EnergyWeek 2023 jälleen suurempi kuin edelliset – seminaarit vetivät täysiä saleja

28.03.2023

VahalummukkaNet 1545

EnergyWeek 2023 keräsi viime viikolla Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.

– Tänäkin vuonna EnergyWeek kesti koko viikon ja kasvoi siten entistä suuremmaksi; vierailijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huomasimme tämän jo ennen tapahtumaviikkoa, kun ennakkoilmoittautumisia oli maanantaina 30 % enemmän kuin aiemmin, , Kristoffer Jansson, EnergyVaasan Communications & Brand Manager kertoo.

– Käynnissä ollut lakko vaikutti junaliikenteeseen ja laittoi muutaman puhujan poisjäännin vuoksi seminaariohjelmia uusiksi, mutta vaikutukset tapahtumaan kokonaisuutena olivat pienemmät kuin pelkäsimme. Kävijämääriin junavuorojen poisjääminen ei vaikuttanut. EnergyWeekin anti ja loistavat seminaariohjelmat houkuttelivat niin, että kävijät ryhtyivät suunnittelemaan vaihtoehtoisia matkasuunnitelmia. Moni tuli ympäristöystävällisesti kimppakyydeillä, Jansson jatkaa.

– EnergyWeek on todellinen osoitus yhteistyöstä ja yhteishengestä. Olen jälleen kerran todella vaikuttunut siitä omistautumisesta, jolla seudun organisaatiot ja yhteistyökumppanimme ovat luoneet tätä yhteistä tapahtumaa ja tarttuneet haasteisiin ja tarjoutuneisiin mahdollisuuksiin, Jansson kiittelee.

Kasvua 15 %

VahalummukkaNet 1489

  • Yli 7 100 tapahtumaosallistujaa 44 eri maasta (vuonna 2022: 6 200 vierasta yli 30 eri maasta). Kasvua siis 15 %.
  • Viikon aikana kuultiin yhteensä 160 puheenvuoroa 30 eri tapahtumassa tai seminaarissa. (2022: 154 puheenvuoroa 31 tapahtumassa)
  • Matchmaking-tapaamisia järjestettiin neljänä päivänä ja ennalta sovittujen tapaamisten määrä yli kaksinkertaistui (2023: 550 tapaamista, 2022: 250 tapaamista
  • Myös ulkomaalaisten vieraiden määrä yli kaksinkertaistui

EnergyWeekin tarkoitus on saattaa alan ammattilaiset yhteen, tarjota heille uusia kontakteja, verkostoja ja yhteistyökumppaneita. Tämän vuoden teemoina olivat energia ja ympäristö, tuuli ja uusiutuva energia, kaasuenergia sekä energian varastointi. Energiateknologian Oscar-palkinnot jaettiin keskiviikkona Energy & Innovation Awards -kilpailussa.

Ensi vuonna entistä toimivampi tapahtuma

VahalummukkaNet 3023

– Aina pitää pyrkiä parempaan. Siksi keräämmekin nyt kaiken yleisöltä, järjestäjiltä ja näytteilleasettajilta tulleen palautteen ja ryhdymme pienen hengähdystauon jälkeen suunnittelemaan ensi vuoden EnergyWeek-tapahtumaa, Jansson toteaa ja jatkaa:

– Tänä vuonna seminaarien ohjelmat olivat selvästi erittäin onnistuneet, sillä useampi seminaari oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Tämä on tietysti positiivinen ongelma, mutta ensi vuotta ajatellen täytyy miettiä, miten saamme tasattua tungosta ja sen vaikutuksia.

  • EnergyWeek 2023 kuvagalleria
  • EnergyWeek on noin kolmenkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
  • Seuraava EnergyWeek järjestetään 18.–22. maaliskuuta 2024


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää