EnergyWeek 2023 större än någonsin – seminarierna fyllde salarna

28.03.2023

VahalummukkaNet 1545

Förra veckan lockade EnergyWeek 2023 ett rekordstort antal besökare till seminarierna och utställningarna i Vasa.

– Också i år varade EnergyWeek hela veckan och blev mer omfattande än tidigare; vi fick fler besökare än någonsin. Vi märkte detta redan före evenemangsveckan, då det fanns 30% fler anmälda redan på måndag än tidigare år, säger Kristoffer Jansson, EnergyVaasas Communications & Brand Manager.

– Järnvägsektorns strejk påverkade tågtrafiken och förnyade seminarieprogram på grund av att några talare inte kunde komma, men helhetsverkan på evenemanget blev mindre än vi trodde. Antalet besökare påverkades inte av inställda tågturer. EnergyWeeks innehåll och lysande seminarieprogram var så lockade att besökarna började planera alternativa resplaner. Många kom miljövänligt genom samåkning, fortsätter Jansson.

– EnergyWeek är också ett förträffligt exempel på samarbete och vi-anda. Jag är än en gång verkligen imponerad av det engagemang som regionens organisationer och våra samarbetspartners har mobiliserat för vårt gemensamma evenemang och tagit itu med utmaningar samt möjligheter, prisar Jansson.

Tillväxt på 15 %

VahalummukkaNet 1489

  • Över 7100 evenemangsbesökare från  44 olika länder (2022: 6 200 besökare från över 30 länder). En tillväxt på  15 %.

  • Under veckan fick man lyssna till sammanlagt 160 anföranden i samband med 30 olika evenemang eller seminarier. (2022: 154 anföranden i 31 evenemang)

  • Matchmaking ordnades i fyra dagar och antalet affärsmöten mer än fördubblades från förra årets 250 till 550 möten i år.

  • Antalet utländska besökare var även dubbelt flera än tidigare år

Syftet med EnergyWeek är att föra samman proffs inom branschen, erbjuda dem nya kontakter, nätverk och samarbetspartners. Årets teman var energi och miljö, vind och förnybar energi, gasenergi och energilagring. ”Energiteknologins Oscars” delades ut igen i tävlingen på onsdagens Energy & Innovation Awards.

Evenemanget blir ännu bättre nästa år

VahalummukkaNet 3023

– Naturligtvis måste vi alltid sträva efter att bli även bättre. Därför samlar vi nu all feedback från allmänheten, arrangörer och utställare och efter en liten paus börjar vi att planera inför nästa års EnergyWeek-evenemang, säger Jansson och fortsätter:

– I år var seminarieprogrammen mycket lyckade, eftersom flera seminarier var fulla till sista plats. Naturligtvis är detta ett positivt problem, men med tanke på nästa år måste vi tänka på hur man utjämnar trängsel och dess effekter.

  • EnergyWeek 2023 fotogalleri
  • EnergyWeek är energibranschens evenemangsvecka som ordnas av ett trettiotal organisationer tillsammans. EnergyVaasa/Vasaregionens Utveckling Ab VASEK ansvarar för den huvudsakliga samordningen av arrangemangen

  • Nästa EnergyWeek ordnas den 18–22 mars 2024

 ‹ Gå till "Nyheter"

Mjöli Bakery är Startias årets nyföretagare 2024 i Vasaregionen

13.06.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startia har valt Mjöli Bakery (Bageri Eken Ab Oy) till årets nyföretagare i Vasaregionen. Företaget ägs och drivs av Eva Marttila, en målmedveten bagare och konditorimästare som vunnit medaljer för sina kreativa och ekologiska hantverksbröd. Mjöli kännetecknas av företagarens intresse att hela tiden utveckla utbudet och verksamheten.
Läs mera

Företagets ekonomi – Vikten av budgetering kan inte överskattas

11.06.2024 | Nyheter
Som företagare är ekonomiförvaltning avgörande för företagets framgång. Budgetering är ett effektivt verktyg som hjälper till att hålla ekonomin i skick och säkerställa att företaget fungerar lönsamt.
Läs mera

Företagens beredskap – hur fungerar ditt företag i undantagsförhållanden?

06.06.2024 | Nyheter
Det rådande världsläget med pandemier och krig i Europa har visat att företagare måste vara förberedda också för de mest skrämmande scenarierna.
Läs mera

Långsiktiga åtgärder för en hållbar region  

05.06.2024 | Nyheter
VASEK jobbar långsiktigt för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i Vasaregionen. För tillfället pågår tretton olika regionutvecklingsprojekt där VASEK är huvud- eller medpart. Nya projekt och åtgärder för hållbar utveckling i regionen planeras dessutom kontinuerligt.
Läs mera

VASEKs öppethållningstider på sommaren - observera pausen i TE-byråns startpengsbehandling i juli

04.06.2024 | Nyheter
VASEK har stängt i juli 8.–28.7.2022. Österbottens TE-byrå har sommaruppehåll i startpengsbehandlingen 1.7.–31.7.2024.
Läs mera

Laihian Autotarvikes verksamhet fortsätter tack vare generationsskiftet

04.06.2024 | Nyheter
Tryggheten i en fast tjänst som verkstadschef med allt vad det innebär hindrade inte Jussi Rauhala. I somras lämnade han efter 17 år livet som anställd på en av nejdens bilaffärer för att överta sin fars reservdelsbutik i Laihela. Laihian Autotarvike Oy:s verksamhet fortsätter tack vare generationsskiftet.
Läs mera

EnergyVaasa satsar på ungas intresse för matematik och naturvetenskaper 

29.05.2024 | Nyheter
EnergyVaasa delar i år för första gången ut ett stort antal stipendier som öronmärkts till elever med god framgång inom matematik och naturvetenskaper. Med stipendiet vill energiklustrets företag aktivt vara med och främja barn och ungdomars intresse för kunskap som har stor betydelse för företagen i regionen.
Läs mera

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera