshops samt after work-nätverksevenemang, säger Nyman.

 



‹ Gå till "Nyheter"

Företagare tror ändå på framtiden – trots den svåra situationen

26.10.2020 | Nyheter
Coronakrisen som drabbade Finland under våren har påverkat alla företag på något sätt. Många företag har stött på stora ekonomiska svårigheter, de allra flesta kämpar framåt, vissa har dragit nytta av coronan, vissa har tvingats av krisen att söka nya möjligheter och utveckla verksamheten. Tjänstesektorerna, särskilt turistsektorn och resebranschen, har drabbats hårdast.
Läs mera

EnergyVaasa Talks-webbinarier presenterar energiteknologiteman hela året 2021

22.10.2020 | Nyheter
Arrangörerna för energibranschens internationella toppevenemang EnergyWeek startar i januari 2021 en ny webbinarserie: EnergyVaasa Talks. Webbinarserien sträcker sig över hela året 2021 och ämnena som behandlas har stark koppling till energiteknologin.
Läs mera

Var försiktig med företagskataloger – ta reda på vad du förbinder dig till

20.10.2020 | Nyheter
Att ingå olika slags avtal är en viktig del av företagarens vardag. Med avtalsfrågor bör man dock alltid vara försiktig så att det inte kommer några obehagliga överraskningar i efterhand. Gör aldrig något avtal muntligt eller via telefon, utan be alltid om säljarens offert minst via e-post och lova svara på det skriftligt exempelvis via e-post.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

20.10.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Hur fixa läget när pengarna börjar ta slut? – Företagsrådgivarens 10 tips

15.10.2020 | Nyheter
Framförallt de rådande undantagsförhållandena under den här våren har försatt många företag i svårigheter, men motsvarande kan hända även i så kallade normala förhållanden. Om pengarna börjar ta slut och företaget har likviditetsproblem, vad ska man göra för att fixa läget?
Läs mera

Motorintresset förenar – Från sidobusiness till familjeföretag

12.10.2020 | Nyheter
Det faktum att det redan fanns fyra serviceverkstäder i byn skrämde inte Niklas Sjödahl i Molpe. För två år sedan tog han steget fullt ut och gick från fast anställd med en bisyssla till heltidsföretagare som mekaniker, plåtslagare och målare. Idag är NT-Service ett familjeföretag som förutom Niklas också sysselsätter tre personer till.
Läs mera

Första moderna tidens trähöghus i Vasa byggs upp i Melmo

08.10.2020 | Nyheter
Trä har redan i århundraden använts som byggmaterial för hus, men KL-tekniken (korslimmat trä) har ändrat spelplanen för träbyggning permanent. De hållbara och miljövänliga träbyggnaderna blir allt fler även i Vasaregionen, och regionens första trähöghus, Vaasan Viherlehto, byggs som bäst i Melmo. Lakea ansvarar för dess uppbyggnad.
Läs mera

Ägarskiftesrådgivningen lugnade inte helt ner sig ens under coronatiden

07.10.2020 | Nyheter
Till följd av coronasituationen fick VASEKs företagsrådgivning omorganisera sina företagstjänster och fokuserade på att hjälpa företag med de ekonomiska problem som orsakades av coronapandemin. Samtidigt skedde en tillfällig minskning av antalet kunder i start- och agärskiftesrådgivningen. – Under våren och sommaren främjades emellertid redan pågående ägar- eller generationsskiftesprocesser.
Läs mera