EnergyWeek 2023 större än någonsin – seminarierna fyllde salarna

28.03.2023

VahalummukkaNet 1545

Förra veckan lockade EnergyWeek 2023 ett rekordstort antal besökare till seminarierna och utställningarna i Vasa.

– Också i år varade EnergyWeek hela veckan och blev mer omfattande än tidigare; vi fick fler besökare än någonsin. Vi märkte detta redan före evenemangsveckan, då det fanns 30% fler anmälda redan på måndag än tidigare år, säger Kristoffer Jansson, EnergyVaasas Communications & Brand Manager.

– Järnvägsektorns strejk påverkade tågtrafiken och förnyade seminarieprogram på grund av att några talare inte kunde komma, men helhetsverkan på evenemanget blev mindre än vi trodde. Antalet besökare påverkades inte av inställda tågturer. EnergyWeeks innehåll och lysande seminarieprogram var så lockade att besökarna började planera alternativa resplaner. Många kom miljövänligt genom samåkning, fortsätter Jansson.

– EnergyWeek är också ett förträffligt exempel på samarbete och vi-anda. Jag är än en gång verkligen imponerad av det engagemang som regionens organisationer och våra samarbetspartners har mobiliserat för vårt gemensamma evenemang och tagit itu med utmaningar samt möjligheter, prisar Jansson.

Tillväxt på 15 %

VahalummukkaNet 1489

  • Över 7100 evenemangsbesökare från  44 olika länder (2022: 6 200 besökare från över 30 länder). En tillväxt på  15 %.

  • Under veckan fick man lyssna till sammanlagt 160 anföranden i samband med 30 olika evenemang eller seminarier. (2022: 154 anföranden i 31 evenemang)

  • Matchmaking ordnades i fyra dagar och antalet affärsmöten mer än fördubblades från förra årets 250 till 550 möten i år.

  • Antalet utländska besökare var även dubbelt flera än tidigare år

Syftet med EnergyWeek är att föra samman proffs inom branschen, erbjuda dem nya kontakter, nätverk och samarbetspartners. Årets teman var energi och miljö, vind och förnybar energi, gasenergi och energilagring. ”Energiteknologins Oscars” delades ut igen i tävlingen på onsdagens Energy & Innovation Awards.

Evenemanget blir ännu bättre nästa år

VahalummukkaNet 3023

– Naturligtvis måste vi alltid sträva efter att bli även bättre. Därför samlar vi nu all feedback från allmänheten, arrangörer och utställare och efter en liten paus börjar vi att planera inför nästa års EnergyWeek-evenemang, säger Jansson och fortsätter:

– I år var seminarieprogrammen mycket lyckade, eftersom flera seminarier var fulla till sista plats. Naturligtvis är detta ett positivt problem, men med tanke på nästa år måste vi tänka på hur man utjämnar trängsel och dess effekter.

  • EnergyWeek 2023 fotogalleri
  • EnergyWeek är energibranschens evenemangsvecka som ordnas av ett trettiotal organisationer tillsammans. EnergyVaasa/Vasaregionens Utveckling Ab VASEK ansvarar för den huvudsakliga samordningen av arrangemangen

  • Nästa EnergyWeek ordnas den 18–22 mars 2024

 ‹ Gå till "Nyheter"

Styrelsegården i Vasa – ett modernt exempel på en hållbar renovering

29.05.2023 | Nyheter
Vacker stuckatur från en svunnen tid blandas med modern färgsättning i ljusa toner, akustikdämpande fotoväggar och sofistikerade mattor i imponerande längder. Den energisnåla belysningen tänds automatiskt och steglöst vartefter vi äntrar mötesrummen, och i de som används mindre ofta noterar vi direkt en lägre temperatur. Vasa styrelsegård är ett helt nytt hus efter den omfattande renoveringen under 2020-2022.
Läs mera

Företag bör vara hållbara eftersom det är rätt sak att göra – men hur går man egentligen till väga?

17.05.2023 | Nyheter
Varför ska företag arbeta på ett ansvarsfullt sätt, samt tänka på hållbarhet och cirkulär ekonomi? Är det på grund av pengar? Eftersom det är bra för varumärket och ryktet? Eftersom det gör det lättare att rekrytera ny arbetskraft? Eller endast av den anledningen att det är den nya vägen att gå?
Läs mera

I vinnarföretaget är personalens mångfald en styrka

11.05.2023 | Nyheter
Österbottens jämställdhetsföretag 2023 är Bigro Ab från Närpes. Växthusföretaget Bigro sysselsätter cirka 70 personer, som representerar sex olika nationaliteter. Juryn motiverar sitt val med det mångsidiga arbete som gjorts i företaget för att bygga upp arbetsgemenskapens välmående och mångfald.
Läs mera

VASEK20-tidningen delas ut till varje hushåll

10.05.2023 | Nyheter
VASEK20-jubileumstidningen delades 10.5 som ett offentligt meddelande till alla hushåll i Vasaregionen. Tidningen är ett rejält paket om Vasaregionen och förstås om VASEK som firar jubileumsår.
Läs mera

Stubbtech – mer än namnet avslöjar

09.05.2023 | Nyheter
Den har varit segare än på mycket länge – våren – och tiden då högsäsongen inleds för Stubbtech och företagarna Jens Rodas och Thomas Söderlund. Men nu är den här och verksamheten, som fokuserar dels på stubbfräsning och gårdsarbeten, dels på utomhusmålning samt tak- och fasadtvätt, växer år för år. Planen är nu att omorganisera den tudelade verksamheten under separata marknadsföringsnamn.
Läs mera

”Förvänta dig inte resultat vid det första klicket” – E-handel är en gren som kräver flitighet

04.05.2023 | Nyheter
Den 26 april anordnade Viexpo och VASEK ett informationstillfälle om lanseringen av Österbottens e-handelsklubbverksamhet. På evenemanget höll Leevi Parsama, en expert inom digital handel, ett inspirerande tal om de tio viktigaste framgångspunkterna för e-handel.
Läs mera

Miljövänligt, energieffektivt och förmånligt

02.05.2023 | Nyheter
GreenStar är Finlands första koldioxidneutrala hotellkedja och allt fler väljer idag hotell utgående från hållbarhets- och miljöpolicy. Joensuubördige Kristian Ikonen var före sin tid då han grundade kedjan 2008 och skapade ett koncept som nu ligger helt rätt i tiden. Kedjans femte hotell öppnade i Vasa i november 2019, ett projekt som förverkligades av WasaGroup.
Läs mera

I generationsskiften finns alltid även känslorna på spel

20.04.2023 | Nyheter
Ett generationsskifte är ofta en process som involverar många olika tankar och känslor som kan påverka skiftets framgång. Osäkerhet, oro, sorg och längtan, lättnad, förtroende.
Läs mera