Yhteistyössä: VASEK ja Visit Vaasa

01.02.2017

yhteistyoYhteistyöstä puhutaan aina, kaikkialla ja yhä enenevässä määrin mutta mitä se käytännössä käsittää? Millaista on aito yhteistyö, jossa osapuolet yhteisymmärryksessä tekevät asioita ja työllään kehittävät seutuamme?

Esittelemme kevään aikana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yhteistyötä kumppaniensa kanssa. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on yhteistyö Vaasan Seudun Matkailu Oy Visit Vaasan kanssa:

Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun -hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg, millaista yhteistyötä VASEK tekee Visit Vaasan kanssa?

– Teemme paljon yhteistyötä Visit Vaasan kanssa erityisesti tuotekehityksen ja erilaisten pakettien parissa. Yhtiöiden välisen työnjaon mukaan Visit Vaasa vastaa tuotepakettien myynnistä ja markkinoinnista, kun taas VASEK keskittyy elinkeinon kehittämiseen sekä seudulla toimivien yritysten kehittämiseen ja niiden toimintamahdollisuuksien parantamiseen.

– VASEKin hankkeessa Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun jaetaan ajankohtaista tietoa ja osaamista matkailuelinkeinoa kiinnostavista aiheista infotilaisuuksin, luennoin, työpajoin ja etsivän toiminnan avulla. Olemme myös mukana Merenkurkun neuvoston luotsaamassa maailmanperintöhankkeessa Spotlight High‐Low Coast, jossa laaditaan tuotepaketteja ja markkinointimateriaaleja tavoitteena kestävällä tavalla houkutella matkailijoita Korkean rannikon/Merenkurkun saariston maailmanperintöalueelle ja Uumajaan sekä sen lähiseuduille. Visit Vaasa osallistuu näkyvästi molempiin näihin hankkeisiin.

JanssonKallberg 600px

Visit Vaasan Max Jansson (vas.) ja VASEKin Peter Källberg sanovat molemmat, että yhteistyökumppaneiden välistä viestintää ja tiedottamista on aina mahdollisuus parantaa.

Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson, miten yhteistyö mielestäsi toimii?

– Ilman VASEKia tämä ei toimisi. VASEK tuo toimintaamme sen osaamisen ja tuen, jota tarvitaan. Koko verkostohan on tässä mukana, ja vain yhdessä voimme onnistua. Mitä enemmän teemme yhdessä, sitä helpompi meidän on saada uusia, innovatiivisia tuotteita ja elämyksiä kokoon.

Mitä yhteisiä suunnitelmia Vaasan seudun matkailun kehittämisessä on tälle vuodelle?

– Spotlight-hankkeessa tehdyt matkailupaketit olivat hienosti esillä tammikuun Matka 2017 -messuilla, ja vuoden aikana on ohjelmassa muitakin messuja, kertoo Peter. – Ja omassa hankkeessani on tulossa seudun matkailuyrittäjille infotilaisuuksia aiheista, jotka koskettavat matkailuelinkeinoa. Lisäksi annan matkailuyrityksille yrityskohtaista neuvontaa osana työtäni VASEKissa.

– Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita, jotka – kuten Visit Vaasan sanoma kuuluu – antavat syyn tulla ja syyn jäädä Vaasan seudulle, sanoo Max. – Yhdessä mietitään nyt myös, miten markkinoimme eri paikoissa ja miten kehitämme yhdessä yrittäjien kanssa myös nykyisiä tuotteita.

Kaikkeahan voi aina parantaa. Mitä tässä yhteistyössä on parannettavaa?

– Viestintää voi parantaa aina, toteaa Peter. – Minä en ainakaan ihan aina muista, että jostain saadusta tiedonjyvästä voisi olla hyötyä molemmille yhteistyön osapuolille. Pyrimme myös pitämään yhteisiä tapaamisia useammin.

– Koskaan emme voi tiedottaa toisillemme liikaa, sanoo puolestaan Max. – Meillä on niin monta eri asiaa, joita pitää koko ajan päivittää, ja kyllä tämä ala sinänsä on jännää, kun asiat muuttuvat koko ajan.

Miltä Vaasan seudun matkailu näyttää 10 vuoden päästä?

Max:
– Vaasan seudulle tulee entistä enemmän matkailijoita Skandinaviasta, Saksasta sekä Aasiasta, ja saavutettavuus tulee olemaan vielä parempi myös talviaikana. Vaasan seudun matkailu on brändi, joka tunnetaan jo nimellä Euroopassa, ja kaikki tietävät mihin kannattaa tulla!

Peter: 
– Saaristossamme tapahtuu jo tällä hetkellä paljon, ja olen varma, että kehitys tulee jatkumaan. Muutaman veturin johtamana mukaan tulee yhä useampia vaunuja, jotka tarttuvat tilaisuuteen ja tarjoavat oheispalveluja. Tällä tavoin saamme niin tarjontaa, joka houkuttelee matkailijoita niin lähialueilta kuin ulkomailtakin. Tärkeintä on, että uskomme itseemme emmekä anna kotiseutusokeuden pysäyttää suunnitelmia. Visit Vaasa jatkaa erinomaista työtään Vaasan seudun kartalle laittamiseksi, ja kymmenen vuoden päästä uskon Maxin lailla, että olemme tunnettuja jo paljon suuremmilla markkinoilla.

– Lisäksi niin VASEKilla kuin VisitVaasalla on samat omistajat – paitsi Visit Vaasan omistajiin kuuluu lisäksi Närpiö – ja meidän pitää jatkaa selkeää viestintää kokonaisuudesta ja tavoitteista heille.

Max:
– Brändi ja markkinointi pitää koordinoida Visit Vaasan kautta ja kehitystyö VASEKin kautta. Se sinänsä toimii jo hyvin mutta voi vielä kehittyä!

Kiitos!



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää