EnergyWeek 2023 större än någonsin – seminarierna fyllde salarna

28.03.2023

VahalummukkaNet 1545

Förra veckan lockade EnergyWeek 2023 ett rekordstort antal besökare till seminarierna och utställningarna i Vasa.

– Också i år varade EnergyWeek hela veckan och blev mer omfattande än tidigare; vi fick fler besökare än någonsin. Vi märkte detta redan före evenemangsveckan, då det fanns 30% fler anmälda redan på måndag än tidigare år, säger Kristoffer Jansson, EnergyVaasas Communications & Brand Manager.

– Järnvägsektorns strejk påverkade tågtrafiken och förnyade seminarieprogram på grund av att några talare inte kunde komma, men helhetsverkan på evenemanget blev mindre än vi trodde. Antalet besökare påverkades inte av inställda tågturer. EnergyWeeks innehåll och lysande seminarieprogram var så lockade att besökarna började planera alternativa resplaner. Många kom miljövänligt genom samåkning, fortsätter Jansson.

– EnergyWeek är också ett förträffligt exempel på samarbete och vi-anda. Jag är än en gång verkligen imponerad av det engagemang som regionens organisationer och våra samarbetspartners har mobiliserat för vårt gemensamma evenemang och tagit itu med utmaningar samt möjligheter, prisar Jansson.

Tillväxt på 15 %

VahalummukkaNet 1489

  • Över 7100 evenemangsbesökare från  44 olika länder (2022: 6 200 besökare från över 30 länder). En tillväxt på  15 %.

  • Under veckan fick man lyssna till sammanlagt 160 anföranden i samband med 30 olika evenemang eller seminarier. (2022: 154 anföranden i 31 evenemang)

  • Matchmaking ordnades i fyra dagar och antalet affärsmöten mer än fördubblades från förra årets 250 till 550 möten i år.

  • Antalet utländska besökare var även dubbelt flera än tidigare år

Syftet med EnergyWeek är att föra samman proffs inom branschen, erbjuda dem nya kontakter, nätverk och samarbetspartners. Årets teman var energi och miljö, vind och förnybar energi, gasenergi och energilagring. ”Energiteknologins Oscars” delades ut igen i tävlingen på onsdagens Energy & Innovation Awards.

Evenemanget blir ännu bättre nästa år

VahalummukkaNet 3023

– Naturligtvis måste vi alltid sträva efter att bli även bättre. Därför samlar vi nu all feedback från allmänheten, arrangörer och utställare och efter en liten paus börjar vi att planera inför nästa års EnergyWeek-evenemang, säger Jansson och fortsätter:

– I år var seminarieprogrammen mycket lyckade, eftersom flera seminarier var fulla till sista plats. Naturligtvis är detta ett positivt problem, men med tanke på nästa år måste vi tänka på hur man utjämnar trängsel och dess effekter.

  • EnergyWeek 2023 fotogalleri
  • EnergyWeek är energibranschens evenemangsvecka som ordnas av ett trettiotal organisationer tillsammans. EnergyVaasa/Vasaregionens Utveckling Ab VASEK ansvarar för den huvudsakliga samordningen av arrangemangen

  • Nästa EnergyWeek ordnas den 18–22 mars 2024

 



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera