Yrityshotellista yritykselle toimivat tilat – Vaasan seudulta löytyy vaihtoehtoja

28.09.2020

tim van der kuip CPs2X8JYmS8 unsplashUudelle yritykselle yrityshotellissa toimiminen voi tuoda monenlaisia etuja: pääsee pois oman keittiönpöydän äärestä ja voi tavata asiakkaita viihtyisissä ja ammattimaisissa tiloissa. Yrityshotellissa on helppo verkostoitua muiden yrittäjien kanssa, eikä tarvitse toiminnan alkuvaiheessa vielä tietää minkälaiset tilat yritys tarvitsee. Yrityshotellien sopimukset ovat usein joustavia, joten omiin, yrityksen tarpeisiin sopiviin tiloihin siirtyminen myöhemmin sujuu helposti.

Yrityshotellit eivät ole vain aloitteleville yrittäjille, vaan myös tietokone ja työntekijä -yhdistelmällä toimivat yritykset viihtyvät usein yrityshotellissa, josta löytyy työpöytä, neuvottelutiloja ja sosiaalitilat. Oman toimistotilan vuokraaminen on usein turhaa, jos yrityksen työ on liikkuvaa, ja toimistoa tarvitaan vain harvoin. Tällöin yrityshotelli on toimiva vaihtoehto.

Uutuus Circle’s Edge

Vaasan seudulla toimii tällä hetkellä neljä yrityshotellia, joista pienet yritykset voivat vuokrata itselleen toimitilaa. Ensimmäinen Vaasassa avannut yrityshotelli on Wasa Business Center Pitkälläkadulla Vaasan keskustassa, jossa toimistotilan lisäksi yrityksen käytössä on yhteinen keittiö ja sosiaalitilat. Kenneth Krooks Kvadratenista mainostaa myös Lintuvuoreen Mustasaareen noin vuoden päästä valmistuvaa Circle’s Edge -uudisrakennusta.  

– Yrityshotellimme on mikroyrittäjille ja yhdenmiehen yrityksille alasta riippumatta. Oli kyse sitten pienistä teknologiayrityksistä, suunnittelijoista tai kirjanpitäjistä, haluamme, että kaikki sopivat joukkoon ja hyötyvät toisistaan. Kenenkään ei tarvitse tuntea itseään ulkopuoliseksi, ja kahvihuoneessa käydään varmasti monta hyvää keskustelua ja saadaan hyödyllisiä vinkkejä, Krooks kertoo.

Kvadratenin yrityshotellin kuukausimaksu on 175 euroa.

Maksuton kokeilujakso Yrityshotelli.fi:ssä

Yrityshotelli.fi puolestaan tarjoaa tiloja niin suurille kuin pienillekin yrityksille niin ikään Vaasan keskustassa. Tilat soveltuvat kaikenlaisille yrityksille, jotka tarvitsevat toimistotilaa kuukaudeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi. Kuukausimaksulla yrittäjä saa Kirkkopuistikolta tarpeisiinsa sopivan työskentelytilan ja mahdollisuuden käyttää kokoushuonetta, loungea ja keittiötä.

– Kun tiloissa toimii erilaisia toimijoita eri aloilta, syntyy helposti verkostoja ja voidaan hyödyntää vaikka naapuriyrittäjän tarjoamia palveluja. Modernien ja muunneltavien toimistotilojen kuukausivuokra alkaa 200 eurosta valitusta tilasta riippuen. Lisäksi meillä on uusille yrittäjille tarjous, jossa he maksavat Olympiakadun yhteistyötilojen käytöstä vain 50 euron hallinnollisen maksun kuukaudessa ensimmäisen kolmen kuukauden ajalta. Tämäkin maksu palautetaan, jos yrittäjä tekee määräaikaisen vuokrasopimuksen tämän kokeiluajan jälkeen, Stefan Pellfolk kertoo.

drew beamer Se7vVKzYxTI unsplash

Kestävää toimintaa Wasa Innovation Centerissä

Wasa Innovation Center puolestaan tarjoaa Pukinkulmassa erilaisia työskentelytiloja yrityksille. Tarjolla on toimistotilaa tai työtilaa sekä tiloja tapahtumien järjestämiseen. Myös tarjoilut ja saunapalvelut järjestyvät.

– Tiloissamme toimii insinöörejä, juristeja, ekonomeja ja kulttuuriväkeä, ja meitä kiinnostaa erityisesti innovaattorit, kehittäjät ja uusien ratkaisujen toteuttajat. Luomme liiketoimintaa yrittäjillemme sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tiloissamme voi osallistua myös erilaisiin työryhmiin ja foorumeihin, Sture Udd Wasa Innovation Centeristä kertoo ja jatkaa:

– Wasa Innovation Center on ainoa rakennus Euroopassa, joka on tehty hiilineutraaleista rakennusmateriaaleista ja hyödyntää pelkästään uusiutuvaa energiaa – eikä pelkästään sähkön ja lämmityksen vaan myös tiloissa tarjottavan ruoan ja juomien osalta. Yrittäjä voi käyttää markkinoinnissaan sitä, että hän itse toimii kestävästi.

HelloHub tarjoaa myös yhteisön tuen

Uusin yrityshotellitulokas Vaasassa on HelloHub, joka toimii Teräksenkujalla. Valittavana on joko kuukausimaksullinen sopimus, jolla saa käyttöoikeuden työpisteeseen sekä muihin HelloHubin tiloihin, esimerkiksi mahdollisuuden varata kokoustiloja. Ensimmäinen kuukausi on puoleen hintaan. Vaihtoehtona on myös sarjakortti satunnaista käyttöä varten ja ne kerrat täytyy varata etukäteen. Sarjakortilla voi myös varata kokoustiloja käyttöönsä.

HelloHubin toimistossa on erikseen tilat fyysisiin ja online-kokouksiin, ja näitä tiloja on mahdollista vuokrata myös erikseen päiväksi tai illaksi.

– Haluamme luoda Vaasan mukavimman työskentelypaikan ja panostamme yhteisöllisyyteen, mitä uskomme vuokralaistemmekin toivovan. Kohderyhmäämme on pienyrittäjät, jotka tarvitsevat edustavaa tilaa asiakastapaamisia varten ja jotka samalla haluavat olla osa yhteisöämme, Julia Olin kertoo.

HelloHubin Olin ja Elin Nyman uskovat, että erilaisuus tuo rikkautta työyhteisöön:

– Siksi toivomme, että vuokralaisemme edustavat eri toimialoja, ikäluokkia, sukupuolia ja äidinkieliä. Tällä konttorilla tehdään sitä mitä rakastetaan ja tehdään se yhdessä maailman parhaiden kollegojen kanssa. Meille on tärkeää, että on kivaa ja moikataan toisia kun tullaan ovesta. HelloHubin Community on avoinna myös muille kuin vuokralaisillemme. 50 euron vuosimaksulla pääsee mukaan erilaisille luennoille ja työpajoihin sekä after work -verkostoitumistilaisuuksiin, Nyman kertoo.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Yrittäjillä kuitenkin uskoa tulevaan – vaikeasta tilanteesta huolimatta

26.10.2020 | Uutiset
Keväällä Suomeen iskenyt koronakriisi on vaikuttanut kaikkiin yrityksiin jollain lailla. Monet yritykset ovat joutuneet suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, valtaosa yrityksistä sinnittelee eteenpäin, osa yrityksistä on hyötynyt koronasta, jotkut yritykset kriisi on pakottanut etsimään uusia mahdollisuuksia ja kehittämään toimintaa. Eniten iskua ovat ottaneet palvelualat, erityisesti matkailu- ja ravintola-ala.
Lue lisää

EnergyVaasa Talks -webinaareissa esitellään energiateknologian teemoja koko vuoden 2021

22.10.2020 | Uutiset
Kansainvälisen energia-alan huipputapahtuma EnergyWeekin järjestäjät käynnistävät tammikuussa 2021 uuden energia-alan webinaarisarjan EnergyVaasa Talks. Webinaarisarja ulottuu koko vuoden 2021 ajalle, ja webinaarien teemat liittyvät laajasti energiateknologiaan.
Lue lisää

Tarkkana yrityshakemistojen kanssa – Tiedä mihin sitoudut

20.10.2020 | Uutiset
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

20.10.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne? – Yritysneuvojan 10 neuvoa

15.10.2020 | Uutiset
Erityisesti tämän kevään poikkeusolosuhteet ovat vieneet monen yrityksen vaikeuksiin, mutta vastaavanlainen tilanne voi käydä yritykselle myös niin sanotusti normaaliolosuhteissa. Jos kassan pohja häämöttää ja yrityksellä on likvidiongelmia, mitkä ovat parhaat keinot korjata tilanne?
Lue lisää

Kiinnostus moottoreihin yhdistää – sivubisneksestä perheyritykseksi

12.10.2020 | Uutiset
Se, että Molpen kylästä löytyi jo ennestään neljä muuta autokorjaamoa ei pelottanut Niklas Sjödahlia. Hän otti kaksi vuotta sitten ratkaisevan askeleen ja siirtyi vakituisesta työpaikasta ja sivutoimiyrittäjyydestä täysipäiväiseksi yrittäjäksi mekaanikkona, peltiseppänä ja maalarina. Nykyään NT-Service on perheyritys, joka työllistää Niklaksen itsensä lisäksi myös kolme muuta työntekijää.
Lue lisää

Vaasan ensimmäinen modernin ajan puukerrostalo nousee Melaniemelle

08.10.2020 | Uutiset
Puusta on rakennettu taloja jo vuosisatoja, mutta CLT-tekniikka (cross-laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on muuttanut puurakentamisen pelikenttää pysyvästi. Kestävät ja ympäristöystävälliset puurakennukset tekevät tuloaan myös Vaasan seudulle, ja seudun ensimmäinen puukerrostalo, Vaasan Viherlehto, on parhaillaan nousemassa Melaniemelle. Sen rakennuttamisesta vastaa Lakea.
Lue lisää

Omistajanvaihdosneuvonta ei hiljentynyt täysin edes korona-aikana

07.10.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvonta joutui koronan vuoksi uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettiaan ja keskittyi auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. – Koko kevään ja kesän ajan kuitenkin edistettiin jo käynnissä olevia omistajan- tai sukupolvenvaihdosprosesseja.
Lue lisää