Wasa Wellnessin yrittäjät pyrkivät toiminnassaan vastuullisuuteen

15.05.2020

Wasa Wellnessföretagare på månadsmöte.Muutamia Wasa Wellnessin yrittäjiä kuukausittaisessa tapaamisessa, jossa käsitellään yhteisiä asioita.

Parikymmentä hyvinvointipalveluyrittäjää yhteen kokoava Wasa Wellness otti konkreettisen askeleen kohti entistä vastuullisempaa toimintaa: hyvinvointikeskus suoritti alkuvuodesta hyväksytysti Green Start -itsearvioinnin, ja on nyt oikeutettu käyttämään Green Start -statusta markkinoinnissaan. Inspiraation lähteenä juuri Green Startin suorittamiselle toimi VASEKin Tiedon kautta kasvuun -projektissa viime syksynä järjestetty infotilaisuus aiheesta.

Carina Granö-Träskelin.Green Start -itsearvioinnin suorittamisen myötä organisaatio sitoutuu noudattamaan tiettyjä vastuullisuusperiaatteita. Prosessin alussa valitaan siis 11:stä osa-alueesta viisi, joista markkinointi ja jätteenkäsittely ovat pakollisia. Jokaiseen osa-alueeseen liittyen vastataan erilaisiin kriteereihin ja kerrotaan, miten yrityksessä suhtaudutaan niihin.

– Muodostimme Wasa Wellnessillä meistä yrittäjistä koostuvan pienemmän ryhmän, joka työsti itsearviointia. Kuukausitapaamisissamme olemme jo ennestään nostaneet vastuullisuusasioita agendalle ja ottaneet niitä huomioon arjessamme, joten tämän askelen ottaminen oli meille luonnollista, kertoo Wasa Wellnessin toimitusjohtaja Carina Granö-Träskelin (kuvassa oikealla).

Wasa Wellnessin yrittäjät kiinnittivät itsearvioinnissaan huomiota muun muassa paikallisesti lähituotettujen tuotteiden suosimiseen sekä siihen, että siivouksessa olisi tarkoitus käyttää ainoastaan ympäristöystävällisiä kemikaaleja.

– Voi sanoa, että meillä on epäsuorasti työllistävä vaikutus, sillä yhdeksänvuotisen historiamme aikana useat yksityiset hyvinvointiyrittäjät ovat pystyneet työllistymään kokoaikaisesti meidän sekä tarjoamamme verkoston ansiosta. Suosimme yhteistyökumppaneiden valinnassa aina ensi kädessä paikallisia yksityisiä yrittäjiä, ei ketjuja, Granö-Träskelin selittää.

Positiivinen pilkahdus kriisin keskellä

Wasa Wellnessin yrittäjät aikovat käydä yhdessä läpi mihin he ovat Green Startin suorittamisen myötä sitoutuneet ja kuinka se tulee näkymään heidän arjessaan. Mutta ensin on selvittävä koronasta.

– Tämä Green Start on tosiaankin ollut positiivinen pilkahdus kriisin keskellä, Granö-Träskelin huokaa, ja jatkaa:

– Aina on hyvä pohtia, mitä yrityksessä on meneillään. Vastuullisuus on tietynlainen muotisana juuri nyt, mutta samalla hyvin tärkeä seikka. Nettipohjaisen itsearvioinnin täyttäminen kävi sukkelaan ja vastauskin tuli melko nopeasti, muutaman viikon sisällä. Kannattaa harkita tätä, jos haluaa keskittyä johonkin rakentavaan tekemiseen juuri nyt!

Kirsi Loui, Carina Granö-Traskelin, Frida Granbacka.Wasa Wellnessin yrittäjät tekevät paljon yhteistyötä. Kirsi Loui, Carina Granö-Träskelin ja Frida Granbacka ilmapallojen kanssa Taiteiden yössä.

VASEKin matkailuprojektipäällikkö Peter Källberg on yhtä mieltä siitä, että tämä epävarma aika voi olla hyvä käyttää hyödyksi suunnittelemalla ja kehittämällä omaa toimintaa.

– Vastuullisuus on näkökulma, jota tulemme todennäköisesti yhä enemmän ottamaan huomioon kuluttamisessamme, mitä tulee niin arkisiin tuotteisiin ja palveluihin kuin myös ylellisyyteen ja matkoihin. Yksi keino näille yrityksille erottautua muista on hankkia vastuullisuus- tai ympäristöstatus kuten Green Start – sekä markkinointinäkökulmasta että tietysti myös sen vuoksi, että sitä kautta syntyisi yhä vastuullisempia asenteita ja tekoja, jotka vuorostaan vaikuttavat yhä vastuullisempaan toimintaan, hän pohtii, ja jatkaa:

– Mitä useampi yritys miettii vastuullisuusasioita, sen parempi. Näin päästään yhtä askelta lähemmäs koko seudun profiloitumista vastuullisena kohteena.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

05.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yhteistyö avainasemassa menestykseen

05.06.2020 | Uutiset
Heidi Uskaure toimii yksinyrittäjänä yrityksessä nimeltä Pieni Idea. Uskaure kuvailee yritystään luovien agenttien toimistoksi, joka tarjoaa matalan kynnyksen markkinointiapua niin pieniin kuin suurempiinkin tarpeisiin. Yritys koostuu joukosta erinäisiä freelancereita, jotka tekevät markkinointia yhdessä Vaasan alueella sekä muualla Suomessa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

03.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää