Vuoden uusyrittäjä Wellmedic: Perheyritys oli pitkäaikainen unelma

12.06.2023

IMG 4523Kjell Nydahl ja Tommi Virkama onnittelemassa Wellmedic Oy:n taustavoima Zar Nuria 

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut mustasaarelaisen Wellmedic Oy Ab:n vuoden 2023 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Wellmedic tarjoaa asiakkailleen sekä työterveyspalveluita että yksityistä terveydenhuoltoa. Kasvavan yrityksen lääkäriasemat löytyvät tällä hetkellä neljältä paikkakunnalta: Mustasaaresta, Vöyriltä, Oravaisista ja Karjaalta.

Nurin perheellä on aina ollut unelma perheyrityksen pyörittämisestä. Asiaa ajoi etenkin isä Zar Nuri, joka on sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri. Yritys rekisteröitiin vuonna 2020, vähän ennen koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan alkua Suomessa. Samoihin aikoihin puhuttiin paljon sote-uudistuksesta ja hoitojonoista.

Zar Nurin tytär ja yhtiön toimitusjohtaja Marta Backlund (keskimmäisessä kuvassa) kertoo, että markkinoilla oli kysyntää ja tarvetta täydentäville palveluille:

– Näimme kyllä tarpeen jo silloin, mutta myös tulevat tarpeet. Kaikki hoitoalalla esiintyneet ongelmat tulisivat kasvamaan koronan takia. Esimerkiksi monet kroonikot eivät saaneet hoitoa, ja pandemian jälkeen oli odotettavissa suurta painetta hoitoalaa kohtaan.

Yhtiön liiketoiminta on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin.

–  Uuden yrityksen toiminta voi olla haasteellista kolmekin ensimmäistä vuotta. Wellmedic on lyhyessä ajassa paitsi vakiinnuttanut toimintansa, myös laajentanut, sanoo yritystä auttanut yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl VASEKilta.

Startian johtaja Tommi Virkama täydentää:

– Vaikka hoitoala on viimeisten vuosien aikana käynyt läpi suuria muutoksia ja haasteita, on Wellmedic onnistunut kehittämään toimintaansa ja palveluitaan vastaamaan markkinoiden tarpeita. Yrityksen menestys perustuu hyvän ja monipuolisen tiimin vankkaan ammattitaitoon.

Alussa yrityksessä työskenteli 7–10 henkilöä. Nykyään Wellmedic työllistää 30 työntekijää ja noin 15 ammatinharjoittajaa.

– Meillä on todella hyvä tiimi, jossa on erilaisia taustoja ja osaamista; kukaan ei olisi pystynyt tekemään tätä yksin. Paitsi työntekijäpuolella, myös yhtiön hallituksessa on tällä hetkellä monipuolista ammattitaitoa, toteaa Tomasz Nuri (keskimmäisessä kuvassa), Wellmedicin Chief Digital Officer.

Apua Startiasta

IMG 4547

Yrityksen rekisteröinnin jälkeen  pohjatyöt Wellmedicin toiminnan käynnistämiseksi jatkuivat: rekrytoinnit, viranomaisluvat ja niin edelleen.

– Vierailimme Startiassa ja saimme erittäin hyvää tietoa ja apua esimerkiksi todella suurten ELY-keskuksen myöntämien yritystukien hakemisessa koronavuosien alkaessa, Backlund sanoo.

Backlund kertoo, että tänä päivänä hoitoalalla on suuri työvoimapula. Lisäksi lääkäreitä jää eläkkeelle nopeammin kuin valmistuu. Myös taantuma on ollut haaste.

– Perustimme yrityksen erittäin säännellylle ja valvotulle alalle. Joten on selvää, että on haastavaa varmistaa, että prosesseihin, laatutyöhön ja valvontaan on panostettu tarpeeksi.

Lähellä asiakasta – myös tulevaisuudessa

Backlund sanoo, että he ovat aina halunneet olla rehellisiä missiossaan olla lähellä asiakasta:

– Voisi sanoa, että olemme aina menneet vastavirtaan. Monet panostavat keskittämiseen, mutta panostamme sen sijaan hajauttamiseen.

Mutta kuinka he uskalsivat perustaa oman lääkäriaseman keskellä korona-aikaa?

Isä Zar Nurin mukaan omaa yritystoimintaa aloittavalla pitää olla visio, mutta tulee myös pysyä realistisena ja uskoa asiaansa. On myös äärimmäisen tärkeää, että on oman alansa asiantuntija.

– Menestys ei ole vain meidän ansiotamme, vaan meitä on myös siunattu, lisää Backlund ja jatkaa:

– Jos ei koskaan pidä mitään mahdottomana, niin ratkaisu löytyy aina. Yrityksemme aloitti oikeastaan siitä, että minulla ja veljelläni oli pieni huone Vallonian kellarissa, lähes varasto, ja siellä pidimme työhaastatteluja. Hinta minkä tahansa uuden luomisesta uutena tulokkaana on se, että nolaat itsesi. Sinulla on oltava selkärankaa kestää se. Uutena ei tiedä mitään ja matkan varrella tulee tehtyä virheitä, mutta kunhan ei häpeä kysyä ja arvostaa oppimista ja pyrkii aina parempaan, pääsee pitkälle.

 IMG 4561Osa Wellmedic Oy:n henkilökunnasta oli mukana vastaanottamassa palkintoa

 

  • Wellmedic Oy Ab on myös Vaasan seudun ehdokas valtakunnallisessa Vuoden uusyrittäjä -kilpailussa, jonka järjestää Suomen Uusyrityskeskukset ry (SUK). Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä ja yleisön suosikki palkitaan syksyllä 2023.
  • Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia toimii osana kuntien omistamaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKia. Startia on yksi Suomen 30 uusyrityskeskuksesta.
  • Startia on historiansa aikana palvellut yli 10 800 asiakasta ja sen tarjoaman perustamisneuvonnan avulla on perustettu yli 4 700 uutta yritystä Vaasan seudulle. Vuosittain Startia palvelee noin 600 yrityksen perustamista suunnittelevaa asiakasta.

 

Kuvia medialle ladattavaksi:

Kuva 1: Kjell Nydahl, Tommi Virkama & Zar Nuri

Kuva 2: Toimitusjohtaja Marta Backlund & Tomasz Nuri

Kuva 3: Osa Wellmedic Oy:n henkilökunnasta 

Kuva 4: Palkinnon vastaanottaminen

Kuva 5: Osa Wellmedic Oy:n henkilökunnasta ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta odottaa ennakkoluulottomuutta

28.09.2023 | Uutiset
Vaasassa vietettiin Kestävyysviikolla 25. –28.9. myös Green Skills Weekiä, jonka aikana Vaasan yliopiston, Vamian ja Novian opiskelijat saivat kuulla asiantuntijaluentoja vihreästä siirtymästä, hyvinvointiteknologiasta ja kestävyydestä, kiertotaloudesta ja tulevaisuuden työelämästä.
Lue lisää

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa.
Lue lisää

SOF-hanke haluaa tehdä Pohjanmaasta kestävyyden ja kiertotalouden keskuksen

20.09.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa, ja haluamme auttaa Pohjanmaan yrityksiä sopeutumaan ja valmistautumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.
Lue lisää

Finnair lisää maanantaiaamuihin uuden lentoyhteyden

14.09.2023 | Uutiset
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Lue lisää

Maanviljelijä, mutta ennen kaikkea yrittäjä isolla Y:llä

11.09.2023 | Uutiset
Viljapöly leijuu ilmassa ja kuivuri käy täydellä teholla Aulis Nuujan tilalla Isonkyrön Tuuralassa. Vaikka Nuuja itse on myös maanviljelijä, hänen oma viljelyalansa on vain pieni osa hänen yrityksensä toiminnasta, joka kattaa kaiken koneiden myynnistä kiinteistöjen vuokraukseen, urakointitöihin ja omaan tuotevalmistukseen.
Lue lisää

VASEKin työntekijöitä palkittiin kauppakamarin ansiomerkeillä

06.09.2023 | Uutiset
VASEK vietti 20-vuotisjuhlaansa 5.9. ja samassa yhteydessä palkittiin pitkään yhtiössä palvelleita työntekijöitä kauppakamarin ansiomerkeillä seuraavasti:
Lue lisää

VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023 | Uutiset
Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.
Lue lisää

Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja tarjoaa useita näkökulmia VASEKin toimintaan

05.09.2023 | Uutiset
Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistu Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja esittelee VASEKin 20 ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat, kuvaa toimintaa kehitysyhtiönä ja yhdistää työn suurempiin yhteiskunnallisiin ja liike-elämän teemoihin.
Lue lisää