Wasa Wellnessin yrittäjät pyrkivät toiminnassaan vastuullisuuteen

15.05.2020

Wasa Wellnessföretagare på månadsmöte.Muutamia Wasa Wellnessin yrittäjiä kuukausittaisessa tapaamisessa, jossa käsitellään yhteisiä asioita.

Parikymmentä hyvinvointipalveluyrittäjää yhteen kokoava Wasa Wellness otti konkreettisen askeleen kohti entistä vastuullisempaa toimintaa: hyvinvointikeskus suoritti alkuvuodesta hyväksytysti Green Start -itsearvioinnin, ja on nyt oikeutettu käyttämään Green Start -statusta markkinoinnissaan. Inspiraation lähteenä juuri Green Startin suorittamiselle toimi VASEKin Tiedon kautta kasvuun -projektissa viime syksynä järjestetty infotilaisuus aiheesta.

Carina Granö-Träskelin.Green Start -itsearvioinnin suorittamisen myötä organisaatio sitoutuu noudattamaan tiettyjä vastuullisuusperiaatteita. Prosessin alussa valitaan siis 11:stä osa-alueesta viisi, joista markkinointi ja jätteenkäsittely ovat pakollisia. Jokaiseen osa-alueeseen liittyen vastataan erilaisiin kriteereihin ja kerrotaan, miten yrityksessä suhtaudutaan niihin.

– Muodostimme Wasa Wellnessillä meistä yrittäjistä koostuvan pienemmän ryhmän, joka työsti itsearviointia. Kuukausitapaamisissamme olemme jo ennestään nostaneet vastuullisuusasioita agendalle ja ottaneet niitä huomioon arjessamme, joten tämän askelen ottaminen oli meille luonnollista, kertoo Wasa Wellnessin toimitusjohtaja Carina Granö-Träskelin (kuvassa oikealla).

Wasa Wellnessin yrittäjät kiinnittivät itsearvioinnissaan huomiota muun muassa paikallisesti lähituotettujen tuotteiden suosimiseen sekä siihen, että siivouksessa olisi tarkoitus käyttää ainoastaan ympäristöystävällisiä kemikaaleja.

– Voi sanoa, että meillä on epäsuorasti työllistävä vaikutus, sillä yhdeksänvuotisen historiamme aikana useat yksityiset hyvinvointiyrittäjät ovat pystyneet työllistymään kokoaikaisesti meidän sekä tarjoamamme verkoston ansiosta. Suosimme yhteistyökumppaneiden valinnassa aina ensi kädessä paikallisia yksityisiä yrittäjiä, ei ketjuja, Granö-Träskelin selittää.

Positiivinen pilkahdus kriisin keskellä

Wasa Wellnessin yrittäjät aikovat käydä yhdessä läpi mihin he ovat Green Startin suorittamisen myötä sitoutuneet ja kuinka se tulee näkymään heidän arjessaan. Mutta ensin on selvittävä koronasta.

– Tämä Green Start on tosiaankin ollut positiivinen pilkahdus kriisin keskellä, Granö-Träskelin huokaa, ja jatkaa:

– Aina on hyvä pohtia, mitä yrityksessä on meneillään. Vastuullisuus on tietynlainen muotisana juuri nyt, mutta samalla hyvin tärkeä seikka. Nettipohjaisen itsearvioinnin täyttäminen kävi sukkelaan ja vastauskin tuli melko nopeasti, muutaman viikon sisällä. Kannattaa harkita tätä, jos haluaa keskittyä johonkin rakentavaan tekemiseen juuri nyt!

Kirsi Loui, Carina Granö-Traskelin, Frida Granbacka.Wasa Wellnessin yrittäjät tekevät paljon yhteistyötä. Kirsi Loui, Carina Granö-Träskelin ja Frida Granbacka ilmapallojen kanssa Taiteiden yössä.

VASEKin matkailuprojektipäällikkö Peter Källberg on yhtä mieltä siitä, että tämä epävarma aika voi olla hyvä käyttää hyödyksi suunnittelemalla ja kehittämällä omaa toimintaa.

– Vastuullisuus on näkökulma, jota tulemme todennäköisesti yhä enemmän ottamaan huomioon kuluttamisessamme, mitä tulee niin arkisiin tuotteisiin ja palveluihin kuin myös ylellisyyteen ja matkoihin. Yksi keino näille yrityksille erottautua muista on hankkia vastuullisuus- tai ympäristöstatus kuten Green Start – sekä markkinointinäkökulmasta että tietysti myös sen vuoksi, että sitä kautta syntyisi yhä vastuullisempia asenteita ja tekoja, jotka vuorostaan vaikuttavat yhä vastuullisempaan toimintaan, hän pohtii, ja jatkaa:

– Mitä useampi yritys miettii vastuullisuusasioita, sen parempi. Näin päästään yhtä askelta lähemmäs koko seudun profiloitumista vastuullisena kohteena.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tuki yksinyrittäjälle

01.10.2020 | Uutiset
HAKU ON PÄÄTTYNYT! Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Uusi alku uusien omistajien johdolla, uusissa tiloissa

30.09.2020 | Uutiset
Lintuvuorella osoitteessa Varastotie 31 sijaitsevassa hallissa on käynnissä L Jokela AB:n eli LJ Doorsin muuttoon liittyvät viimeiset työt. Uudet omistajat ottivat vuosi sitten haltuunsa yrityksen, joka on valmistanut ovia ja ikkunoita jo neljän vuosikymmenen ajan.
Lue lisää

Yrityshotellista yritykselle toimivat tilat – Vaasan seudulta löytyy vaihtoehtoja

28.09.2020 | Uutiset
Uudelle yritykselle yrityshotellissa toimiminen voi tuoda monenlaisia etuja: pääsee pois oman keittiönpöydän äärestä ja voi tavata asiakkaita viihtyisissä ja ammattimaisissa tiloissa. Yrityshotellissa on helppo verkostoitua muiden yrittäjien kanssa, eikä tarvitse toiminnan alkuvaiheessa vielä tietää minkälaiset tilat yritys tarvitsee.
Lue lisää

Vastuullinen Pohjanmaa -seminaarissa kannustettiin yrityksiä edelläkävijöiksi

24.09.2020 | Uutiset
CERM-hankkeen järjestämä seminaari Vastuullista yhteispeliä kunnan ja elinkeinoelämän välillä kokosi Wasa Innovation Centeriin noin 40 kuulijaa ja webinaari-lähetykseen omien koneiden äärelle yli 60 kestävyydestä ja kiertotaloudesta kiinnostunutta.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

17.09.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

HammasSydämessä asiakas on keskiössä

16.09.2020 | Uutiset
Vähäkyröläinen suuhygienisti Henrika Koivusalo perusti oman yrityksen vuonna 2018 suoritettuaan Vamian järjestämän yrittäjän ammattitutkinnon. – Silloin oli sopiva tilaisuus ja vaihe elämässä, ja halusin kokeilla yrittäjyyttä. Jos olisi ollut vakituinen työ, tämä olisi kyllä jäänyt toteuttamatta.
Lue lisää

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi? 

14.09.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää. 
Lue lisää

Uudistunut vaasa.fi palkittiin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa

09.09.2020 | Uutiset
Viime syksynä uudistettu vaasa.fi -verkkopalvelu huomioitiin kunniamaininnalla Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasan seudun ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saariston yhteistyön tuloksena syntynyt sivusto yhdistää Vaasan seudun palvelut ja tapahtumat saman katon alle.
Lue lisää