Yrittäjä muista, yrityksen kassa ei ole sama kuin yrityksen tilin saldo

08.01.2024

pexels christina morillo 1181307
Yritysneuvoja muistuttaa seuraamaan kassavirtaa

Kassavirta on elintärkeä mittari yrityksen taloudellisen terveyden arvioimiseksi, ja siksi yrittäjän kannattaa seurata yrityksensä kassavirtalaskelmaa säännöllisesti. Kassavirran – ei siis yrityksen pankkitilin saldon –seuraaminen auttaa yrittäjää tekemään päätöksiä liiketoiminnan kehittämiseksi ja varmistamaan, että yritys pysyy vakaana taloudellisesti.

  1. Likviditeetin hallinta: Kassavirtalaskelma auttaa yrittäjää arvioimaan, kuinka paljon käteistä yrityksellä on käytettävissä tietyllä ajanjaksolla. Tämä on tärkeää sen varmistamiseksi, että yritys pystyy vastaamaan lyhyen aikavälin velvoitteisiin, kuten maksamaan toimittajille ja työntekijöille sekä hoitamaan muut kiireelliset menoerät.
  2. Rahoituksen tarpeen arviointi: Seuraamalla kassavirtaa yrittäjä voi arvioida, tarvitseeko yritys lisää rahoitusta tulevaisuudessa. Tämä auttaa suunnittelemaan rahoituksen hankkimista oikea-aikaisesti ja varmistamaan, ettei kassavajeista aiheudu ongelmia.
  3. Investointien priorisointi: Yrittäjä voi käyttää kassavirtatietoja apuna päätöksenteossa, kun on tarpeen priorisoida investointeja. Tämä auttaa määrittämään, mitkä investointihankkeet ovat taloudellisesti kestäviä ja millaiset investoinnit puolestaan voivat odottaa parempia aikoja.
  4. Riskienhallinta: Seuraamalla kassavirtaa säännöllisesti yrittäjä voi tunnistaa ajoissa mahdolliset riskit ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin niiden hallitsemiseksi.

– Kassavirtalaskelman seuraaminen on olennainen osa yrityksen taloushallintaa. Se tarjoaa yrittäjälle arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi ja auttaa varmistamaan yrityksen taloudellisen vakauden ja kestävyyden. On kuitenkin tärkeää muistaa realistisuus budjetoidessa kassavirtaa. Jos luvut vetää aivan hihasta, voi tulla isoja yllätyksiä jälkikäteen, yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars muistuttaa ja jatkaa:

– Luonnollisesti hyvä kirjanpitäjä on yrittäjälle erittäin tärkeä kumppani tässä. Käänny kirjanpitäjäsi tai meidän yritysneuvojien puoleen, jos tarvitset apua kassavirtalaskelmien ja budjetoidun kassavirran vertaamiseen tai ylipäänsä liiketoimintasuunnitelmasi laskelmien kanssa.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää