Bokföringsbyrån är företagarens strategiska partner

23.08.2016

Många nya företagare funderar hur man bäst sköter om företagets ekonomiska ärenden. Ska man köpa bokförings- och löneberäkningstjänster utifrån eller gör man det själv? Borde man ta i bruk elektronisk bokföring och fakturering eller nöja sig med den traditionella pappersversionen till en början?

– En bokföringsbyrå sparar företagarens tid då företagaren kan koncentrera sig på sin egen kärnkompetens under tiden som den sakkunniga bokföringsbyrån sköter om företagets bokföring, säger Jan Lundberg som driver Norlics kontor i Korsholm och Vörå.

Norlic Mustasaari 600px

Personalen på Norlics kontor i Korsholm sköter om sina kunders ekonomiförvaltning och lönehantering.

Han anser att bokföringsbyrån inte bara håller kunden uppdaterad gällande företagets ekonomiska situation utan även kan hjälpa till på andra sätt. I bästa fall är en kompetent bokförare kundföretagets strategiska partner som hjälper kunden att lyckas ännu bättre.

Uppdaterad kompetens

Norlic som har sitt huvudsäte i Jakobstad är en av Finlands största bokföringsbyråer. Sammanlagt har de cirka 100 personer i sin tjänst fördelade på 10 olika kontor.

– I Korsholm och Vörå har vi sammanlagt 20 anställda, en del är bokförare och en del löneräknare. Vi har hög kompetens eftersom våra experter sammanlagt har upp till hundratals år av erfarenhet inom ekonomiförvaltning. Det och den kontinuerliga skolningen garanterar att kunderna får professionell service, säger Lundberg.

JanLundberg 400px

Norlic som är en stor bokföringsbyrå har många kunder och många branscher är starkt representerade i deras kundunderlag. Det finns till exempel över hundra pälsproducenter bland Norlics kunder. Det gör det enkelt för Norlic att göra benchmarking med enskilda kunder och jämföra deras siffror med medeltalet i branschen.

– Fastän vi är ett stort företag fungerar våra lokala kontor nära kunden och det är lätt att komma till oss. Varje kund får en egen, utnämnd kontaktperson som man sköter sina ärenden med. Det underlättar uppbyggnaden av ett förtroendefullt förhållande, berättar Lundberg.

 

Enligt Jan Lundberg baseras förhållandet mellan bokföraren och kunden på förtroende.

 

 

  

Norlic Ontime 600px

Norlics egna IT-avdelning har utvecklat flera elektroniska lösningar som även fungerar i mobila enheter. Ett bra exempel är arbetstidrapporteringssystemet Norlic Ontime.

På kundens villkor

Lundberg anser att det är väldigt viktigt att bokföraren lyssnar på kunden och erbjuder sådan service som kunden behöver. Trots att Norlic besitter stora kunskaper inom elektronisk bokföring, löneräkning och arbetstidrapportering trugas dessa inte på alla kunder. Det som passar för någon fungerar inte alltid för en annan.

En bra bokförare kan presentera företagets ekonomiska siffror så att de öppnar upp sig för företagaren. Norlic erbjuder grafiska presentationssätt som enkelt kan avläsas i det elektroniska bokföringssystemet.

– Vi betjänar våra kunder på deras villkor och vi genomför en noggrann ekonomiförvaltning för att ge våra kunder bästa möjliga förutsättningar för beslutsfattande, säger han. – Vi tar hand om kundens ekonomiförvaltning och lönehantering samt ger råd åt kunden både som företag och som privat person inom ramarna för lagstiftningen.

Bra service hos bokföringsbyrån är

• aktuell
• enkel att använda
• snabb
• effektiv
• noggrann
• kontinuerligt utvecklande
• automatisk

 

Text: Johanna Haveri
Bilder: Norlic ja Johanna Haveri
Översättning: Milla Eriksson

 ‹ Gå till "Nyheter"

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera

Renergi Kick-off: Mot en hållbarare framtid med hjälp av cirkulär ekonomi

17.05.2024 | Nyheter
Det var stor förväntan i luften när över 30 experter och representanter för intressegrupper samlades för Renergis kick-off -evenemang i fågelbergets nya restaurang HÖK den 14.5. Evenemanget fungerade som en språngbräda till nytt tänkande och befrämjande av cirkulär ekonomi och stort intresse väcktes hos de deltagande företagarna, läroanstalterna och de övriga intressegrupperna.
Läs mera

En mer strategisk hamn

16.05.2024 | Nyheter
För närvarande pågår stora utvecklingsprojekt i Vasa hamn, och samtidigt pågår hela tiden planeringen för de kommande åren. Aktörerna inom projektet Framtidens hållbara och smarta hamn från VASEK och Kvarken Ports ordnade den 14 maj en hamnworkshop för att få största möjliga underlag för utvecklingen från branschens aktörer.
Läs mera

Synergifördelar och samarbetsplaner

15.05.2024 | Nyheter
Projektledarna för Ekosystemavtalsprojekten träffades för informationsutbyte den 14.5. Under tillfället fick ledarna för fjorton olika projekt berätta om projektets mål, framskridande, framgångar och utmaningar samt svara på frågor. Och det blev många frågor. Under förmiddagsträffen föddes såväl synergier som samarbetsplaner.
Läs mera

Företagarkassan är företagarens ekonomiska livlina

14.05.2024 | Nyheter
Hur lovande ditt företags framtid än verkar vara, har det, speciellt de senaste åren, blivit tydligt hur viktigt det är att ha något att falla tillbaka på när det oförutsedda händer. Som företagare är Företagarkassan den enda källan till inkomstrelaterad dagpenning ifall du blir arbetslös på grund av avslutad företagsverksamhet.
Läs mera

Trädgårdsintresset blev deltidssyssla

13.05.2024 | Nyheter
Efter en kylig och försenad vår är nu trädgårdssäsongen äntligen igång i Österbotten – något som Minna Saari i Tervajoki också märker som första årets företagare i just den branschen. Telefonen har gått varm de senaste veckorna och kalendern fylls med allt från beskärnings- till planteringsuppdrag.
Läs mera

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera