Bokföringsbyrån är företagarens strategiska partner

23.08.2016

Många nya företagare funderar hur man bäst sköter om företagets ekonomiska ärenden. Ska man köpa bokförings- och löneberäkningstjänster utifrån eller gör man det själv? Borde man ta i bruk elektronisk bokföring och fakturering eller nöja sig med den traditionella pappersversionen till en början?

– En bokföringsbyrå sparar företagarens tid då företagaren kan koncentrera sig på sin egen kärnkompetens under tiden som den sakkunniga bokföringsbyrån sköter om företagets bokföring, säger Jan Lundberg som driver Norlics kontor i Korsholm och Vörå.

Norlic Mustasaari 600px

Personalen på Norlics kontor i Korsholm sköter om sina kunders ekonomiförvaltning och lönehantering.

Han anser att bokföringsbyrån inte bara håller kunden uppdaterad gällande företagets ekonomiska situation utan även kan hjälpa till på andra sätt. I bästa fall är en kompetent bokförare kundföretagets strategiska partner som hjälper kunden att lyckas ännu bättre.

Uppdaterad kompetens

Norlic som har sitt huvudsäte i Jakobstad är en av Finlands största bokföringsbyråer. Sammanlagt har de cirka 100 personer i sin tjänst fördelade på 10 olika kontor.

– I Korsholm och Vörå har vi sammanlagt 20 anställda, en del är bokförare och en del löneräknare. Vi har hög kompetens eftersom våra experter sammanlagt har upp till hundratals år av erfarenhet inom ekonomiförvaltning. Det och den kontinuerliga skolningen garanterar att kunderna får professionell service, säger Lundberg.

JanLundberg 400px

Norlic som är en stor bokföringsbyrå har många kunder och många branscher är starkt representerade i deras kundunderlag. Det finns till exempel över hundra pälsproducenter bland Norlics kunder. Det gör det enkelt för Norlic att göra benchmarking med enskilda kunder och jämföra deras siffror med medeltalet i branschen.

– Fastän vi är ett stort företag fungerar våra lokala kontor nära kunden och det är lätt att komma till oss. Varje kund får en egen, utnämnd kontaktperson som man sköter sina ärenden med. Det underlättar uppbyggnaden av ett förtroendefullt förhållande, berättar Lundberg.

 

Enligt Jan Lundberg baseras förhållandet mellan bokföraren och kunden på förtroende.

 

 

  

Norlic Ontime 600px

Norlics egna IT-avdelning har utvecklat flera elektroniska lösningar som även fungerar i mobila enheter. Ett bra exempel är arbetstidrapporteringssystemet Norlic Ontime.

På kundens villkor

Lundberg anser att det är väldigt viktigt att bokföraren lyssnar på kunden och erbjuder sådan service som kunden behöver. Trots att Norlic besitter stora kunskaper inom elektronisk bokföring, löneräkning och arbetstidrapportering trugas dessa inte på alla kunder. Det som passar för någon fungerar inte alltid för en annan.

En bra bokförare kan presentera företagets ekonomiska siffror så att de öppnar upp sig för företagaren. Norlic erbjuder grafiska presentationssätt som enkelt kan avläsas i det elektroniska bokföringssystemet.

– Vi betjänar våra kunder på deras villkor och vi genomför en noggrann ekonomiförvaltning för att ge våra kunder bästa möjliga förutsättningar för beslutsfattande, säger han. – Vi tar hand om kundens ekonomiförvaltning och lönehantering samt ger råd åt kunden både som företag och som privat person inom ramarna för lagstiftningen.

Bra service hos bokföringsbyrån är

• aktuell
• enkel att använda
• snabb
• effektiv
• noggrann
• kontinuerligt utvecklande
• automatisk

 

Text: Johanna Haveri
Bilder: Norlic ja Johanna Haveri
Översättning: Milla Eriksson

 



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera