Vuoden uusyrittäjä Wellmedic: Perheyritys oli pitkäaikainen unelma

12.06.2023

IMG 4523Kjell Nydahl ja Tommi Virkama onnittelemassa Wellmedic Oy:n taustavoima Zar Nuria 

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut mustasaarelaisen Wellmedic Oy Ab:n vuoden 2023 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Wellmedic tarjoaa asiakkailleen sekä työterveyspalveluita että yksityistä terveydenhuoltoa. Kasvavan yrityksen lääkäriasemat löytyvät tällä hetkellä neljältä paikkakunnalta: Mustasaaresta, Vöyriltä, Oravaisista ja Karjaalta.

Nurin perheellä on aina ollut unelma perheyrityksen pyörittämisestä. Asiaa ajoi etenkin isä Zar Nuri, joka on sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri. Yritys rekisteröitiin vuonna 2020, vähän ennen koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan alkua Suomessa. Samoihin aikoihin puhuttiin paljon sote-uudistuksesta ja hoitojonoista.

Zar Nurin tytär ja yhtiön toimitusjohtaja Marta Backlund (keskimmäisessä kuvassa) kertoo, että markkinoilla oli kysyntää ja tarvetta täydentäville palveluille:

– Näimme kyllä tarpeen jo silloin, mutta myös tulevat tarpeet. Kaikki hoitoalalla esiintyneet ongelmat tulisivat kasvamaan koronan takia. Esimerkiksi monet kroonikot eivät saaneet hoitoa, ja pandemian jälkeen oli odotettavissa suurta painetta hoitoalaa kohtaan.

Yhtiön liiketoiminta on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin.

–  Uuden yrityksen toiminta voi olla haasteellista kolmekin ensimmäistä vuotta. Wellmedic on lyhyessä ajassa paitsi vakiinnuttanut toimintansa, myös laajentanut, sanoo yritystä auttanut yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl VASEKilta.

Startian johtaja Tommi Virkama täydentää:

– Vaikka hoitoala on viimeisten vuosien aikana käynyt läpi suuria muutoksia ja haasteita, on Wellmedic onnistunut kehittämään toimintaansa ja palveluitaan vastaamaan markkinoiden tarpeita. Yrityksen menestys perustuu hyvän ja monipuolisen tiimin vankkaan ammattitaitoon.

Alussa yrityksessä työskenteli 7–10 henkilöä. Nykyään Wellmedic työllistää 30 työntekijää ja noin 15 ammatinharjoittajaa.

– Meillä on todella hyvä tiimi, jossa on erilaisia taustoja ja osaamista; kukaan ei olisi pystynyt tekemään tätä yksin. Paitsi työntekijäpuolella, myös yhtiön hallituksessa on tällä hetkellä monipuolista ammattitaitoa, toteaa Tomasz Nuri (keskimmäisessä kuvassa), Wellmedicin Chief Digital Officer.

Apua Startiasta

IMG 4547

Yrityksen rekisteröinnin jälkeen  pohjatyöt Wellmedicin toiminnan käynnistämiseksi jatkuivat: rekrytoinnit, viranomaisluvat ja niin edelleen.

– Vierailimme Startiassa ja saimme erittäin hyvää tietoa ja apua esimerkiksi todella suurten ELY-keskuksen myöntämien yritystukien hakemisessa koronavuosien alkaessa, Backlund sanoo.

Backlund kertoo, että tänä päivänä hoitoalalla on suuri työvoimapula. Lisäksi lääkäreitä jää eläkkeelle nopeammin kuin valmistuu. Myös taantuma on ollut haaste.

– Perustimme yrityksen erittäin säännellylle ja valvotulle alalle. Joten on selvää, että on haastavaa varmistaa, että prosesseihin, laatutyöhön ja valvontaan on panostettu tarpeeksi.

Lähellä asiakasta – myös tulevaisuudessa

Backlund sanoo, että he ovat aina halunneet olla rehellisiä missiossaan olla lähellä asiakasta:

– Voisi sanoa, että olemme aina menneet vastavirtaan. Monet panostavat keskittämiseen, mutta panostamme sen sijaan hajauttamiseen.

Mutta kuinka he uskalsivat perustaa oman lääkäriaseman keskellä korona-aikaa?

Isä Zar Nurin mukaan omaa yritystoimintaa aloittavalla pitää olla visio, mutta tulee myös pysyä realistisena ja uskoa asiaansa. On myös äärimmäisen tärkeää, että on oman alansa asiantuntija.

– Menestys ei ole vain meidän ansiotamme, vaan meitä on myös siunattu, lisää Backlund ja jatkaa:

– Jos ei koskaan pidä mitään mahdottomana, niin ratkaisu löytyy aina. Yrityksemme aloitti oikeastaan siitä, että minulla ja veljelläni oli pieni huone Vallonian kellarissa, lähes varasto, ja siellä pidimme työhaastatteluja. Hinta minkä tahansa uuden luomisesta uutena tulokkaana on se, että nolaat itsesi. Sinulla on oltava selkärankaa kestää se. Uutena ei tiedä mitään ja matkan varrella tulee tehtyä virheitä, mutta kunhan ei häpeä kysyä ja arvostaa oppimista ja pyrkii aina parempaan, pääsee pitkälle.

 IMG 4561Osa Wellmedic Oy:n henkilökunnasta oli mukana vastaanottamassa palkintoa

 

  • Wellmedic Oy Ab on myös Vaasan seudun ehdokas valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä ja yleisön suosikki palkitaan syksyllä 2023.
  • Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia toimii osana kuntien omistamaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKia. Startia on yksi Suomen 30 uusyrityskeskuksesta.
  • Startia on historiansa aikana palvellut yli 10 800 asiakasta ja sen tarjoaman perustamisneuvonnan avulla on perustettu yli 4 700 uutta yritystä Vaasan seudulle. Vuosittain Startia palvelee noin 600 yrityksen perustamista suunnittelevaa asiakasta.

 

Kuvia medialle ladattavaksi:

Kuva 1: Kjell Nydahl, Tommi Virkama & Zar Nuri

Kuva 2: Toimitusjohtaja Marta Backlund & Tomasz Nuri

Kuva 3: Osa Wellmedic Oy:n henkilökunnasta 

Kuva 4: Palkinnon vastaanottaminen

Kuva 5: Osa Wellmedic Oy:n henkilökunnasta ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää