Wasa Wellnessin yrittäjät pyrkivät toiminnassaan vastuullisuuteen

15.05.2020

Wasa Wellnessföretagare på månadsmöte.Muutamia Wasa Wellnessin yrittäjiä kuukausittaisessa tapaamisessa, jossa käsitellään yhteisiä asioita.

Parikymmentä hyvinvointipalveluyrittäjää yhteen kokoava Wasa Wellness otti konkreettisen askeleen kohti entistä vastuullisempaa toimintaa: hyvinvointikeskus suoritti alkuvuodesta hyväksytysti Green Start -itsearvioinnin, ja on nyt oikeutettu käyttämään Green Start -statusta markkinoinnissaan. Inspiraation lähteenä juuri Green Startin suorittamiselle toimi VASEKin Tiedon kautta kasvuun -projektissa viime syksynä järjestetty infotilaisuus aiheesta.

Carina Granö-Träskelin.Green Start -itsearvioinnin suorittamisen myötä organisaatio sitoutuu noudattamaan tiettyjä vastuullisuusperiaatteita. Prosessin alussa valitaan siis 11:stä osa-alueesta viisi, joista markkinointi ja jätteenkäsittely ovat pakollisia. Jokaiseen osa-alueeseen liittyen vastataan erilaisiin kriteereihin ja kerrotaan, miten yrityksessä suhtaudutaan niihin.

– Muodostimme Wasa Wellnessillä meistä yrittäjistä koostuvan pienemmän ryhmän, joka työsti itsearviointia. Kuukausitapaamisissamme olemme jo ennestään nostaneet vastuullisuusasioita agendalle ja ottaneet niitä huomioon arjessamme, joten tämän askelen ottaminen oli meille luonnollista, kertoo Wasa Wellnessin toimitusjohtaja Carina Granö-Träskelin (kuvassa oikealla).

Wasa Wellnessin yrittäjät kiinnittivät itsearvioinnissaan huomiota muun muassa paikallisesti lähituotettujen tuotteiden suosimiseen sekä siihen, että siivouksessa olisi tarkoitus käyttää ainoastaan ympäristöystävällisiä kemikaaleja.

– Voi sanoa, että meillä on epäsuorasti työllistävä vaikutus, sillä yhdeksänvuotisen historiamme aikana useat yksityiset hyvinvointiyrittäjät ovat pystyneet työllistymään kokoaikaisesti meidän sekä tarjoamamme verkoston ansiosta. Suosimme yhteistyökumppaneiden valinnassa aina ensi kädessä paikallisia yksityisiä yrittäjiä, ei ketjuja, Granö-Träskelin selittää.

Positiivinen pilkahdus kriisin keskellä

Wasa Wellnessin yrittäjät aikovat käydä yhdessä läpi mihin he ovat Green Startin suorittamisen myötä sitoutuneet ja kuinka se tulee näkymään heidän arjessaan. Mutta ensin on selvittävä koronasta.

– Tämä Green Start on tosiaankin ollut positiivinen pilkahdus kriisin keskellä, Granö-Träskelin huokaa, ja jatkaa:

– Aina on hyvä pohtia, mitä yrityksessä on meneillään. Vastuullisuus on tietynlainen muotisana juuri nyt, mutta samalla hyvin tärkeä seikka. Nettipohjaisen itsearvioinnin täyttäminen kävi sukkelaan ja vastauskin tuli melko nopeasti, muutaman viikon sisällä. Kannattaa harkita tätä, jos haluaa keskittyä johonkin rakentavaan tekemiseen juuri nyt!

Kirsi Loui, Carina Granö-Traskelin, Frida Granbacka.Wasa Wellnessin yrittäjät tekevät paljon yhteistyötä. Kirsi Loui, Carina Granö-Träskelin ja Frida Granbacka ilmapallojen kanssa Taiteiden yössä.

VASEKin matkailuprojektipäällikkö Peter Källberg on yhtä mieltä siitä, että tämä epävarma aika voi olla hyvä käyttää hyödyksi suunnittelemalla ja kehittämällä omaa toimintaa.

– Vastuullisuus on näkökulma, jota tulemme todennäköisesti yhä enemmän ottamaan huomioon kuluttamisessamme, mitä tulee niin arkisiin tuotteisiin ja palveluihin kuin myös ylellisyyteen ja matkoihin. Yksi keino näille yrityksille erottautua muista on hankkia vastuullisuus- tai ympäristöstatus kuten Green Start – sekä markkinointinäkökulmasta että tietysti myös sen vuoksi, että sitä kautta syntyisi yhä vastuullisempia asenteita ja tekoja, jotka vuorostaan vaikuttavat yhä vastuullisempaan toimintaan, hän pohtii, ja jatkaa:

– Mitä useampi yritys miettii vastuullisuusasioita, sen parempi. Näin päästään yhtä askelta lähemmäs koko seudun profiloitumista vastuullisena kohteena.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää