Wasa Wellnessin yrittäjät pyrkivät toiminnassaan vastuullisuuteen

15.05.2020

Wasa Wellnessföretagare på månadsmöte.Muutamia Wasa Wellnessin yrittäjiä kuukausittaisessa tapaamisessa, jossa käsitellään yhteisiä asioita.

Parikymmentä hyvinvointipalveluyrittäjää yhteen kokoava Wasa Wellness otti konkreettisen askeleen kohti entistä vastuullisempaa toimintaa: hyvinvointikeskus suoritti alkuvuodesta hyväksytysti Green Start -itsearvioinnin, ja on nyt oikeutettu käyttämään Green Start -statusta markkinoinnissaan. Inspiraation lähteenä juuri Green Startin suorittamiselle toimi VASEKin Tiedon kautta kasvuun -projektissa viime syksynä järjestetty infotilaisuus aiheesta.

Carina Granö-Träskelin.Green Start -itsearvioinnin suorittamisen myötä organisaatio sitoutuu noudattamaan tiettyjä vastuullisuusperiaatteita. Prosessin alussa valitaan siis 11:stä osa-alueesta viisi, joista markkinointi ja jätteenkäsittely ovat pakollisia. Jokaiseen osa-alueeseen liittyen vastataan erilaisiin kriteereihin ja kerrotaan, miten yrityksessä suhtaudutaan niihin.

– Muodostimme Wasa Wellnessillä meistä yrittäjistä koostuvan pienemmän ryhmän, joka työsti itsearviointia. Kuukausitapaamisissamme olemme jo ennestään nostaneet vastuullisuusasioita agendalle ja ottaneet niitä huomioon arjessamme, joten tämän askelen ottaminen oli meille luonnollista, kertoo Wasa Wellnessin toimitusjohtaja Carina Granö-Träskelin (kuvassa oikealla).

Wasa Wellnessin yrittäjät kiinnittivät itsearvioinnissaan huomiota muun muassa paikallisesti lähituotettujen tuotteiden suosimiseen sekä siihen, että siivouksessa olisi tarkoitus käyttää ainoastaan ympäristöystävällisiä kemikaaleja.

– Voi sanoa, että meillä on epäsuorasti työllistävä vaikutus, sillä yhdeksänvuotisen historiamme aikana useat yksityiset hyvinvointiyrittäjät ovat pystyneet työllistymään kokoaikaisesti meidän sekä tarjoamamme verkoston ansiosta. Suosimme yhteistyökumppaneiden valinnassa aina ensi kädessä paikallisia yksityisiä yrittäjiä, ei ketjuja, Granö-Träskelin selittää.

Positiivinen pilkahdus kriisin keskellä

Wasa Wellnessin yrittäjät aikovat käydä yhdessä läpi mihin he ovat Green Startin suorittamisen myötä sitoutuneet ja kuinka se tulee näkymään heidän arjessaan. Mutta ensin on selvittävä koronasta.

– Tämä Green Start on tosiaankin ollut positiivinen pilkahdus kriisin keskellä, Granö-Träskelin huokaa, ja jatkaa:

– Aina on hyvä pohtia, mitä yrityksessä on meneillään. Vastuullisuus on tietynlainen muotisana juuri nyt, mutta samalla hyvin tärkeä seikka. Nettipohjaisen itsearvioinnin täyttäminen kävi sukkelaan ja vastauskin tuli melko nopeasti, muutaman viikon sisällä. Kannattaa harkita tätä, jos haluaa keskittyä johonkin rakentavaan tekemiseen juuri nyt!

Kirsi Loui, Carina Granö-Traskelin, Frida Granbacka.Wasa Wellnessin yrittäjät tekevät paljon yhteistyötä. Kirsi Loui, Carina Granö-Träskelin ja Frida Granbacka ilmapallojen kanssa Taiteiden yössä.

VASEKin matkailuprojektipäällikkö Peter Källberg on yhtä mieltä siitä, että tämä epävarma aika voi olla hyvä käyttää hyödyksi suunnittelemalla ja kehittämällä omaa toimintaa.

– Vastuullisuus on näkökulma, jota tulemme todennäköisesti yhä enemmän ottamaan huomioon kuluttamisessamme, mitä tulee niin arkisiin tuotteisiin ja palveluihin kuin myös ylellisyyteen ja matkoihin. Yksi keino näille yrityksille erottautua muista on hankkia vastuullisuus- tai ympäristöstatus kuten Green Start – sekä markkinointinäkökulmasta että tietysti myös sen vuoksi, että sitä kautta syntyisi yhä vastuullisempia asenteita ja tekoja, jotka vuorostaan vaikuttavat yhä vastuullisempaan toimintaan, hän pohtii, ja jatkaa:

– Mitä useampi yritys miettii vastuullisuusasioita, sen parempi. Näin päästään yhtä askelta lähemmäs koko seudun profiloitumista vastuullisena kohteena.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Lavastus määrittelee tunnelman – Pia suunnittelee teatteri-, elokuva- ja televisiolavasteita

09.08.2022 | Uutiset
Pia Enroth suhtautuu intohimoisesti väreihin, muotoihin ja siihen, miten voi huoneiden ja tilojen tunnelmaa muuttaa näiden avulla. Mustasaarelaissyntyinen, nykyisin vaasalainen Pia on aina ollut kiinnostunut myös teatterista, joten oli ehkä selvää, että hänestä tulisi lavastaja. Hieman yli 20 vuotta teatterialalla toiminut Pia on nyt oman yrityksen omistaja, ja yrityksen toiminta on ollut täydessä vauhdissa ihan ensimmäisestä hetkestä lähtien.
Lue lisää

Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022 | Uutiset
Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saarelle on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri.
Lue lisää

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

28.06.2022 | Uutiset
Startian pitkäaikainen asiantuntijakumppani Näsman & Båsk on monipuolinen asianajotoimisto, jonka henkilökunnalla on laaja kokemus juridiikan eri osa-alueilta. Toimisto hoitaa siviili- ja rikosoikeuteen liittyvien asioiden lisäksi myös hallinto-oikeudellisia asioita, ja sen asiakkaina on niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.
Lue lisää

Kestävyystyötä yritysvierailulla

27.06.2022 | Uutiset
Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta. VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä.
Lue lisää

Kesäbussi jatkaa tulevanakin kesänä liikennöintiä kolmen kunnan alueella

17.06.2022 | Uutiset
Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut. Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena. ...
Lue lisää

Tiedä tämä starttirahasta ja vältät sudenkuopat

16.06.2022 | Uutiset
Starttirahan tarkoituksena on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes käynnistetty yritystoiminta lähtee kunnolla vauhtiin. Starttiraha on siis tulonlisä yrittäjälle, ei yrityksen rahaa. Yrittäjän kun on kuitenkin pystyttävä elämään ja ehkä elättämään perhettään myös silloin, kun yritystoiminnan alussa ei ehkä ole mahdollista maksaa itselleen tarpeeksi palkkaa.
Lue lisää

Yritysneuvontatapaaminen onnistuu myös kunnantalolla – muista aina varata aika etukäteen

15.06.2022 | Uutiset
Online-ajanvarauskalenterin kautta voit varata tapaamisen, videoneuvottelun tai puhelinajan yritysneuvojan kanssa haluamaasi ajankohtaan.
Lue lisää

Meteoriihen vierailukeskus sai palkinnon vihreänä edelläkävijänä

14.06.2022 | Uutiset
Visit Finland on myöntänyt Meteoriihelle kestävän kehityksen edelläkävijän statuksen ja STF Sustainable Travel Finland-sertifikaatin. Meteoriihi on Visit Vaasan alueella ensimmäinen matkailukohde, jolle on myönnetty STF-edelläkävijästatus ensimmäisten joukossa koko maassa. Myönnetty sertifikaatti on palkinto systemaattisesta työstä, jota on määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti tehty vierailukeskuksen avaamisvuodesta 2008 lähtien.
Lue lisää